Food

Två rätters med efterrätt…

När vi käkade mat i lördags blev det trerätters, eller egentligen två rätters och så glass till efterrätt. Glass känns inte som en planerad rätt och därför får det inte räknas med.

Till förrätt gjorde jag en blandning av en bruschetta och en toast… Jag gjorde en röra på räkor, fetaost, avokado, rödlök, vitlök och tomat. Kryddade med en liten släng av chili och så klickade ner 1 msk crème fraiche för att det skulle binda ihop. Jag stekte brödskivor i smör och bredde på en sås gjord på vitlök, svartpeppar och crème fraiche. Väldigt väldigt smaskigt!img_0041

Till huvudrätt blev det en variant på ett recept jag hittat tidigare som jag tyckte lät väldigt gott, Kyckling med mozzarella och soltorkade tomater. Det är alltså en sås gjord på creme fraiche, vitlök, soltorkade tomater och örter. Hällde sedan såsen över kycklingfiléer som jag toppat med mozzarella och gratinera i ugnen tills filéerna var klara. Jag serverade det till tagliatelle men det funkar lika bra med ris eller kanske potatis. Och så en snabbsallad på cocktailtomater, fetaost, röd paprika och balsamvinäger. Supergott!img_0042

Enkelt och riktigt riktigt gott! Rekommenderas varmt!

Du kanske också gillar…