OakNose

Helgens projekt – flytta gången framför huset

Bilden ovan är tagen innan vi börja jobba i trädgården i helgen. Efter dräneringen så tänkte vi flytta gången som tidigare har gått i ett Y istället för att gå runt huset. Det har helt enkelt varit så att man fått gå en omväg för att gå från sidodörren till entrén eller uppfarten. Nu går gången runt huset och vi är väldigt nöjda. Allt är inte klart med resten av gången men denna snutt är i alla fall klar.

Vi kommer att göra om uppfarten samt alla gångar i sinom tid, men nu har vi återanvänt sjöstensplattorna (som jag tycker är superfula) till gången. Och vi har inte gjort det 100%-hit på något sätt, men det är helt enkelt good enligt, och tusen gånger bättre än innan.

Så här kommer lite steg för steg bilder, vi har hyvlat av jorden där vi lagt den nya gången, lagt markduk och sand och sen vägt av plattorna i den nya gången. Gången har sedan anslutit till en befintlig gång. Därmed har ”triangeln” som tidigare varit en rabatt tagits bort och den gamla gången försvunnit. Vi kommer ha en rabatt på ”icke grussidan” av gången men det får bli nästa projekt.

 

Du kanske också gillar…