Me

60 questions

 1. Hur gammal är du? 30 och några månader… *Suck*
 2. Hur gammal känner du dig? Typ 22. Jag trodde aldrig jag skulle bli så här gammal. Usch… Snacka om att jag har åldersnoja, inte för att jag är gammal utan egentligen för att jag känner mig hängig, uttömd på energi och trött – jämt.
 3. Vad har du gjort i dag?  Idag har jag tränat, ätit frukost, jobbat, fixat en tvätt, funderat och grubblat massor…
 4. Vilken film såg du senast? The Veteran, men jag har inte sätt klart den eftersom vi somnade ifrån den. Så senaste hela filmerna är Soldiers of Fortune och den nya Tre Musketörerna.
 5. Vem ringde du senast? Älsklingen som är i Östersund.
 6. Är du besatt av någonting? Besatt, nej egentligen inte. Besatt är sånt starkt ord. Men visst ibland är jag besatt av godis. I perioder är jag besatt av att organisera/slänga saker. Ibland är jag besatt av att göra saker och då blir jag otroligt rastlös. Ibland kan jag nog vara lite besatt av att ha min iPhone bredvid mig, ifall jag skulle behöva den. Svårt det där!
 7. Är du rädd för blod? Nej, inte alls.
 8. Beskriv platsen du befinner dig på just nu? Kontoret. Stort skrivbord, bra lampor, dator med extra skärmar, kopp med varmt kaffe, alla mina favorit saker som står på skrivbordet och med utsikt ut över trädgården.
 9. Kan du nämna fem statsministrar under 1900-talet i Sverige? Ehm…helt fel fråga för mig egentligen, jag kan inget om politik… Palme, Ingvar Carlsson, Carl Bildt, Göran Persson… Ja, skäms på mig…
 10. Googlade du för att få fram svaret på föregående fråga? Nej, jag kan inte svaret och jag skäms men jag fuskar inte heller…
 11. Vilken färg är dominerande i din garderob? Svart, men jag försöker ändra på det…
 12. När vaknade du i dag? Strax innan 7, men slumrade till strax över då telefonen ringde från Dubai och jag blev livrädd att något hade hänt…
 13. Vilken är din favorithögtid? Det måste nog vara julen, eftersom man oftast är med familjen och njuter av varandra. Men samtidigt så gillar jag verkligen Midsommarafton, det är något speciellt med sommarnätter…
 14. Vart i världen skulle du vilja befinna dig just nu? I en solstol på en varm ö i Söderhavet långt bort ifrån allt, tillsammans med den jag älskar mest i hela världen.

  Ain Soukhna, 2012
  Ain Soukhna, 2012
 15. Nämn en plats i världen du besökt som du aldrig vill återvända till? Det finns inte så många sådana ställen i mitt liv, jag har besökt halva världen och om jag fick välja så skulle hemskt gärna besöka dem alla igen, om jag kunde… Förutom kanske Auschwitz, för det var inte en upplevelse som jag egentligen vill återuppleva, men jag skulle aldrig säga aldrig… Jag har känslan av Auschwitz kvar i mig än, och det är nästan 15 år sedan jag var där… Inget förbereder en för ett besök där och man glömmer heller inte besöket… Det är nog ett ställe som jag skulle vilja att andra besökte, och kanske därmed även jag själv, för att kunna förmedla känslan av “Aldrig igen…

