Blog, Photography

Fem en fredag v23: Solsken

God morgon! Ytterligare en vecka har sprintat förbi med jobb, tid ute i solen och mys med Adde och Max. Vi har inte hunnit med så mycket med huset men så är det ibland.

Kvällsljuset

Vi har försökt ta kvällspromenader kring 22-23 och det har gett mig mycket ro, älskar den här tiden på året när det är ljust. ”Midnattssolen” eller vad man ska kalla den så här långt söderut är fantastisk och tänk att vi får njuta av det i flera månader under sommaren. Älskar det!

Som vanligt på fredagar så har ElisaMatilda ställt fem frågor och denna gången handlar frågorna om solsken!

Morgonen i byn…

1. Vilket är ditt första tecken på sommar? Ljuset! När Corona inte härjar så åker vi till jobbet tidigt, och när jag står och väntar på bussen kvart i sex på morgonen och det har börjat ljusna på riktigt vet jag att det är sommar. Ljuset ger mig energi och jag känner att jag blir gladare när morgonen ger mig soluppgång än bara ljus. Men så är det nog för många…

Älskade pälsboll!

2. Vad har gjort dig glad idag? Adde skickade upp Max i sängen för att väcka mig efter de gått promenad. Det blev massor av blöta pussar. Det gjorde mig varm i hjärtat. Och sen så klart en morgonpuss av min fina Adde. Vid frukost har M legat i soffan lutad mot mitt knä och det är så mysigt.

3. Vilken är den ljusaste platsen i ditt hem? Vårt hem är väldigt ljust med stora fönster, men ljusast är nog vardagsrummet och till stor del en av sakerna som jag verkligen föll för med huset! Näst in till hela väggen ut mot söderläge och ”kullen” har stora fönster och altandörr och ger ljus och värme och ett vackert sken. Supernice!

En riktig båge…

4. När senast kom sol efter regn? Hmmm… frågan är ju om frågan är metaforisk eller bara en fråga? Kommer inte riktigt ihåg senaste gången av riktigt regn efter solsken, men kommer ihåg en morgon när jag tog bilen till jobbet och jag stannade till vid grustaget och fotade en ”hel” regnbåge precis som regnet avtog. Men om man tänker metaforiskt så var det nog när jag fick reda på att en nära släkting inte riktigt var lika däran som vi först befarade. ❤️

En liten strand vid Husrygg på Gotland

5. Vad gör du helst en solig dag? Det beror faktiskt väldigt mycket på vem jag är med, men om det är Adde, Max och jag så är det nog en geocachingrunda som tar oss till stränder, utflycktsplatser och bara allmänt fina ställen. Platser där man kan hitta en stund i solen med en bok, fika och även vackra fotovyer. Ett avslutande dopp på någon strand är aldrig fel. Men om jag är ensam, om Adde har med sig Max på något, är det en heldag på stranden, musik/podd i öronen, en kritvit sandstrand, tex Norsta Auren, något kallt i en termos och bara solsken. Det är något jag älskar men som är väldigt svårt att få till när man har hund då värme och stränder inte är anpassade för våra älskade pälsbollar.

En strand utanför mamma och pappas lägenhet på Palmen i Dubai.

Du kanske också gillar…

23 kommentarer

 1. säger:

  Ljuset ja, underbart är det 🙂 och vilken bild på regnbågen!

  1. Karoleen säger:

   Tack tack, ja, ibland får man till det 😉

 2. Fina bilder, så mysigt det låter, fantastisk regnbåge, försöka titta efter om vädret tillåter, trevlig fredag.

  1. Karoleen säger:

   Tack tack! Trevlig helg!

 3. säger:

  Vilken fantastisk bild på regnbågen! Solsken låter som trevliga saker för dig.
  Även för mig. Trevlig fredag!

