Adde Festivities Food Wilderbeast

Påskmiddag 2013

Årets påskmiddag blev en liten affär som blev ganska trevlig ändå. Wilderbeast kom hit på förmiddagen och vi var på skjutbanan lite på eftermiddagen medan han kollade på Liverpool. När Adde och jag kom hem igen satte vi igång och fixade maten. Vi skulle egentligen ha ätit lunch men pga tids-issues hela dagen, blev det middag istället. Grevinnan kom förbi och tillsammans åt vi en liten påskmiddag.

Vi började med en liten alko-fri fördrink med hallonsoda och jordgubbar. Friskt och vårigt, tror nog att det blir en standard i sommar! Och jag är så nöjd att jag äntligen fått tag i några glas som jag gillar att ha som drinkglas och framförallt Martiniglas. (Jag vet att det inte är “riktiga” martiniglas men jag vill dricka min Martini (vilket är min favoritdrink) i  djupa skålglas.) 

2013-04-09 påskmiddag 01

 

Årets Påskmiddag blev en sån där “Vi gör bara sånt vi tycker om”-middag och därmed blev den ganska mycket mindre och striktare än tidigare år.

Till förrätt eller kalltallrik blev det två varianter av ägghalvor; den ena med citronmajonäs, räkor och gräslök och den andra med räkost samt svart och röd kaviar. Mycket smaskigt.

2013-04-09 påskmiddag 02

Sen blev det Mammas sillröra – som jag tycker är ett måste på alla helgdagar (Jul,Påsk och Midsommar). Jag gillar inte sill speciellt mycket men denna kan jag äta med sked direkt ur skålen. Den innehåller matjesill, rödlök, ägg, dill och créme fraiche. Så god!

2013-04-09 påskmiddag 03

Sen fanns det kokt färskpotatis (från Marocco), laxskivor, salamiskivor, senapssill och Skärgårdssill.

Till huvudrätt hade vi helstekt en Älgstek i ugnen som blev riktigt mör och fin. Till den serverade vi en trattkantarellsås samt en bearnaise. Supergott!

2013-04-09 påskmiddag 04

Sen blev det två olika efterrätter dagen till ära. Dels favoritchokladmoussen just nu, Viktväktarnas Chokladmousse

2013-04-09 påskmiddag 05

…dels min Moccasemifreddo som är så god…

2013-04-09 påskmiddag 06

 

Det blev en väldigt lyckad Påskmiddag med mycket gott och sen mös vi i soffan tills sent… Så där lagom Påskigt!

Du kanske också gillar…