Festivities

Att fira pappa

I år blir det inget ordentligt firande av pappa, då rådande omständigheterna gör att det inte är så klokt att träffas många på liten yta från många olika umgängeskretsar. Men det brukar annars vara en väldigt trevlig dag då hela tjocka släkten samt vänner samlas och firar pappa och sommaren.

Så för att göra det bästa av situationen så delas helt enkelt firande upp, barnen på lördagen, syskon och en kusin på söndagen och sen de som vill komma på på måndagen, den faktiska födelsedagen. Blir superbra och jag hoppas pappa känner sig ordentligt firad!

På morgonen började Max indikera att han ville ut redan halv fem, så det fick bli en väldigt tidig prommis i skogen. Jag kunde tyvärr inte somna om med Bullen och Adde sov till tio i sju och sen gjorde vi oss i ordning och rullade norröver.

Ignorera den skitiga rutan, vi åtgärdade det på kvällen ?

Vi tog en flytande frukost i form av kaffe eftersom mamma skulle göra egyptisk frukost. och roade oss med Moviequiz hela vägen upp.

Väl uppe ”hemma hemma” så blev det till att hälsa på föräldrarna och Wilderbeast á la Corona och ge födelsedagsbarnet sin present. Mamma och jag hade kommit fram till att en SousVide skulle passa pappa, så det fick det bli från oss! Sen åt vi frukost, i stora mängder. Mums!

Vi älskar ju egyptisk frukost och det är ju väldigt trevligt att träffa Wilderbeast och mamma och pappa. Vi satt i uterummet med fönstrena öppna och njöt av det fantastiska vädret. Men efter frukosten så började det bli för varmt så vi plockade undan maten, Adde tog en prommis med M och föräldrarna och jag fixade med mammas nya mobil. Pappa var väldigt nöjd med sin present ?

Och när alla var åter samlade och satte vi oss på framsidan i skuggan och njöt av svalkan. Max trivdes väldigt bra under körsbärsträdet i skuggan.

När jag bodde hemma var detta mitt fönster och som tonåring satt ofta mina kompisar och jag i fönster och åt körsbär.

Lilla sötisen!

Pappa gick till landet och tog upp färskpotatis dagen till ära. Mamma och pappa har ju fixat med dessa potatisar i flera månader, så vi hoppades att dom var goda. Så fina!

Sen tändes grillen och pappa och Adde hjälptes åt vid grillen. Det vankades bl.a. oxfilé och majskolvar.

Sen var det dags att äta, och födelsedagsbarnet ville ha sill till sin färskpotatis så till och med jag tog lite sill. Med MYCKET gräddfil ?

Och färskpotatisen var superb! Och eftersom de var egenodlade var de så klart ännu godare.

Det bjöds även på vinbladsdolmar (Addes favoriter) , kofta (mina favoriter), tahina, babaganoug till det grillade. Mums!

Oj oj oj så gott! Magen stod i fyra hörn och vi pratade om gamla minnen och farmor och farfar. Riktigt mysigt!

Vi berättade en massa historier från Malaysia och Ungern för Adde och sen hamnade vi på Google Earth och kollade våra gamla adresser utomlands. Mycket kul kan man se ?

Mysiga trädgården och en härlig sommardag!

Vi bestämde att det inte skulle bli någon tårta eftersom vi ändå var för mätta, men vips så stod mamma där med en tårta i handen. En hemmagjord princesstårta för födelsedagsbarnet, älsklingstårtan!

När magen stog ytterligare ett hörn så tackade vi för oss och rullade hemåt. Så vi vinkade till mamma och pappa á la Corona och beundrade deras fina klätterrosor vid entrén.

Vi packade in Bullen i bilen och han la sig till rätta direkt! Värmen gör honom rätt trött och utmattad.

Ni ser ju hur mycket tussar som den här lilla bilresan har framkallat. Suck!
Varmt på vägen hem!

När vi kom fram i Linköping passade vi på att tanka och tvätta bilen. Det tyckte Max var lite läskigt men det gick förvånansvärt bra ändå.

Sen var det hemåt och bara njuta av ytterligare en superhärlig sommarkväll, dock med AC på max! ? Varmt nu!

Och så firade vi pappas födelsedag á la Corona! En mysig dag utan kramar men med mycket skratt och god mat ?

Du kanske också gillar…