Me

Det här med mynt…

fullsizerender3

Alltså, jag hatar kontanter.

Ja, jag kan säga det igen för det är ett verkligt hatar sedlar och mynt. Det som inte kan köpas med mitt kort är inte värt att köpa.

Jag känner att vi som ett samhälle helt enkelt inte behöver ha kvar sedlar och mynt. Utvecklingen går framåt och vi borde kunna avverka alla mynt och sedlar ganska snabbt. Visst det finns äldre människor som gillar kontanter och inte “kan” lära sig att köpa med kort men i det stora hela kan vi slopa mynten och sedlarna.

Helst av allt skulle jag vilja ha 1 kort som innehåller allt jag behöver, legitimation, betalkort samt alla klubbkort som finns. Typ som ett programmerbart kort alternativt att man använder sig av mobilen för att betala. Jag vill förenkla så mycket som möjligt, men det förstår jag inte fungerar, men jag kan inte förstå varför vi ska släpa runt på en massa smutsiga sedlar och tunga mynt. Det är verkligen inget bra med dessa onödigheter. Och om vi behöver ha kvar sedlarna kan jag leva med det, de är endå ganska lätta att ha i plånboken och väger inte så mycket. Men mynt, WHY! Hur mycket kan man egentligen köpa för 1, 2, 5 eller 10 kr nu för tiden. Får man något alls för 1 kr? Helt meningslöst!

Men jag måste faktiskt erkänna att de nya sedlarna är riktigt snygga och jag gillar det nya 2 kr myntet skarpt. Men jag kommer aldrig förstå varför vi har spenderat miljoner på att skapa ett nytt mynt istället för att slopa mynten helt och hållet. Tänk va lätta och oskramliga våra plånböcker skulle vara.

Over and Out /Gnäll-tanten =)

Du kanske också gillar…