Adde, Food, Linköping

Att ha firat min älskling

Häromkvällen var vi på Johannes Kök på tu man hand för att fira Addes 40 års dag. Det blev ett riktigt lyckat besök med otroligt god mat och vi skulle gärna tillbaka till Johannes Kök snart igen. Äntligen en trevlig köttrestaurang i närheten!

Som ni kommer se så var det extremt svårfotat och många av bilderna är riktigt gryniga men jag hoppas att ni ser hur häftigt det var ändå.

Jag överraskade Adde vid jobbet, eller ja, försökte i alla fall. Adde fastnade med ett akut ärende och sen så när vi verkligen behövde gå ringde jag till honom och sa som det var, att jag bokat bord till kl 18 och nu var vi tvungna att gå. Överraskad blev han, men kanske inte riktigt som jag hade tänkt mig…

Vi knallade ner mot stan och rundade domkyrkan hand i hand.

2016-03-27 Johannes kök 01

Och så gick vi först förbi gatan för att vi pratade om något men till slut så hamnade vi rätt. 2016-03-27 Johannes kök 02

Ner för de upplysta trapporna, ner i källaren i en gammal byggnad in till kyrkan. Med små gluggar som tittar upp mot prakten…

2016-03-27 Johannes kök 03

Mysigt och litet, precis så där pittoreskt som man vill att det ska vara. Och jag var supertaggad för detta är ju en äkta köttrestaurang, Linköpings enda. Och vi har ju besökt ett par, b.la Vassa Eggen, Meet och Grill – så förväntningarna var höga. 2016-03-27 Johannes kök 04 2016-03-27 Johannes kök 05

Vi skålade med en fördrink och småpratade tills vi fick maten.2016-03-27 Johannes kök 06 2016-03-27 Johannes kök 07

Till förrätt beställde vi Johannes utvalda chark bricka med 3 olika sorters charkuterier. Serverat med brynt vispat smör och surdegsbröd. Tyvärr kommer jag inte ihåg vad vad de olika sorterna var men den mittersta och den nedersta var godast. Riktigt gott!2016-03-27 Johannes kök 08

Sen var det dags för huvudrätten. Adde tog en 200 g ryggbiff av Angus alt Hereford från Creekstone Farms i Kansas. Jag tog en svensk oxfilé som var dagens special. Sen får man välja vad man vill ha för tillbehör till, vi valde en potatisgratäng och hemgjorda pommes frites. Och med alla köttbitar serveras en öst och vitlöksbakad plommontomat samt 3 såser: Bearnaise på Johannes vis, en rödvinssås samt en Chimichurri.

2016-03-27 Johannes kök 09

Oh my! Köttet var helt fantastiskt, riktigt mört och välsmakande. Helt otroligt! Båda köttbitar var top notch och perfekt stekta till medium rare. Båda tillbehören var också riktigt bra, dock var det lite snålt med pommes, men det kändes som att det räckte gott och väl. Och béan var god men gosast var helt klart chimichurrin, det kommer bli sommarens tillbehör helt klart.

Sen blev det såklart efterrätt också, vi valde att ta in ost som vi delade på, det blev totalt 4 ostar och så kom det med en tomat och vaniljmarmelad (LOVE!) samt knäcke. Det fanns en Roquefort papillion premium från Causses, Frankrike. Nästa ost var en Langres, mjukost från Champagne-Ardennerna i Bourgogne. Tredje osten var en Gouda från Holland och den sista osten var en parmesan liknade ost som jag inte kommer ihåg namnet av tyvärr. Marmeladen var verkligen pricken över i:et! Supergott!

2016-03-27 Johannes kök 10

När vi ätit så att magen stod i fyra hörn och vi kände oss nöjda, vandrade vi genom Domkyrkoparken hand i hand i ett kyligt Linköping. Så mysigt med min finaste kille och för att fira hans kommande födelsedag!2016-03-27 Johannes kök 11

Du kanske också gillar…