Blog

Fem en fredag v. 39: Disney

Fredag! oj oj oj! Hur fort har inte denna vecka gått, jag hann inte ens med Fredagsfrågorna på Fredagen, utan det fick bli till lördagsfrukosten. Veckan har kantats av mycket jobb, jobb efter jobbet med taket och många många ärenden. Men men vi vet iaf att vi lever ? Denna gången har ElisaMatilda valt temat Disney! Kul idé tycker jag!

Omgjorda Aladdin för ungefär 1 år sedan.

Vilken var den första Disneyfilmen du såg? Oj, jag älskade Disneyfilmer som barn, och om jag ska vara ärlig även nu. Det finns så många vackra, roliga och underbara Disneyfilmer som jag mer än gärna tittar på men även Pixar tycker jag är superbra. Jag såg filmerna på engelska då jag under stor del av min uppväxt bodde utomlands och för att jag tycker helt klart de är bättre på originalspråk. Även nu tittar jag på dem på engelska, skämten går inte att översätta till svenska tycker jag. Min första Disneyfilm jag kommer ihåg är Fantasia. Inte lika välkänd som många av de andra men var väldigt fin. Första filmen kom 1940 men släpptes åter 1982, året jag föddes. Men sen har jag väldigt starka minnen från hur mycket jag älskade The Little Mermaid, The Fox and the Hound (Micke och Molle), Snow White and the Seven Dwarfs, Beauty and the Beast, Cinderella, Sleeping Beauty, The Jungle Book, The Lion King, Aladdin och Bambi. Sorgliga, roliga och spännande! Det jag har märkt dock som vuxen är att jag gråter mer när jag ser filmerna, vissa är extremt sorgliga. Sånt man inte förstår som barn. Bambi och Dumbo är otroligt sorgliga!

Omgjorda Dumbo såg vi för några veckor sedan. Sorglig som fan, grät som ett barn. Sötaste lilla Dumbo!

Har du något särskilt minne förknippat med Disney? Jag kommer ihåg lyckan när vi bodde i Malaysia och köpte en Sega och hittade att det fanns ett Lejonkungen-spel till som jag spelade dag ut och dag in i flera månader. Jag älskade det!

Vilken av Disneyklassikerna är din favorit? Oj va svårt! Jag har så många favoriter som jag skrev i första frågan. Men jag tror nog att jag får säga att det är delad första plats Skönheten och Odjuret, Aladdin, Lejonkungen och Djungelboken. Klassiker som gjorts om inom den senaste tiden! Riktigt bra även som omgjorda! Och musiken i dessa är såna låtar som jag kan sitta och nynna på ibland.

Vilken är den bästa sången från Disney? A Whole New World från Aladdin, Be our huset från Sjönheten och Odjuret och I Just Can’t Wait to Be King från Lejonkungen.

Bild från Pinterest, tyvärr utan Cred.

Vem är din favoritkaraktär? Älskar Timon och Pumba i Lejonkungen och både Adde och jag samt Wilderbeast och jag kallar varandra Timon och Pumba, och kan alla repliker som vi använder ofta! Men absoluta favoriten är anden i Aladdin. När jag var liten var anden spelad av älskade älskade Robin Williams, helt magisk! Numera är det Will Smith i den nya och han är också riktigt bra men INGEN slår Robin Williams

Du kanske också gillar…

7 kommentarer

 1. jag ser fortfarande Disneyfilmer, de nya med barnbarnen, kul!

 2. säger:

  Jag känner att det snart är dags att se några av alla Disneyfilmer som jag missat…..
  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

 3. Paula Merio säger:

  Så roligt att du har så många minnen i temat, jag har väldigt få, har varit dålig på att kolla filmer, och är det fortfarande. Väljer nästan alltid en bok.
  Ha en skön helg i höstrusket

 4. Timon och Pumba är underbara!

 5. Jag har sett en del Disney filmer som vuxen som lejonkungen och den är fin! Inte dumt att ha såna minnen som du har. Kan som Ingrid tänka mig att se fler Disney filmer som vuxen. En del kan man också se om som Djungelboken.

 6. säger:

  Du kan din Disney. Ingen tvekan om det! Själv har jag bara sett Djungelboken, så jag är inte i närheten av dina kunskaper.

 7. säger:

  Jag gillar också Disneyfilmerna och gillade att se dem tillsammans med mina barn. Blir lite sugen att se om de klassiska filmerna och de omgjorda har jag inte sett alls. Att det var Robin WIlliams som spelade anden i Alladin hade jag ingen aning om men när jag kan nästan höra honom nu när jag vet ?

Kommentarer är stängda.