Food

Så mycket god mat

En helg för några helger sedan var vi uppe hos Mamma och Pappa och roade oss med att äta mängder med god mat. Som vanligt liksom =)

Vi var framme strax innan lunch och innan vi kom fram passade vi på att rasta av Max i skogen utanför Nibble. Det är något runt skogen där jag växte upp, jag älskar den Sörmländska skogen.

Mamma hade förberett lunchen, det blev några nya godsaker som vi inte testat tidigare. Först var det turkiska Lahmacun, som är lövtunna pizzor med köttfärs och/eller grönsaker. Mamma hade även tagit fram olika oliver och så Kobbe – friterade köttbullar fyllda med pinjenötter. Nomnomnom!

Lahmacun – med örter och köttfärs. Gott, påminner lite om Libanesiska zaatarpizzor men mycket tunnare och utan zaatar 😉

Sen fick vi äntligen smaka något som Adde och jag inte har ätit tidigare, eller jag har säker gjort det som liten men inget jag kommer ihåg, Egyptiska pannkakor, Feteer.

Mamma hade nyligen lagat dem och de är tunt tunt kavlade med massor med olika lager, lite som en platt croissant i konsistensen. Stekta och serverade med florsocker. OMG! Varför har vi inte ätit detta tidigare?

Mamma och pappa hade nyligen kommit hem från Egypten och mamma hade tagit med sig 1 kg Physialis till mig. Eller rättare sagt min moster hade skickat med dem till oss. Jag älskar Harankash, eller Physalis. Nomnomnom! En riktig favorit!

Max tyckte väl inte att maten var vidare dpännande efterdom hsn inte fick något av det. Bättre att bara lägga sig och sova då ju. Pappa och Adde jobbade lite med sånt pappa ville ha hjälp av ”Experten” ?

Till middag hade vi beställt Egyptisk stekt fisk. Det är lite likt Fish’n’chips utan chips. Fisken är oftast rödspetta eller tjockare hoki/pangasus smaksatt med vitlök och spiskummin och är så grymt god. En favis! Och mammas fisk är godast i världen!

Tack mamma och pappa för all god mat och att vi blir så bortskämda när vi kommer på besök ❤️

 

 

Du kanske också gillar…