Food, In-laws, OakNose

Eldningspremiär

I eftermiddag fick vi besök av Svärföräldrarna. En liten vardagsmiddag sådär…

Jag jobbade kortpass idag och var ledig från kl 12, så jag hade fixat en del i huset och sen vilat lite när Adde ringde och sa att Svärföräldrarna skulle komma förbi på kvällen. Jag hade planerat korvstroganoff till middag men när vi fick finbesök så tänkte jag om lite och ville göra något nytt. Men jag hade fortfarande tänkt att använda mig av falukorven som jag tagit ut. Så jag började surfa lite och så hittade jag ett recept som jag utgick ifrån…

Och eftersom det var lite kyligt i huset när Adde kom hem så passade vi på att elda i huset för första gången, sen besiktningen vid köpet. Denna gång eldade vi i eldstaden i vardagsrummet men vi har ju även en eldstad i källaren. Det var så mysigt med elden och jag gillar vår eldstad mer och mer nu… förr var jag inte helt säker på det orange/gula teglet men vi får se hur vi gör…
IMG_2598.JPG
Till middag blev det en pepparrotsgryta med falukorv som serverade med färskpotatis. Den blev riktigt god om jag får säga det själv, jag älskar pepparrot och tycker att man använder pepparrot alldeles för lite men nu har vi ytterligare en rätt som vi kommer göra om…
IMG_2600.JPGRecept på falukorvsgrytan kanske kommer senare… den rekommenderas i alla fall varmt!

 

Du kanske också gillar…