Food

Quick Burger

Något som ni kanske inte visste om mig är att jag älskar Hamburgare, i alla dess fantastiska former. Finns det en hamburgare på menyn på en restaurang, så har jag jättesvårt att välja något annat.

Och för mig är inte en hamburgare en tunn-skiva pressad köttfärs med ett trist torrt bröd utan den ultimata Hamburgaren ska helst vara en ordentligt tjock köttfärsbiff, välkryddad med svartpeppar och gärna lite vitlök, och hemskt gärna av viltkött. Självklart lagom rosa kärna med en skiva välsmakade ost, Slanke är favoriten. Min favorit sås till hamburgare är faktiskt BigMac-såsen för att jag älskar dens enkelhet men jag vill även gärna ha ketchup, salladsblad, lök och gärna en tomatskiva. Brödet får hemskt gärna vara av lantbrödskaraktär. Testa det, helt klart det bästa burgerreceptet som finns, Mums!

Om man nu ska prata om köpehamburgare, dvs på snabbmatskedjor så är favoriten Big King XXL på Burger King, stor som ett hus men ack så god! (Man äter hälften och sparar resten till senare helt enkelt =) ) Men jag har ätit många goda hamburgare, några som det fortfarande vattnas i munnen av t.ex. en Steerburger med ost och bacon i Lac Brome i Kanada,  Skyburger på Fullriggaren i Gävle, ett flertalet av TGI Fridays burgare och Blue Suede Burger på The Malt Shop i Stowe.

Så jag är ju alltid på jakt efter tillbehör och tillredningsverktyg för den perfekta hamburgaren. Gissa om mitt hjärta tog ett litet skutt när jag såg denna lilla geniala manik, Quick Burger från OBH Nordica. Älskade lilla maskinen som är som en smörgåsgrill som tillagar hamburgaren. Så smart eftersom den tillagar burgaren från båda sidorna samtidigt, vilket gör att den tillagas kortare tid totalt. Enligt tillverkaren tar tillagningen 3 minuter och jag antar att man kan ta ut dem tidigare om man vill ha hamburgaren lite rosa. Jag tycker det låter sjukt smart!

Quick burger

 

Just nu kan man testa en Quick Burger via Trybe. In och ansök vetja!

 

Du kanske också gillar…

3 kommentarer

  1. Jim säger:

    Håh, det finns ett par burgare jag saknar.. Hintonburgers Hintonburger i Ottawa samt Haggis&Venison burger i Glencoe. Bästa trösten i Lkpg tycker jag hittas hos Stångs Magasin, men övrig mat har varit lite sämre sen ägarbytet, har inte provat burgaren sen dess.

    1. Karoleen säger:

      Man glömmer aldrig en god burgare. 🙂 Får pröva Stångs Magasin nån gång och hoppas den fortfarande är bra. Har hört om ett bra ställe i Norrköping, men kommer så klart inte ihåg namnet.

  2. […] om veckan testade vi att göra hamburgare med OBH Nordicas Quick Burger-maskin som jag fick testa via Trybe. Det gick snabbt och var riktigt enkelt och riktigt […]

Kommentarer är stängda.