EFIT

EFIT 2020-03-06

EFIT idag och vi kör väl igång direkt, häng med vet jag! Inte bara EFIT idag utan idag är en annan speciell dag. Idag firar Adde och jag att vi träffades för 15 år sedan, helt galet faktiskt! Vad skulle jag göra utan min Adde ❤️

04.30 Klockan ringer och jag går upp och tar migräntabletter. Det är helt enkelt en sån morgon. Jag har gått och väntat på att migränen ska slå till har haft känningar hela veckan och ont i huvudet har varit den ständiga följeslagaren. I valet och kvalet om jag ska åka in till jobbet idag, men om tabletterna tar så går det ju bra. Håller tummarna!

06.57 Ok, den värsta udden av migränen är borta men illamåendet, det “tunga huvudet” och ont i nacken är kvar. Men jag blir så rastlös när jag har migrän att jag knappt vet var jag ska ta vägen. Därför har jag nu ställt upp “The Trifecta” för botande av migrän (eget påhitt och trail-and-error-lösning) Vatten, CCZ och Starkt kaffe! Så kanske iaf det tunga och den underliggande huvudvärken försvinner. Har startat upp jobbdatorn och kör hemifrån idag istället, jag är ju arbetsförd men inte förflyttningsbar eller social. ? Och så klart pinnar till Lillbus, det är ju sen gammalt!

07.23 Minus 6 grader ute och solen är på väg upp. Ser ut som ett frostlandskap ute och jag fortsätter at hinka kaffe medan jag jobbar. Lugnet är svårt att slå…

08.51 Mars innebär Semesterplanering för vår avdelning. Ett gigantiskt pussel som ska gå ihop för strax över 1000 anställda. Jag har hand om ca hälften och ska försöka få ihop dessa och Cabe gör hästjobbet med de övriga kontona, och där snackar vi pussel, det är som att ha 20 olika pussel som sen ska sättas ihop till ett stort pussel, helt otroligt jobb. Men som PP brukar påminna oss när vi gnäller för mycket, “Det är trots allt ganska kul!” ?

09.23 Passar på att sätta igång en köttbit till kvälle n när jag tar en tur till köket för att hämta mer livselixir, dvs kaffe. Tar 5 min att hämta kött, hälla vatten i en kastrull och slå igång sous viden så är middagen näst intill klirrad ? Men det går åt rätt håll, migränen håller sig i schack och det är lättare att röra nacken. Men rätt som det är så kommer det en käftsmäll från ovan och nacken känns stel och öm… så inte säga för mycket helt enkelt!

10.31 Tar en förmiddagspromenad med Max. En av fördelarna med att jobba hemma är att jag kommer ut och rör på mig i solskenet (men även i regnet) för jag känner verken att jag har lust att gå runt jobbet eller kan slappna av tillräckligt för att ta en prommenad. Känns mer som bortkastad tid för mig när jag är på jobbet. Dumt absolut men det är så jag känner oftast, jag är på jobbet för att jobba! ? Men nu, vilket väder! Ah, solskenet är fantastiskt härligt! Hoppas på sol i helgen också!

11.43 Nån ligger och myser i solskenet, en riktigt solhund det där… Och tussarna förökar sig….

12.49 Äter en snabblunch framför datorn, bra med matlådor även hemma ? Och fortsätter med sommarsemestrarna.

13.23 Det är ju trots allt snart helg! Och 15-års jubileum och ja, fredag eller något. Nomnomnom!

14.47 Nån vill göra sig påmind men nöjer sig med några klappar och så går han och lägger sig i sovrummet istället. Klockan i bakgrunden har stannat, bara så ni vet ?

15.20 Avslutar arbetsdagen, hej då datorn för denna veckan. Hej då semesterplaneringsfilen för den här veckan. Nästa vecka kör vi järnet igen!

16.23 Plockar undan efter veckan, förbereder inför helgen. Diskmaskinen och tvättmaskinen töms och fylls på nytt.

17.07 Tar ut smördegsstrutarna inför kvällens middag. Vi får väl se om de går att använda… ser inte jättefina ut… ? Ska ta Max på en prommis också, innan Adde kommer hem.

18.34 Väntar på att Adde ska komma hem och jag tänder lyktorna på bron och leker med Maxen i trädgården.

19.29 Vi öppnar en flaska vin och lagar 4-rätters middag tillsammans, 15-år firande igång! ?Amarone är ju favoriten, iaf min favorit och ikväll blev det en Masi.

20.59 Vi har ätit en fantastisk god 4:a rätters och avslutar med en len Pots du crème au Chocolat. My gad så gott!

21.47 Vi har avslutat middagen och diskar av och ställer undan efter en fin kväll. (Mer om kvällen kommer i ett annat inlägg senare med ev recept.) Detta får bli dagens sista bild, mina fina rosor jag fick av Adde idag. ❤️

Du kanske också gillar…

14 kommentarer

 1. säger:

  Hoppas din dagen blir bättre och fri från migrän

  https://pylonofthepit.wordpress.com/2020/03/06/efit-200306/

  1. Karoleen säger:

   Tackar, jo då bättre blev det!

 2. säger:

  God morgon, usch migrän är ingen höjdare. Har själv, och mina börjar alltid med auror. Skönt när man har möjligheten att jobba hemifrån.

  1. Karoleen säger:

   Mmm, migrän är verkligen trist! Visst är det, lugnet är väldigt välbehövligt för mig.

 3. säger:

  Fy för migrän. Har bara haft det några enstaka gånger men det räckte. Hoppas att det känns bättre nu!

 4. Caroline säger:

  Inte kul med migrän, hoppas det lugnar sig framåt dagen!

  1. Karoleen säger:

   Tack! Det blir nästan alltid bättre, från är bara hur lång tid det tar… ?

 5. säger:

  Grattis till de 15 åren.

  1. Karoleen säger:

   Tack tack ?

 6. säger:

  Din dag blev trevlig trots migrän. Strutarna såg goda ut 🙂

  1. Karoleen säger:

   Visst vet du, det ordnade upp sig. Väldig skönt! Tack!

 7. Micke säger:

  Grattis till de femton åren.
  Lycka till med semesterpusslet också ?

  1. Karoleen säger:

   Tack x2! ?

 8. säger:

  Grattis till de femton åren! Såg i senare inlägg vad ni hade mumsat på också. Tur att migränen lade sig tillräckligt till middagen.
  När jag hade migrän var den helt och hållet hormonrelaterad, efter att jag slutat med p-piller och fött första barnet har jag bara haft 3-4 attacker. Stor skillnad!

Kommentarer är stängda.