  1. Karoleen säger:

   Tack, ja ibland lyckas man =)

 4. Elisa säger:

  Det fina med att ställa frågor är just att alla tolkar de olika och på så sätt kommer så många olika svar. Frågan om sol efter regn är just en sån fråga – bara en vanlig fråga eller metaforisk beroende på hur man själv ser den. Tycker ditt svar var väldigt bra, riktigt häftig regnbåge!
  Skönt också att höra att det inte var så illa med släktingen. <3

  1. Karoleen säger:

   Ja, det har varit mycket skönt, det är inte bra men bättre =) Frågorna är väldigt roliga, tack för att du tar dig tiden =)

 5. paulamerio säger:

  Tyvärr missar jag det fina morgonljuset, är så himla morgontrött. Men kvällspromenader blir det, med hunden, skönt att kunna gå vid 10-tiden istället för kl 4 på vintern. Varken hunden eller jag uppskattar stark sol. Trevlig helg

  1. Karoleen säger:

   Ja, visst är det, det är väldigt härligt med kvällspromenaderna! =)

 6. säger:

  Väldigt vackra bilder. Fint med regnbåge. Det regnar här nu, ska göra det även imorgon sen får det bli sol.

  1. Karoleen säger:

   Hoppas du fick lite sol efter ditt regn =)

 7. säger:

  Håller helt med dig. Långa ljusa dagar är helt underbara. Då är det sommar. Bilden du tog på regnbågen är helt fantastisk. Sedan är jag väldigt avis på dina föräldrar som har en lägenhet i Dubai. Har varit där på semester innan landet “exploderade”, och redan då var det en fantastisk upplevelse på alla sätt.

  1. Karoleen säger:

   Väldigt härligt med ljuset, man lever på något sätt =) Tack tack, ja det var en väldigt trevlig tid att ha tillgång till deras lägenhet, de har tyvärr inte kvar den längre men har istället en vid Röda Havet i Egypten =) Riktigt lyxigt och härligt! Jag har besökt Dubai många gånger och förstår dig precis, innan explosionen var det trevligare!

 8. vi nordbor behöver mycket ljus. härligt att vakna till många våta pussar. fin pälsboll du har

  1. Karoleen säger:

   Ja visst behöver vi, vi lever med så mycket mörker på vinterhalvåret. Man känner sig nästan lite kluven =) Tack tack, jag är partisk men han är fin, Max =)

 9. Som fast boende på Gotland så har man fått ett väldigt speciellt ljus omkring sig – och det gäller faktiskt hela året. Alltså inget jag numera tänker så mycket på – även om jag älskar det och det var nåt som bidrog till att vi flyttade hit.
  Men nu – innan det blir grått igen – så ska jag ut och klippa gräset, både på framsidan och baksidan av “innertomten” och “förträdgården”. Men det är lite konstigt, så fort jag bara tänker på gräsklippning så kommer det gråa moln…..
  KRAM/Susie

  1. Karoleen säger:

   Ja verkligen, det är på Gotland som jag har sett det mest fantastiska ljuset, det fantastiskt! Du lever lite drömmen för mig, att ha möjligheten att sen kunna flytta till Gotland är ju vår dröm/tanke. Att ha jobb som man kan jobba på fjär och bara leva det “fasta” livet på ön.

   Haha, så det är dig man ska skylla på när det regnar mycket 😉 Du får sluta tänka på att klippa gräset =) Max är inte helt förtjust i gräsklippningen heller, vi har en åkgräsklippare och han tycker det bara är konstigt. Men älskar klippt gräs och rullar gärna och länge i det klippta =)

   Kram kram

 10. Glömde att berätta att Santos HATAR när jag klipper gräs, då vill han gå in. Vilket är bra!
  Susie

 11. säger:

  Men, vad ovanligt att kunna fånga en hel regnbåge på bild! Dubbel var den bestämt också. 🙂

  1. Karoleen säger:

   Ja, ibland lyckas man =)

 12. säger:

  Vi ser ut att ha en del gemensamt. En geocachingtur är det bästa fast kanske inte om det är för varmt. Skulle gärna hänga en hel dag på en strand också men liksom för dig är det svårt att få till med hundar i sällskap.

  1. Karoleen säger:

   Ja verkligen! Kul att hitta någon som är lik en själv =) Ha en fantastisk helg!

Kommentarer är stängda.