Blog

Fem en fredag v. 13: Framtiden

Sötaste påskdekorationerna (bland de enda jag har) från DBKD ❤️

Glad Påsk! 🐥🐣

Långfredag och ledigt, så skönt! Tyvärr har jag börjat känna av huvudet, som alltid vid ledigheter, så jag hoppas slippa migrän, men det bådar inte gott men jag håller tummarna 🤞

Krokus – denna fantastiska färgklick!

Fredag betyder ju Fem en Fredag hos ElisaMatilda och dagens tema är Framtiden. Svåra frågor idag!

Fjädrar!

1. Vad kommer du göra om två timmar? Jag kommer precis ha avnjutit en god Egyptisk frukost och sitter nog och spelar lite spel eller umgås med föräldrarna. Vi kör en lugn dag med påskbesök och sen får vi se hur mycket mer det blir. Vila och mat, är vad påsken är till för 😉 Och godis! Såklart!

2. Till när i framtiden skulle du vilja hoppa? Nu säger nog inte. Frågan att man får hoppa tillbaka sen, men om man antar det så vet inte om jag vill hoppa fram i framtiden, speciellt om jag skulle komma tillbaka igen. Jag vill nog inte veta saker som händer, speciellt inte dåliga saker som händer. Att veta när nån går bort, eller att man blir sjuk eller något annat hemskt skulle göra att man inte kunde leva normalt. Hela tiden gå att tänka på att det hemska skulle hända. Nej tack, jag tänker tillräckligt på sånna saker ändå 😉 Men om man inte skulle komma tillbaka så kanske det hade varit en annan grej… men jag skulle aldrig lämna mina nära och kära, det skulle inte vara värt det! Men om man får vara lite fjantig och ytlig, så kanske man skulle kunna hoppa fram se den vinnande lottoraden på nån superdupergigantisk lottovinst, och sen komma tillbaka och tippa på just den raden. Det hade varit fint 😂

Husrygg, Gotland! En och annan resa till bland annat Gotland kan man få åka på, när man vunnit på lotto. Alternativt Bora Bora eller Maldiverna hade suttit fint!

3. Hur tror du ditt liv har ändrats om fem år? Oj, det kommer nog inte ha förändrats så mycket skulle jag tro. Dock är vi nog mer klara med huset, kanske till och med helt klara! Yay! Kanske har vi ett nytt projekt på gång, ett ”sommarhus” på Gotland är ju drömmen men vi har även börjat fundera på alternativa platser som Öland eller Dalarna! Kanske nytt jobb med ny inriktning eller ja bara en förnyelse. Vi får väl se helt enkelt!

Gotland
Mitt älskade Gotland. Adde ute och skapar magi med kameran.

4. Vad tror du att du har börjat med om ett år du inte gör idag? Jag önskar att jag helhjärtat kunde säga träningen, men tyvärr vet jag ju med mig själv att jag är inte så bra på att ta tag i det. Även om jag saknar träningen väldigt mycket så blir det aldrig så att jag tar tag i det fullt ut. Jag börjar och sen tar det stopp efter ett tag. Men en förhoppning är kanske inte att ”tro” men jag vill att det blir så! Skickar in det i etern och tänker positiva tankar 😂

Drinkar! ❤️

5. Vad är något du vill göra när nuvarande restriktioner är borta? Allas svar lär ju vara träffa folk! Och kramas när man hälsar! Och det blir även mitt svar, träffa Svärföräldrarna på ”riktigt” utan att behöva vara utomhus. Träffa mina barndomskompisar och deras familjer och få den energin som jag saknar. Träffa kollegorna på jobbet och skratta sig genom en hel arbetsdag. Ta AWn med Jossan och Emmut på nån av stadens uteserveringar och skratta tills magen gör ont. Restaurangbesök, AW, middagar och date:er, allt sånt som är kul!

Du kanske också gillar…

23 kommentarer

 1. säger:

  Låter spännande med Egyptisk frukost! Ja sista frågan, som man saknar nu och drömmer om. Låt det snart vara över.

  1. Karoleen säger:

   Ja, egyptisk frukost är lite annorlunda, mycket gott! Har beskrivit det i ett inlägg på bloggen om du är intresserad 😉 Vi får hålla tummarna och hålla oss isär ett tag till så får vi kanske träffas snart!

 2. attans också! jag glömde träningen. den borde ju snarast återupptas så fort restriktionerna försvunnit. vilket jag hoppas att de gör under året

  1. Karoleen säger:

   Känns ju Done ett dåligt nyårslöfte men jag behöver det verkligen! Låt oss hoppas att jag, och VI får till det!

