Blog

Fem en fredag v29: Köpvanor

På en morgontur med Busen…

Fredag och solen speglar sig i min ”smyckesspegel” och jag får kliva upp för att täcka för. Ett angenämt problem (om jag inte får migrän av ljuset) så det innebär att det är SOL ute. Som jag längtat efter denna och förra veckans kyla och regn. Vi har fått ofantliga mängder regn och det är superbra för naturen, svampen, vattenbeståndet bla bla bla… men jag saknar solen! Och värmen! Och sommaren! Äntligen!

Innebär också att det är en vecka närmare semestern, ynka 2 veckor kvar nu. Kämpa! ?

Och Fredag betyder ju numera Fem en Fredag hos ElisaMatilda och veckans tema är Köpvanor.

Min vigselring (solitären) och en ring från Föräldrarna.

1. Vad är det dyraste du har köpt? Om man inte räknar ”tråkiga saker” som huset eller bilarna så är det nån tidigare mobil eller min dator. Jag har ju snälla personer i min närhet som köper dyra saker till mig, min Vigselring, finaste Adde köpte ju min iPhone XS som en överaskning för ett tag sen, fick min älskade Canon G7X från Adde och Svärföräldrana på min 35-års dag och alltid vackra smycken från mina föräldrar som mina älskade diamantörhängen eller pärlset. Sjukt tråkigt svar, men jag kommer faktiskt inte på något dyrt som jag köpt nyligen. Som mitt intro säger har jag en ”designer purse obsession” och drömmen är ju att köpa en riktig märkesväska som jag alltid drömt om En Mulberry Bayswater, en Louis Vuitton Speedy, en klassisk Chanel. Men mitt största problem är att jag kan aldrig bestämma mig för vad jag vill ha och därför gör jag aldrig slag i saken. Och kanske lika bra är det ??

2. När är du som mest snål? När det kommer till att jag vet att för det mesta betalar man för ”märket” och det stör mig. (OBS jag inser ironin iom svaret på min första fråga ?) Jag köper alltid det jag vill, men eftersom jag oftast har testat massor med olika saker/märken så tar jag det som har bäst kvalitet, och ibland är det något budgetmärke som är exakt lika bra om inte bättre än lyxmärket! Jag vill ha riktig kvalite, och betalar gärna för det men det är inte synonymt med det dyraste märket!

3. Vilket var ditt senaste fynd? Oj, svårt! Men jag tror det är våra nya Lättviktsgjutgärnsstekpannor Satake från Vikingsun. Super bra och tåliga, och lätta! Köptes för halva priset via ett samarbete med Smartson, superbra!

4. Vad är aldrig för dyrt? Kvalitet, presenter och saker till Adde och Max. Riktigt färska rökta räkor på ett rökeri vid kusten och god mat på en riktigt bra restaurang.

Ett besök på Jord i mars till Addes födelsedag, strax efter Pandemin började.

5. Vad handlar du mest av i affären? Om vi pratar i mataffären varierar det ganska mycket men i dagsläget lax, färskpotatis, vattenmelon, stark ost och mjölk/filmjölk.

BONUS! Vilken fråga skulle du vilja ställa i Fem en fredag? Om du fick flytta till vilket land/stad du vill i hela världen, var skulle du flytta?

Du kanske också gillar…

22 kommentarer

 1. glömde datorn, men köper sånt ganska sällan, håller några år, jag älskar mjölk!

  1. Karoleen säger:

   Jamen visst gör man, det känns kanske som att datorer har gjort sig lite förlegade be man har en mobil som är en liten dator i sig. ?

 2. säger:

  Datorn kostar ju en slant, det är onekligen så och efter en 8-9 år är de så trötta att man bara måste byta.
  Ha en skön fredag!
  /Ingrid

  1. Karoleen säger:

   Jo precis, så är det. Men det kanske är så att man kan skifta lite till mobil istället för dator. Det funkar iaf för mig ? Tack detsamma!

 3. säger:

  Åh jeg elsker når det blir svart utfyllende på spørsmålene, når en får lite innblikk i hva som rører seg.

  1. Karoleen säger:

   Jag med, gillar dessa frågor när man får tänka efter lite ? Och lära känna varandra. För mig är det det som är anledningen till jag har med ?

