Shopping

Water is the shit!

Att man ska dricka vatten vet ju alla om! Att det finns otroliga hälsofördelar med att dricka vatten finns det tusen studier om och det finns milslånga listor med fördelar, som t.ex.

  • Vatten förbättrar koncentrationsförmågan
  • Vatten behövs för att lever, njurar och matsmältning ska fungera optimalt
  • Vatten motverkar risken för förstoppning
  • Vatten förbättrar vår fysiska prestation och musklernas återhämtning
  • Vatten minskar effekten av stress och trötthet
  • Vatten krävs för sund hud, hår och naglar
  • Vatten förbättrar fettförbränning och muskeluppbyggnad
  • Vatten renar kroppen från slagg och toxiner
  • Vatten hjälp till att få bukt med smärtor
  • Vatten hjälper dig undvika förkylning

När jag var yngre och tränade och spelade alla bollsporter som fanns så drack jag mycket vatten. Men sen slutade jag träna och spela och då slutade jag även med vattnet. Och började till och med att tycka vatten smakade illa och var tråkigt att dricka. Men när jag sen började få Njurstenar så var tipset att jag skulle dricka mycket vatten och sen dess så har jag verkligen försökt att se till att vatten är min vän. Njurstenar har jag fått ändå, men om jag ska vara ärlig så har alla gångerna jag fått problem berott på att jag varit sämre med vattnet under en period. Så för mig är det inte bara listan ovan som är viktig men också pga njurstenarna.

När jag dricker vatten ska det vara kallt, isande kallt och vara nära till hands. Helst av allt skulle jag vilja ha en kallvattenkran hemma, alltså en sån som kyler vattnet ordentligt. För tyvärr blir vattnet i kranen aldrig tillräckligt kallt. Och jag vet att egentligen är ljummet vatten ”nyttigare” och bättre för kroppen och till och med kyler ner kroppen bättre, men det GÅR inte att dricka ljummet vatten. Det är som att dricka bomull, nej! Men i brist på en kallvattenkran så har vi flaskor med vatten i kylen. Vi har 6 st flaskor (i glas, ca 6 liter) i kylen för att ha tillräckligt med kallt vatten för oss. Och vi dricker nog upp ungefär 4 liter per dag och en varm dag blir det nog mer. Det tar extremt mycket plats i kylen men vi har ju två kylar så det är egentligen ganska lugnt ?

Sen kommer våra nya fina Glacial flaskor in i bilden! Dessa underbara termosflaskor till både kall dryck på sommaren och varmt dryck på vintern! Superbra och snygga! Adde och jag går ingenstans utan våra flaskor och vi dricker mycket vatten. Men det måste vara kallt! och sen för vi över kallt vatten inbära Glacial and of we go! Adde har med sig dem när han jobbar med Eckes Trädtjänst, jag har flaskan i handväskan och de följer alltid med i bilen.

Flaskorna är snygg och funkar bra. Nu har vi bara använt dem till kallt, för termosar för varm dryck har vi egentligen redan, och visst man skulle kunna ha kört även ”normala” termosar till kallt vatten men det skulle jag aldrig göra, en vanlig termos känns klumpig och wierd att ha med sig. Men Glacial är snygga, ordentlig isolerade, lätta och riktigt smidiga.

De håller kylan enligt deras hemsida i 24 timmar, men jag som är lite ”kallvattengalning” tycker att vattenet är kallt i gott och väl 12-16 timmar och sen är det inte ”kallt” i mina ögon men andra kanske tycker det känns tillräckligt kallt. Men jag vill helst att vattnet ska vara ordentligt kallt för att det ska drickas.

Vi började med varsin liten (400 ml) flaska men har nu kompletterat med tre stora flaskor (600 ml) och ytterligare några små.

Flaskorna har en superbra skruvkork som inte läcker. Ingen kondens blir det heller på utsidan av flaskorna och eftersom de är i metall på insidan är de enkla att rengöra.

De finns i alla färger och mönster man kan tänka sig och har till och med samarbete med iDeal of Sweden.

Nu kanske någon säger att det går lika bra att dricka ur en plastflaska, en återanvänd läsk- eller vattenflaska nej, det gör det faktiskt inte! Plasten i petflaskor är inte gjorda för att de ska återanvändas och plasten i dem bryts ner av solen, värme, och återanvändning. Det är helt enkelt inte nyttigt, så gör dig själv inte en gentjänst här, försök att ta bort plasten ur ditt liv. Och om inte för din egen skull så för miljön, det skapas 1 miljon flaskor per minut i världen! Och plasten vi skapat på planeten kommer att finnas långt efter våra barnbarnsbarnbarn är döda, och det är en tragisk tanke!

Glacial samarbetar med WWF för att minska plasten i världen.

GLACIAL stödjer WWFs arbete med att minska förekomsten av plast i haven. Avtalet mellan WWF och GLACIAL är ett kombinerat partnerskaps- och licensavtal vilket innebär att GLACIAL donerar 10 kronor per flaska till WWF till förmån för världens hav. GLACIAL bedriver också egna insamlingskampanjer där pengarna går till WWFs arbete med att rädda haven.

Ett superfint initiativ! Och detta mina vänner är inte ett samarbete för min del, utan bara en vädjan till er om att dricka mer vatten, för er egen hälsa och att tänka på vår miljöpåverkan och hur vi kan med ganska små medel hjälpa till!

Just nu har Glacial 50% rabatt på hela sin hemsida och ytterligare 10% om man handlar för över 1000 kr. Bara som ett litet tips! ?

Du kanske också gillar…