  2013-01-30 60 questions 02
  Polen, 1998
 16. Hur vill du tillbringa din pension? En del av året, på ett varmt ställe där jag kan njuta av att ha solen i ansiktet. Tillbringa all tid med Adde och hitta på äventyr. Spelar ingen roll vad vi gör men att vi har roligt. Förhoppningsvis så delar vi vår pension med familj och vänner och bara njuta.
 17. Vad lyssnar du på just nu? Introt till Carnevale.
 18. Har du någon gång brutit ett ben? Nej, jag har aldrig brutit något.
 19. Vilka fem saker vill du inte vara utan i ditt skafferi/kyl? Ägg, pasta, kyckling, mängder med kryddor och matlagningsgrädde. Egentligen vill jag inte vara utan något alls – jag älskar ju att laga mat och kan få för mig att laga något och om jag inte har ingredienserna hemma så blir jag lite lack. Så oftast är skafferiet fyllt och jag har ofta back-up ingredienser ifall något skulle ta slut.
 20. Vem är din favoritkändis? Jag gillar verkligen Dwayne “The Rock” Johnsson. Han verkar vara en riktigt bra kille och sen är han väldigt rolig. Han har en otrolig charm och så verkar han ha båda fötterna på jorden trots att han är kändis.
 21. Vad är du på för humör just nu? Rastlös och trött, men ändå stressad och orolig. Jobbig kombination.
 22. Vilka världsdelar har du varit i? Europa, Asien, Afrika och Nord Amerika, och även bott i de tre första.
 23. Snarkar du? Nej, inte längre. Jag gjorde det innan jag opererade bort Mandlarna, men nu gör jag bara det när jag är förkyld. I alla fall enligt Adde =)
 24. Vilka yrken har du provat på? HR-assistent, Butiksbiträde, Butikschef, Kundtjänst, Assistent, Översättare, Rådgivarosv.
 25. Hur går du helst klädd? Casual, men med snygga detaljer.
 26. Vilket stjärntecken är du född i? Skorpion.
 27. Vilket är ditt favoritgodis? Lösgodis, har många favoritsorter då lösgodis är min absolut största last. Men ingen godisskål är komplett utan sura hallon/lakrits puckar, Ahlgrens bilar, röda lakrits remmar, center choklad… Ehm, var detta verkligen smart? Gissa vem som vill ha godis nu… =(2013-01-30 60 questions 04
 28. Vad sa du senast? Puss Puss till Adde.
 29. Vilket var ditt bästa ämne i skolan? Engelska och Matte.
 30. Vad har du på dig just nu? En over-size tröja, ett linne, tights och mina älskade EMU tofflor.
 31. Vilken är din favoritaffär? Jag har ingen favorit affär. Jag är en sån där som strosar runt överallt och vanligtvis hittar jag inget. Men nån gång ibland hittar jag något som bara skriker mitt namn. Jag är nämligen ganska kräsen.
 32. Vad har du för storlek i skor? 39
 33. Vad har du i dina fickor? Har inga fickor just nu, men oftast har jag ett par hörlurar till iPhonen, nyckelknippa med min älskade 8-ball, något gammalt kvitto…
 34. Vad köpte du senast? Ett gäng DVD-filmer, PS3-spel och datorminnen från CDON.
 35. Hur många gånger har du flyttat? Oj, det är ganska många. Jag föddes i Kairo, Egypten och när jag var 40 dagar gammal flyttade vi till Tripoli, Libien där mamma och pappa för närvarande jobbade. Sen flyttade vi till Bengazi, Libien och när jag var 10 månader gammal flyttade vi “hem” till Sverige i tre månader. Därefter flyttade vi till Kairo, Egypten och bodde på ön Zamalek, först i en lägenhet och när jag fyllde 4 år flyttade vi till en annan lägenhet i närheten av BISC min skola. När jag var 6 föddes min lillebror och när han var 6 månader flyttade vi “hem” till Sverige och till vårt hus. Där bodde vi tills jag skulle fylla 12 och pappa tog ett utlandsuppdrag till Malaysia. Då bodde vi i en lägenhet och flyttade senare till ett stort hus i Taman TAR, Kuala Lumpur. Vi bodde där i fyra år och sedan flyttade vi vidare till Budapest, Ungern och till ett hus bland bergen. Efter ett år fick pappa ett erbjudande om att flytta till Egypten igen och tog det så vi flyttade till en stor lägenhet i Maadi, Kairo. Jag gick klart gymnasiet i Egypten och när jag tagit studenten flyttade jag hem till Sverige för att gå på Universitet, till en lägenhet i Uppsala tillsammans med K2. Efter ett år så flyttade vi isär och jag bodde i en andrahandslägenhet i Studentstaden, en underbar lägenhet som jag verkligen älskade. Som alla studenter så blev det inte så långvarit utan jag fick ett eget studentrum på Karlsrogatan på S-Nerkes bostäder. Tyvärr skulle det sättas igång en stamrenovering så jag bodde i en trea i Triangeln under tiden. Sen flyttade jag tillbaka till mitt rum och bodde där tills jag flyttade ifrån Uppsala när jag studerat klart. Då flyttade jag “hem” till mamma och pappa i huset och pendlade mellan där och hemma hos Adde i Mariestad och senare Adde i Norrköping. Sen flyttade jag och Adde ihop i Addes föräldrars hus, eftersom de flyttade till Kanada. Där bodde när vi gifte oss och senare efter 3 år flyttade Addes föräldrar hem och vi flyttade till “hem” till mamma och pappas hus som stod tomt eftersom de bor i Dubai. Och det är där vi nu bor… Så totalt 19 gånger om jag inte har räknat fel…

