Food

ÄT mer Kanelbullar…

Eftersom det bör vara lag på att äta kanelbullar idag, bör man, om man inte
vill köpa kanelbullar eller inte har några kanelbullar i frysen, baka några.
Jag ska i alla fall försöka göra det i eftermiddag när jag kommer hem.

Här kommer ett ganska bra kanelbullsrecept.

Deg:

  • 25 g jäst för söta degar
  • 75 g smör eller margarin
  • 2 ½ dl mjölk
  • ½ dl socker
  • 1 krm salt
  • 1 tsk malen kardemumma
  • ca 7 dl vetemjöl

Fyllning:

  • 50 g margarin eller smör
  • ½ dl socker
  • 1 tsk kanel

Pensling: 1 ägg

Garnering: pärlsocker

Gör så här:  Smula ner jästen i en degbunke. Smält
matfettet och tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt, 37 grader. Rör ut
jästen i lite av degvätskan och tillsätt sedan resten. Tillsätt salt, socker
och kardemumma och rör om. Använd gärna elvisp med degkrokar eller hushållsmaskin
för att arbeta in allt vetemjöl i degen. Degen ska bli mjuk och smidig. Låt
jäsa 30 minuter övertäckt.Gör fyllningen. Rör ihop matfett, socker och kanel.
Kavla ut degen till en rektangulär platta, ca 20 x 50 cm. Bred på fyllningen och
rulla ihop. Skär ca 1 ½ cm tjocka skivor och lägg dem i bullformar med
snittytan uppåt. Låt jäsa ca 30 minuter. Vispa upp ägget med vanlig visp och
pensla försiktigt på bullarna (inte trycka hårt). Strö över pärlsocker. Grädda
mitt i ugnen i 225 grader i 8-10 minuter eller i varmluftsugn 200 grader i
10-12 minuter.

NJUT och ät massor med kanelbullar, det är ni värda!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen – Photographer © 2005-2011 All Rights Reserved.
Contact me at mail@karoleen.se .

Du kanske också gillar…

1 kommentar

  1. […] Baka baka baka kanelbullar idag! Ett riktigt bra recept hittar du här. […]

Kommentarer är stängda.