KFC

No More Fucks to Give

För några helger sedan hade mina finaste Barndomskompisar och jag bokat en kul grej. Vi bokade redan i oktober så vi hade nästan glömt bort vad vi skulle göra men äntligen var det dags. Vi skulle träffas i Stockholm, käka gott och gå på Mia Skäringers No More Fucks to Give på Globen.

Jag och Fritch hade träffats tidigare och åkt upp tillsammans från Södertälje. Vi var i Järna över helgen och Adde och Max hade åkt hem på söndagsmorgonen. K2 hade varit förutseende bokat bord på en Indisk restaurang, och när vi såg stället så höll jag och Fritch på att kissa på oss av skratt! Det visade sig vara en riktigt liiiiiten kvarterskrog som vi kände att vi verkligen inte behövt boka bord på =) Det kändes som att det skulle vara vi fyra och sen Nils, Pelle och Bosse – kvartersalkisarna =)
Fritch och jag gick in och satte oss vid ett bord och tog varsin Lassi som fördrink innan Berget sammanslöt och sen även K2. Och allt eftersom började hela restaurangen fyllas med fler och fler tjejer/kvinnor/tanter så till sist var det helt fullt och vi som skrattade så högt från början, insåg att K2 hade verkligen gjort oss en tjänst =) Eftersom stället ligger så nära Globen är nog detta deras levebröd. Tack K2, vi älskar dig! =)

Vi började skratta direkt som alltid när vi träffas. Dessa tjejer alltså, helt underbara och jag älskar att umgås med dem. Vi måste bara boka in mer sånt här så vi har tid bara att vara VI, vi knäppisar som har känt varandra alltid. <3

Vi beställde in mat och fick in våra godsaker, jag beställde en Kashmiri Sabzi Ghosht med kyckling med olika blandade grönsaker i en kryddig sås. Gott men det var inte speciellt kryddigt kan jag tycka, men det kanske bara var jag. Och så en naan så klart =) Mums!

Vi hade knappt ätit upp (vi hade kanske suttit 1 timme) så kom servitrisen förbi och frågade om vi var klara, för Ägaren sa att vi bara hade bokat 1 timme. Och vi ifrågasatt detta och varför han inte hade sagt något direkt när vi kom. Men det var tydligen inget vi kunde göra utan vi fick betala och lämna.

Hela restaurangen var proppful och flera gäster som var “walk-ins” fick vända i dörren så det var väldigt populärt. Men man kunde ju tycka att vi skulle kunna sitta åtminstonde så att vi fick äta upp ordentligt. Men det var tydligen inte prioriterat.

När vi är på väg ut så möter vi ett gäng i dörren då en Kvinna säger glatt till sin kompis “Vilken tur att du kommer nu. Vi fick precis bord. Jag bråkade lite med dem och sa att jag hade ringt och bokat bord, så de körde bort några andra” Och fnissade väldigt glatt. Så i stort sett så fick vi lämna vårt bokade bord, för att hon hittade på att hon hade bokat bord. Jättekul, vilken jävla kärring helt enkelt.

Vi lämnade Johanneshov och gick över bron bort till Globen Shopping för att försöka hitta ett fik att sitta vid tills det var dags att gå vidare till kvällens planerade aktivitet. Och det var fullt överallt, hela Globen Shopping var fyllt med tanter/tjejer/kvinnor… Det kändes verkligen som alla skulle på samma aktivitet som vi skulle på =) Tillslut hamnade vi på Joe & the Juice och drack kaffe. Och vi fick lite tid att prata lite mer. Sen följde vi strömmen av Kvinnor mot Globen.
Och Globen var rosa… Inte så tokigt ju =)
Vi hade platser nere på “plan” och det var helt knasigt att vara på Globen i detta syfte. Jag har aldrig varit på Globen tidigare, har varit på många andra ställen i närheten, Hovet, Söderstadion och Tele2 Arena. Men nu var Globen fyllt med 99% kvinnor, och det var 5:e (!!!) gången Mia Skäringer säljer slut Globen. Helt overkligt!

Föreställning som har sålt 210000 biljetter runt hela Sverige är en “föreställning om att äga sig själv och vara kvinna på sina egna villkor” och hur man än ser på det hela så är det en föreläsning som jag tycker alla kvinnor bör se. Jag hade så många olika känslor under föreställning, det var skratt, tårar, obekvämhet, ilska, sorg och tacksamhet. En enorm tacksamhet att jag inte behövt uppleva vissa saker, att jag har varit i många situationer som kunde ha gått väldigt mycket värre än vad det gjorde. Ilskan satt kvar i flera dagar, en ilska och irritation att världen är fortfarande så anpassad till män och att många av mina val i livet, som jag trodde var mina val, är redan gjorda åt mig… Det var tankeväckande och väldigt intressant! Så har ni möjlighet att se föreställningen, se den!

Älskade vänner, tack för en fantastisk eftermiddag och kväll. Ni ger mig så mycket energi och jag behöver er, för alltid! <3

Du kanske också gillar…