Blog

Fem en fredag v20 – Nummer två

Fredag! Ytterligare en vecka som gick sååå fort, förstår inte riktigt vart tiden tar vägen. Men så är det väl när man jobbar både på jobbet (fast hemma) och jobbar hemma med renoveringar osv. Tiden bara försvinner…

Men fredag innebär ju att det är Fem en Fredag hos ElisaMatilda och sen betyder det helg, och även fast det var en fem dagars vecka så känns det ovanligt kort sen det var helg senast ? Tyvärr hade jag migrän igår och vaknade med migrän även idag, inte alls lika illa men känningarna och trycket är kvar. Får se om det går över, hoppas det!

1. Vad köpte du senast i andra hand? Ovan Bodum espresso-koppar från Tradera. Hittade 5 st för 50 kr + frakt så det blev strax över hundringen. Superfina och jag har letat efter vakuum-koppar i glas till både espresso, kaffe och latte men bara hittat dessa än så länge. Tycker det är super att köpa saker i andra hand och gillar att gå på loppis, sekonshandbutiker och Online som Tradera. Dock är jag selektiv och köper inte kläder utan väskor, köksprylar och inredning. Varför betala fullpris när man kan köpa nästintill nya saker för en bråkdel av priset? Någon som har vakuum-koppar de vill bli av med hojta till ?

Svärmors kroppkakor

2. Vilken rätt tar du gärna en andra portion av? Ehm… ganska många! Är en riktigt foodie och tycker om god mat, men ska jag vara ärlig så är det ganska få gånger jag vill ha mer mat när man är ute och käkar, utan det är oftast av hemlagad eller “bortalagad” som man blir bjuden av som jag gärna äter fler portioner av. Några rätter som jag nästan tar om av är Addes korvstroganoff, som vi åt i veckan, mammas Koshari (Egyptens nationalrätt), Svärmors Kroppkakor, Fasters Lambracks, Oves grillade citronlax och min medelhavskyckling. Mums!

3. Vad är något du har dubbel uppsättning av? Oj, det var svårt, vet faktiskt inte om jag har dubbla uppsättningar om något förutom någon DVD-film som vi troligtvis gett/ska ge bort till nån. för jag antar att ha 2 uppsättningar av något inte innefattar bestick, glas osv så att man har till 12 kuvertet. Jag är ganska bra på att ha allti i uppsättningar av 12, men då är det inte dubbelt för mig utan bara ”en uppsättning”. Jag älskar vackra skålar för uppläggning och har massor, men då är det ju olikartat, former och storlekar inte stå av samma. (Ursäkta röran i skåpet, mycket ska få plats =) )

4. Vilken uppföljare är bättre än originalfilmen? Tolkar frågan som del två av en serie och inte en remake, och detta var väldigt svårt. Jag var faktiskt tvungen att fuska lite och googla och hittade denna lista med 35 filmer som där del 2 eller 3 var bättre än del 1, hos Time.

Fick lära mig att tekniskt sätt är Silence of the Lambs en del två då Manhunter tydligen ska vara del ett. Och den var ju fantastisk, “I ate his liver with some fava beans and a nice chianti“. Men jag har ju inte sett den första, så den går bort.

Däremot så håller jag med om att Mad Max: Fury Road och att The Dark Knight var bättre än del 1. The Dark Knight är helt klart en av de bästa filmerna som någonsin gjorts och Heath Ledgers Joker är magisk! Så tragiskt att han inte finns med oss längre, men lever kvar som den bästa Jokern! Ni kanske märker att jag är lite av en filmnörd =)

Älsklingsspelet När & Fjärran

5. När kom du senast tvåa i någonting? Oj, det var svårt. Det måste vara när vi har spelat något spel. Kan faktiskt inte komma på alls vad det skulle vara. Oftast lägger man inte på minne när man kommer tvåa, utan om man vinner 😉 Jag älskar att spela spel och När & Fjärran är favoriten men också alla typer av kunskapsspel, TP är oftast lite för svårt men annars gillar jag det mesta. Geografi är min grej eftersom jag levt lite Globetrotter-livet.

15 thoughts on “Fem en fredag v20 – Nummer två

 1. vi försöker minska på porslin, och vi är väldigt förtjusta i att duka med udda tallrikar, udda vinglas, udda kaffekoppar… god mat är gott, men har blivit måttfull 🙂

  1. Kul att duka med udda tallrikar, jag har mängder med serveringsfat i olika som jag gillar att använda. Ibland dukar jag efter färg och ibland form osv… Det är roligt!

 2. det finns många anledningar till att handla second hand. är väldigt dålig på spel av alla slag och brukar sällan vinna. särskilt inte när jag spelar spel med barnbarnen

 3. Ja secondhand är smart o jag hoppas fler och fler upptäcker det! Jag gillar också spel, men är inte särskilt dålig förlorare. Trevlig helg

  1. Verkligen, supersmart! Spel är väldigt roligt sätt att umgås! Trevlig helg!

 4. Vakuum-koppar vet jag inte ens vad det är?? Förmodar att de har med kaffe att göra och jag är ingen större kaffedrickare men kroppkakor äter jag gärna. ? Jag tycker ditt skåp är väldigt fint med härliga färger på sakerna där inne.

  1. Ja men precis, det är koppar som ähar en luftkudde mellan glasskivorna så det blir som en termos effekt, hålla värmen på insidan men så att det inte är varmt att hålla i. Tack tack!

 5. Det är spännande att öppna datorn varje fredag och se vilka frågor som Elisa vill ha svar på 😉
  Efter hand har jag kommit på att jag nog har fler dubbelt än jag visste.

  1. Visst är det, man får tänka efter lite och det gillar jag ? Jasså, jag har fortfarande inte kommit på något alls. ?

 6. Vakuumkoppar fock jag googla. Precis som Helén visste jag inte vad det var för nåt. Nu vet jag. Guu så mycket man lär sig.
  Du och Elisa är dom enda som svarat på fråga 4 av de bloggar jag läst hittills. Tror faktiskt att det har med åldersskillnaden att göra, för ni är ju “några” år yngre än dom som inte svarat på frågan;-)

  Kroppkakor älskar jag, men har aldrig gjort dom själv.

  Fantastiskt fina bilder förresten!

  1. Haha, visste inte att det var en ovanlig grej med vakuumkoppar ? Ja så är det nog, kan vara åldern. Nä inte jag heller, kroppkakor är godast när svärmor gör dem, jag tänker inte ens försöka ? Tack!

Comments are closed.