 4. jag vill också ha diamantörhängen.relativt stora. örhängen använder jag alltid. lättviktsgjutjärnsstekpannor låter som en tulipanaros men sakate är japanska och betyder backhandgrip så en sådan skulle jag gärna vilja införliva med husets förråd av stekpannor.

  1. Karoleen säger:

   Jag älskar mina diamantörhängen, har på mig dem varje dag! ?? Jaha, intressant, undrar varför man döper knivar och stekpannor till backhandgrip? Märkligt! ?

 5. säger:

  Tänkvärda frågor och inte lätt att ge ett kort svar alltid, men roligt att försöka, så gott det går.
  Trevlig fredag!

  1. Karoleen säger:

   Jamen visst är det kul frågor! Jag kan aldrig lägga korta svar, men jag tänker att det kan vara kul att lära känna mig =)

 6. säger:

  Ja håller med om det där med märken. Det är inte alltid dyrast som är bäst även om det också är det ibland. Det är intressant med de här frågorna som får en att vända och vrida på saker och ting. 😉

  1. Karoleen säger:

   Så är det, Märken betyder inte alls att det är bra kvalitet. Ja, gillar de svåra frågorna =)

 7. Det stämmer att då det gäller presenter kan alla budgetbegränsningar flyga sin kos. Speciellt presenter till mina “småpojkar”.

  1. Karoleen säger:

   Visst är det så, men jag tycker det är trevligt att man kan försöka ge andra mer än vad man själv gör =)

 8. Så bra men andra som köper en dyra saker. Vi är tvärt om här, vi köpet de vi vill ha och behöver och hoppar över presenter till varandra, alltså jag och mannen. Men barn o barnbarn är det annat, då blir de presenter. Men jag skulle kunna köpa massor jag ser i affärer men tack o lov är jag lite snål mot mig själv, måste ju få rum här hemma. Jobbigt de där att inte kunna bestämma sig. Jag hade bestämt mig sedan länge att om jag kommer till USA ska jag köpa en äkta Mikael Kors och det hände, förra året. Lättviktsgjutgärnsstekpanna lät spännande. Gjutgärna är ju sällan lätta.
  De får jag kika vidare på.

  Kramiz

  1. Karoleen säger:

   Ja så är det hos oss också egentligen, vi köper det vi vill ha, men ibland ger vi varandra dröm-grejer eller kanske sånt man inte tycker vi ska unna oss själva =) Härligt med mål, och en MK är en väldigt trevlig väska!

 9. säger:

  Men stort GRATTIS då att du har personer i din närhet som köper dyra presenter åt dig. Bra ordnat där;-)
  Sedan är vi rätt lika med kvalitetstänket. Jag vill också ha bra kvalitet i allt jag köper. Har lärt mig läxan i unga år. Man får alltid vad man betalar för, men jag är heller ingen märkesnörd, även om jag har favoritmärken som passar min “stil”.

  1. Karoleen säger:

   Visst är det, jag har det bra =)

 10. Paula Merio säger:

  Många gillar väskor, märkesväskor. Jag är totalt likgiltig och ser bara till funktionen, tillräckligt många fack för allt man behöver, tillräckligt lång axelrem, plats för många hundbajspåsar…haha
  En sådan stekpanna ska jag ta o kolla lite närmare på, behöver en ny stekpanna men kan inte bestämma mig. Om något får kosta så är det faktiskt just en stekpanna. Har haft alltför många dåliga…
  Trevlig helg

  1. Karoleen säger:

   Funktion är bra, men det gör ju inget om det är en “fin väska” tycker jag =) Jag gillar stekpannorna, de är lättare än vanliga gjutjärnspannor och jag tycker det är skönt!

 11. Madeleine Stenberg säger:

  Gjutjärnsgrytorna lät onekligen som ett bra köp :D. Jag har faktiskt riktigt gamla gjutjärnspannor. Brukar även handla hem lite sådant från loppis då och då :D.

  1. Karoleen säger:

   Gjutjärnspannor på loppis är nog det bästa man kan göra, tyvärr tycker jag bara att gjutjärnspannorna oftast är lite för tunga. Jag är helt enkelt för svag 😉 Behöver träna mer! =)

Kommentarer är stängda.