Blog

Fem en fredag v. 13: Första gången

Fredag och då är det Fem en Fredag, frågorna hittar man hos ElisaMatilda.

 • 1. När var första gången du gick på bio? Jag kommer faktiskt inte ihåg när första gången var, men första biotillfället jag kommer ihåg är Jurassic Park med mamma, pappa och en alldeles för liten Wilderbeast. Den kom ut 1993, så jag var 10-11 år gammal, Wilderbeast var 4-5 år och han älskade dinosaurier. Det finns en del i filmen då Nedry (datakillen) träffar en lite “söt” dinosaurie när han har smugglat ut dna’t ur labbet. Och sen kom en blixtattack från ingenstans. Hela salongen hoppade ur sina stolar och Wilderbeast höll på att dö! Jag blev ju självklart rädd jag med, men Wilderbeast började nästan gråta och det var så komiskt att jag kunde inte släppa det. Ni som känner Wilderbeast vet ju att han alltid har varit väldigt stöddig till sättet, aldrig rädd för något och detta tillfället blev han verkligen jätterädd ?
 • 2. När var första gången du gick på zoo? Vi gick ofta på Zoo i Kairo när jag var liten. Men zoot var kanske inget specielllt, men jag kommer ihåg att det var väldigt roligt och har alltid varit väldigt intresserad av djur. Jag ville bli Veteinär som liten, men insåg snart att man tyvärr får erfara mycket sorg och död som veteinär. Men då funderade jag länge på Marinbiolog, men livet tog en annan vändning.
 • 3. När var första gången du köpte en cd-skiva? För egna pengar köpte jag Metallicas Black Album. Kom ut 1991, så jag var 9, men jag tror nog att jag köpte den lite senare, men vet inte riktigt när.
 • 4. När var första gången du åkte skidor? I trädgården när jag var 10-11, men då var det långfärds. Tror också vi åkte i skogen men det minns jag inte. Dock var det inte förrän årsskiftet 2001-2002 jag “åkte” slalomskidor, med Grevinnan som instruktör, när barndomsvännerna var i Järpen/Åre. Skitkul, men lite av det läskigaste jag vart med om också. Dock skullle jag gärna åka igen och lära mig att åka ordentligt!
 • 5. När var första gången du använde internet? Mitten på nittiotalet när jag bodde i Malaysia kommer jag ihåg att jag mejlade kompisar hemma i Sverige. Det var ju via modem, men det var nog basic internetanvändning.
 • Du kanske också gillar…

  12 kommentarer

  1. du minns bra, det är härligt att tänka på hur mycket allt har utvecklats.

   1. Karoleen säger:

    Tack, jo, ibland så 😉

  2. Kairo och Malaysia! låter spännande. filmen minns du och CD – skivan. imponerande

   1. Karoleen säger:

    Ja, jag hade en spännande uppväxt det kan man verkligen säga =)

  3. säger:

   Jurassic Park filmen minns jag , men jag betydligt äldre än du när jag såg den. Du verkar ha varit/är en globetrotter. Tror inte att det är många som besökt ett zoo i Kairo.
   Jätteroliga svar på frågorna:-)

   1. Karoleen säger:

    Ja, globetrotter garanterat som barn, har lugnat mig lite de senaste 6 åren, när vi köpte hus så blev det fokuset =) Tackar!

  4. paulamerio säger:

   Så många spännande platser du hunnit med att bo på. Och så skoj att du tidigt kunde börja mejla dina vänner via nätet, måste ha underlättat kontakterna

   1. Karoleen säger:

    Ja, det var en spännande och annorlunda uppväxt =) Verkligen underlättade det, synd bara att Farmor och Farfar inte var “uppkopplade” så då blev det vanlig post, men det var nog bra det också =)

  5. säger:

   Något annorlunda svar, men väldigt intressanta, då du verkar vara berest! Jag har varit i Kairo men inte på något zoo. Dock försökte vi skicka mail. Fick betala timpris för att koppla upp oss på internet och det bara strulade, så, nej ingen hit.

   1. Karoleen säger:

    Tack tack =) Ja, jo timpris som var på modem var aldrig roligt, även hemma var det ju “dyrt” =)

  6. Jag minns Jurassic Park, gick i tvåan då och alla hade verkligen något med dinosaurier på. Samlar album och diverse självlysande skelett från dinosaurier :).

   1. Karoleen säger:

    Ja exakt, jag var lite äldre men kommer ihåg det där från brorsans grejer. Han älskade de där självlysande skeletten =)

  Kommentarer är stängda.