Blog

Fem en fredag v. 50: Karaktär

Fredag igen! Jag tycker nästan bara jag skriver det hela tiden. Jag antar att man har blivit så där gammal där livet bara spinner förbi utan att man hinner blinka! Veckan har gått insett men det känns säknappt som att det har hänt något alls, men ja så är det!

Fredagsrutinen kan ni ju numera, vid 7 på morgonen lägger ElisaMatilda upp veckans frågor och jag går in och kollar. Oftast kan jag bränna av frågorna på några minuter men det är bilderna till inlägget som blir svårigheten. Hittar inte alltid vad jag vill ha. Och vad är ett blogginläggutan en bild? Boring!

1. När skulle man hitta dig med handen i kakburken? Alltså, det händer nog inte så ofta att jag ertappas med något. Jag är ganska öppen med mina svagheter eller olagligheter, som t.ex. att jag är en riktig godisråtta och att det händer att åker en hel del snabbare än tillåten hastighet i bilen. Jag har blivit väldigt mycket bättre med ålder och jag är väldigt väldigt försiktig under vinter sen vi voltade med bilen, men är det bra väglag och man åker landsväg älskar jag att åka riktigt fort! Glömmer aldrig när jag tog pappas NYA BMW när jag var i 20-års åldern och åkte ut till Mörkö och körde som en jävla galning på grusvägarna, så roligt och så pirrigt. Som tur var gick allt jättebra trots att jag driftade en hel del i kurvorna och det var väldigt nära att jag “side swipe:ade” ett träd. Jag har aldrig berättat det för mamma och pappa, men nu lär dom ju få veta =) Sorry 😉

2. Vad har du försökt dig på men aldrig avslutat? Stickning och annat handarbete. Jag lyckas helt enkelt inte! Jag hade många många RosaGlitterKlubbsmöten med stickningsutbildning och Prinscesstårteätande tillsammans med mina älskade Sofia och Anna i Uppsala. Men jag lyckades aldrig få till stickningen, det kändes bara som det blev för hårt på vissa ställen och för stora hål på andra ställen. Det där med handarbete har helt enkelt aldrig varit min grej. En annan grej är att jag aldrig riktigt lyckas med nagellacket, jag målar alltid utanför, vilket jag tar bort men det känns inte somnat de borde vara så svårt! 😊

3. Vad kompromissar du oftast med? Det är nog oftast när jag låter andra testa sina idéer eller sina förslag även om jag vet att det inte kommer fungera. Jag har en hel del erfarenhet men det är inte alltid som jag känner att jag vill trycka ner mina tankar/förslag i halsen på folk, och låter dem istället testa och ev misslyckas.

4. Vad låter du ingen ta ifrån dig? Min empati, glädje och mina känslor.

5. Vilken kraft skulle du ha som superhjälte? Ork som aldrig tryter! Och kanske en tankeläsningsgörmåga hade suttit fint!

Du kanske också gillar…

9 kommentarer

 1. förr i tiden stickade jag mycket och det blev ofta bra. nu verkar jag ha blivit ringrostig även om jag nyligen satte igång med en fin kofta i ljuvligt garn. jag målar också alltid utanför, men efter ett par dagar har jag pelat bort det som kommit fel

  1. Karoleen säger:

   Det blir nog super med stickningen, det brukar ju som man så fint säger sitta i ryggraden när man en gång kan det. Nån gång kanske tom jag kan börja sticka men jag tror inte att det är dags än 😂 Kommer bara ihåg frustrationen!

 2. säger:

  På den tiden jag lackade naglarna (typ40år sen) då skulle man inte måla hela nageln utan lämnade lite tomt runtom, det var mycket enklare. Älskar ditt ordspråk här, precis så är det! Empati är helt nödvändigt för människans överlevnad!

  1. Karoleen säger:

   Ja just det ja, så kan man ju göra, vet att det är många som gör så nu också… =) Det tänker jag aldrig på när jag målar =) Oh ja, det är väldigt många som tycker man har taskig attityd för att man inte gör som de vill, men det handlar bara om hur de behandlar mig.

 3. Du får prova sånt här man kan måla runt nageln innan man målar o som man sen drar bort 🙂 Annars som jag gör om det hamnar utanför, jag har en tops o nagelborttagningsmedel som jag doppar topsen i o tar bort direkt.
  Tänk om flera personer kunde tänka på det sättet du gör angående hur man låtar andra göra sina egna erfarenheter istället för att köra över dom o berätta hur det ska göras. Visst ibland är det bra att den som kan förklarar men ibland är det ingen mening dom kommer ändå inte lyssna utan lika bra dom får testa 🙂

  1. Karoleen säger:

   Jo, så gör jag också, eller låter det torka och sen petar lite så brukar det falla bort 😉 Lärt mig den hårda vägen att det ändå inte är någon idé att förklara för vissa, de har inte förstånd att förstå att man försöker hjälpa dem 😂

 4. Stickning och virkning ja det kunde jag ha nämnt också, numera hoppar jag över det då jag vet att det inte är min grej, finns annat att göra 🙂 nagellack var det länge sen jag använde….;)

  1. Karoleen säger:

   Mmm… det känns som att det skulle vara bra och kunna ifall man måste bli självförsörjande, men det kanske inte är så stor chans till det. Eller så lär man sig när man måste, nöden har ju oftas ingen lag…

 5. […] Hannele, Anette, Bokdamen, Madeleine, Susanne, Mrs Calloway, Linda, Susie, BP, Hanna, Ingrid, Gerd, Karoleen, Kina, Efwa, Musikanta, Emilie, […]

Kommentarer är stängda.