  Vårt hus i Ungern
  Vårt hus i Ungern
 36. Om du var fast ensam på en öde ö, vilka tre saker skulle du ta med? Får man säga en satellittelefon? Ifall man skulle vilja bli räddad? Självklart skulle jag ta med mig Adde, då vet jag att jag kan överleva, för Adde han är en hejare på sånt där, en machete så att vi kan fixa en bostad och mat och sist men inte minst solglasögon annars skulle inte jag överleva, är väldigt ljuskänslig.
 37. Är du morgon- eller kvällsmänniska? En kvällsmänniska, ibland. Jag kan nog säga att jag egentligen inte tycker om mornar…
 38. Senaste filmen du såg på bio? The Hobbit! Så bra!
 39. Har du blivit sydd någon gång? Ja, en gång på kinden och en gång i ögat.
 40. Har du någon gång badat naken utomhus? Ja, absolut. Inget jag gör ofta, men det har hänt.
 41. Vad åt du till frukost? Se här.
 42. Hur såg ditt liv ut för tio år sedan? Studentska i Uppsala. Sena nätter, härliga vänner, lite för latjo-lajbans ibland, glad och sökte meningen med livet.

  Studentstaden, Uppsala
  Studentstaden, Uppsala
 43. Har du någon gång åkt dit för fortkörning? Nej, jag har aldrig blivit stoppad av polisen och aldrig åkt genom en poliskontroll när jag själv har kört.
 44. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig? Adde sötast i världen.
 45. Vart lägger du din mobiltelefon när du sover? På nattduksbordet intill mig.
 46. Vad var det sista du åt? En supergod hemmalagad fisk med lime- och äggsås. Mums!
 47. Vem är världens vackraste kvinna? Megan Fox
 48. Är du blyg? Nej, inte alls. Jag kan upplevas som tystlåten men det beror inte på att jag är blyg snarare att jag kollar läget.
 49. Vilken var den sista konserten du var på? Bruce Springsteen på Ullevi 2012.
 50. Vad heter du i andra namn? Magda, efter min mamma.
 51. Har du varit med om en bilolycka? När jag var liten så var jag med om en olycka i Egypten. Det jag kommer ihåg är att min vän Giulio (som sitter i mitten bak) slungas fram mot framrutan och slår huvudet i rutan. Mer kommer jag inte ihåg.
 52. Har du något bevarat inom dig som ingen annan vet? Ja. 
 53. Vilken är den roligaste träningsformen? Basket. Det kanske inte riktigt är en “träningsform” det är inte som spinning, men jag tycker det är den absolut roligaste sporten att utöva och därmed bästa träningsformen. 
 54. Har du några husdjur? Nej, men vi kommer att ha hund när vi kommer till rätta. 
 55. Vill du gifta dig? Jag är gift, har varit gift i 4,5 år. Mer info finns här.
 56. Var växte dina föräldrar upp? Pappa växte upp i Järna, en liten ort ca 5 mil söder om Stockholm och Mamma föddes i Port Said vid Medelhavet men flyttade sedan till Kairo när hon var några år gammal.
 57. Har du någon gång ringt polisen? Ja. Ett flertal gånger. Dels för att rapportera inbrott, skadegörelse och försäkringsärende dels för att det har pågått brott i min närhet. 
 58. Har du svenskt ursprung? Ja, eller till hälften i alla fall. Pappa är svensk och mamma från Egypten.
 59. Har du, eller har haft, något smeknamn? Karro, Karran, Limpan, K1 och Sälen.
 60. Vilka är dina största svagheter? Nu på senare tid är det att jag inte får arslet ur…tyvärr!

 

Från Nio till Fem.

Du kanske också gillar…