Food

En hittad guldklimp

Förra veckan hittade jag en liten guldgruva i frysen. Mamma har ju alltid gjort massor men mat till oss som hon lägger i frysen. Men jag trodde inte att det fanns något kvar av hennes fantastiska mat. Till min förvåning och lycka hittade jag en låda fylld med kofta, en sorts avlång egyptisk “köttbulle” som hon smaksätter med lök, kummin och granatäppelsirap. Dom är så goda! Till det stekte jag potatisklyftor i ugn och gjorde en myntasås till. Myntasåsen tycker jag är ett måste, för det är så himla gott med en kall, myntig och frisk sås till kött överhuvudtaget. Jag gör såsen på det egyptiska eller Mammas sätt, genom att blanda, turkisk yoghurt, alt gräddfil, med torkad mynta (från trädgården), salt och peppar samt lite olivolja. Enkelt och gott.

Igår när jag pratade med lillebror sa han att han frostade av frysen (!!!), så jag är jättelycklig att det är gjort och nu hoppas jag kunna hitta fler av mammas gömda guldklimpar =)

Du kanske också gillar…