Food

Mudbugs

It’s that time of year again… time for Mudbugs or Crayfish or Kräftor as they are known in Sweden. They are usually eaten with a few dipping sauces, garlic bread and usually VÄsterbotten pie (a cheese quich of sorts). And served with these little crustations is usually beer and snaps.

It is a fingerlicking meal that most Swedes enjoy andis usually a family and friends gathering to look forward to in August/September.

————————————————————————————————————————————-

Vi har ätit kräftor! Mums!


Vi gräddade lite vitlöksbaguetter och serverade kräftorna med 5 olika sorters såser, aioli, wasabimajo, hotsås, salsa och baconmajo. Man är ju liksom tvungen att testa lite olika ibland =)

Kräftorna var denna gången från Egypten, det var precis 20 stycken på 1 kilo så tyvärr var det inga stora kräftor. Men de hade god smak, men var lite för små och pilliga för att det skulle vara värt att äta köttet i de mindre klorna. Trist men sant.

Till kräftorna testade jag en ny ölsort Stone’s Ginger Joe och jag tyckte det var riktigt gott. Adde tyckte den var alldeles för söt. Kommer köpa denna många gånger till, lagom Ingefär-ig och god! Och så en nubbe eller två 😉

En mysig kväll i solskenet med min fina Adde, god mat och gott att dricka. Svårare behöver det inte vara att hitta på lite vardagslyx. <3

Du kanske också gillar…