 3. säger:

  Fina bilder, så härligt med tulpaner och krokus. 🙂 Framtiden ja, det enda jag tänker där är pandemin, hoppar gärna fram till dess att den är över, i övrigt vill jag inte veta mer om den, förhoppningsvis händer det bra saker. Trevlig fortsättning på påsken!

  1. Karoleen säger:

   Ja jo dit skulle man ju kunna tänka sig hoppa till iofs, men frågande bara NÄR i framtiden det är. Jag är ju lite pesimist och tror ju inte att vi är klara på ett tag, men vi får hoppas att jag har fel!

 4. säger:

  Det er noe eget med de første blomstene som stikker fram. Krokus og tulipaner gjør en varm om hjertet. Jeg var en tur ved havet i går. Trivelig med bølgeskvulp og saltvannslukt.

  1. Karoleen säger:

   Åh en tur till havet lät fantastiskt! Vi har inget nära hav, eller det beror ju på vad man kallar nära, men 1 1/2-2 timmar så kommer man väl ut havsnära… älskar havet och lugnet det ger även när det stormar!

 5. säger:

  Du har nog skrivit svaret på mångas frågor. Intressant läsning.
  Trevlig långfredag!

  1. Karoleen säger:

   Ja, det känns som att frågorna idag var lite så. Trevlig helg!

 6. säger:

  Det är något knas med din länk hos Elisa, den funkar inte. Du kan ju kika o rätta den.
  Blev väldigt nyfiken på din egyptiska frukost! Var gift med en tunisier för typ hundra år sedan men minns inte något speciellt han vill ha till frukost! Förstår att du längtar till jobb, arbetskamrater, aw, allt som hör till. Min dotter har jobbat hemifrån ett halvår och håller på att dö av tristessen!

  1. Karoleen säger:

   Tack, ska försöka rätta till den! Men äter man inte något likt typ shakshouka eller Foul i Tunisien? Jag har varit hemma i över ett år nu! 😳

 7. säger:

  Är absolut ingen person som pyntar, men jag bara ÄLSKAR dina tre “apor”, jag menar harar. De är helt underbara. Sedan dreglar jag när jag ser din Mojito. Om sisådär 20 grader till så skulle den slinka ner direkt;-)
  Än en gång måste jag säga att du är en enastående fotograf. Sedan är det roligt att läsa dina svar också förstås:-)

  1. Karoleen säger:

   Du är som vanligt alldeles för snäll men jag tar åt mig och blir superglad! Älskar ju att fotografera så det är kul när även andra uppskattar det! Hararna är väldigt minimala och söta, och påminner såklart om ”aporna”. Ha en fantastiska helg!

 8. Ja visst längtar vi!
  Jättefina bilder på krokus. Och dina påskharar är väldigt söta!

  1. Karoleen säger:

   Tack och tack!

 9. säger:

  Jag tänker som du om fråga 3. Gärna en lottorad, men jag vill inte riskera att få veta att någon av mina närmaste har dött.

  1. Karoleen säger:

   Nä precis. Bara för det så drömde jag igår natt om att maken dog och jag är helt förstörd idag… så skulle det ju vara hela tiden, just för att man visste något hemskt. Nej, då får det vara, även om lottoraden skulle varit fin! 😂

 10. Hus och bostad verkar vara i ditt fokus :). Så härligt, tycker någonstans att det är fint att man får drömma på så där, vem vet vad framtiden utvisar 🙂 .

  1. Karoleen säger:

   Ja, jag tror nog att det ger mig mycket ro, så det är ju kanske inte så konstigt men har inte tänkt på det själv 😂

 11. Kina säger:

  Vad man märkt under den här pandemitiden, är hur mycket vi alla längtar efter varandra, att få träffas, umgås, kramas, ja helt enkelt få närhet till andra människor. Det kanske varit en bra tankeställare för många av oss. Ha det gott!

  1. Karoleen säger:

   Ja verkligen, jag hoppas att folk har lärt sig något av det!

 12. […] Paula, Boklysten, Klimakteriehäxan, Madeleine, Susanne, Mrs Calloway, Susie, BP, Kina, Monika, Karoleen, Robert, Lillian, Bokdamen, Lena, Tant Augusta, Janerik, Evelina, Ingrid, Gerd, Teskedsgumman, […]

Kommentarer är stängda.