Blog

Fem en fredag v. 20: Oväntat besök

Sol ute, sol inne, sol i hjärtat, sol i sinnet.

– Herbert Herding-Herberth
Så vackert det är när solen värmer upp trötta övervintrade växter, min Physalis ser lite ranglig ut men har redan 1 frukt på gång, så det känns som att den iaf har överlevt! Yay, lite ny jord och en större kruka tror jag den behöver snart!

God morgon! Härligt att det äntligen är fredag, men allt vad det innebär. Jag hoppas så på en solig helg! Men först kör vi som vanligt ElisaMatildas Fem en Fredag med veckans tema som är Oväntat besök!

När du får oväntat besök…” sägs det ju på reklamen för Gevalia, nu dricker inte vi Gevalia, men det funkar med andra bönor också 😉

1. Om 20 minuter får du oväntat besök, vad skulle du behöva städa? Allt, haha! Nej då, jag skulle plocka undan all hundpäls som just nu förökar sig i nån exponentiell fart, köra J Edgar ett varv i köket, vardagsrummet och hallen, och snabb-plocka-undan i kök och toaletten. Kanske tända några ljus och fluffiga nån kudde ☺️ Jag älskar oväntat besök, jag älskar spontana träffar, men jag tycker alltid det är lite jobbigt/skämmigt att det inte alltid är rent hemma. Eller rent är det väl, men inte undanplockat och fint! Jag vill kunna ha oväntat besök! Därav har jag börjat bli bättre på att ha det undanplockat till Addes förtret, han tycker att det går i överstyr ibland när jag inte kan gå och lägga mig innan jag fyllt diskmaskinen och satt igång den. Skönt att ha rent på morgonen och det ger mig ro! 😉

Morgonens hög! Jag minns tillbaka på när Adde och jag åkte ner till Sjöbo för att titta på Max och hans syskon och läste på om Östsibirisk Laika och dess positiva och negativa sidor. Det enda negativa var att dom fällde en del, och vi sa “Hur illa kan det vara?” Famous last words? Anyone? Laikor fäller året om, det är bara mängden som ändras, ibland är det mycket och ibland är det en hund om dagen… MINST! 🙂

2. Vad skulle du kunna bjuda på för fika? Oj, vad skulle jag inte kunna bjuda på, jag har mjuka kakor i frysen, mammas småkakor i skåpen och mängder med köpenskapen. Det är helt galet hur mycket godis vi har i skåpen just nu. Men vanligtvis så har jag inte så mycket hemma och då kanske jag/Adde svänger ihop en sockerkaka.

Om vi mot förmodan inte skulle ha något att fika på i form av småkaka eller mjukkaka kanske godislådan kan vara något att bjuda på… Ja, ni ser ju, det har gått överstyr!

3. Hur skulle du behöva fixa till dig? Blir inte bättre 😉 Haha, nej, men jag hade nog bytt om till några icke-hemma-kläder, eller iaf några kläder som kanske inte har hål, är urtvättade eller har renoveringstecken. Ofta har man ju mjukiskläder eller ”jobbarkläder” hemma, och dessa kanske inte är av senaste modet eller passar bra.

Palettbladen jag fick från mamma v18 har växt till sig. Vackra!

4. På frågan hur dagen varit, vad skulle du svara? Dagen har ju precis börjat, och vi har ätit, sörplat kaffe, kollat på De Utvalda Barnen (OMG, det måste vi prata om en annan gång, mitt älskade Järna) och börjat jobba. Så det har nog varit en bra dag, men kanske inte så mycket att berätta!

Sötkorven med grisknorr, alltså han har fått en grisknorr att tugga på… =) Han har ju en egen knorr men det är väl en hundknorr =)

5. Vad använder du för skäl till att ditt besök behöver gå? Tror aldrig jag någonsin har känt att jag skulle vilja att mitt besök skulle lämna. Jag är inte riktigt sån! Men om jag t.ex. har ett möte så säger jag det och säger att de gärna får stanna om de vill, så fortsätter vi efter mötet är slut. Ser ingen anledning att ljuga. Jag kanske i och för sig inte har familj och vänner som ”stannar längre än sig börs”.

19 thoughts on “Fem en fredag v. 20: Oväntat besök

 1. Jag dricker inte heller Gevalia. Löfbergs ska det vara!
  Jättekul beskrivning av hur ni skaffade en hund som fäller (lite?) 😀

  1. No… dricker inte heller Löfbergs, men vet egentligen inte varför. Tror att det är något förlegat, jag dricker bara ”gott kaffe” 😂😉

  1. Visst gör den, den är inte till mig (låtsas att det är så iaf) Hahaha!

 2. Vilken fin text, jag ser dig framför mig! Eller: jag har inte den blekaste aning om hur du ser ut, men jag ser liksom en fiktiv person virvla omkring bland hundhåren och småkakorna 🙂

  1. Tack, va snäll du är! Haha, ja, visst är det konstigt att man egentligen inte vet något om varandra men man har ju en egen bild!

 3. Älskar också att få oväntat besök, och jag inbillar mig att de som kommer bara vill träffa mig, och struntar i hur städat jag har. Är mycket avundsjuk på din godislåda, men jag har själv ställt diagnosen att jag är sockerberoende. Jag kan alltså inte ha något godis/kaffebröd hemma, för då äter jag tills det är slut. Och snabbt! Det är jobbigt! Ha en trevlig helg!

  1. Jamen så är det såklart, de flesta som kommer struntar i hur rent man har det, men skammen ligger nog i mig själv bara. Jag förstår dig helt, förr kunde jagbinte ha saker hemma men för någon anledning går det bättre nu. Ibland.

 4. Intressant att läsa dina svar, bilderna är väldigt fina! Hunden är otroligt söt. 🙂 Ha en skön helg!

 5. så väldigt uttrycksfulla ögon sötkorven har! vilken imponerande godislåda du har! den hade jag aldrig klarat. det hade sagt slurp! jag har också palettblad, men inget som har turkos kanter.

  1. Sötkorvens ögon är fantastiskt uttrycksfulla, jag faller pladask hela tiden. 😉 Förr var det svårare för mig att ha godis, nu är det inte lika svårt längre, vet dock inte varför.

 6. Med den söta uppsynen kan han nog få håra hur illa som helst utan att det stör särdeles.
  Kul att läsa dina personliga svar! Med den fikaskatten måste man ju bara känna sig jättevälkomnad. Själv har jag med åren blivit mycket coolare med att öppna dörren för oväntade besökare utan att skämmas över skavankerna. Börjar jag tro att min trebladiga skrangelväxt är en physalis som skulle kunnat fått något mer tlc.

  1. Det är skönt med visheten som kommer med åldern! Jag har inte kommit dit dock jag kommit upp i åldern… tyvärr…

 7. Ingen Gevalia här heller. Nespresso “it is” här hos oss.
  Ja din Max fäller verkligen hår. Har en kompis med en vanlig Schäfer och hon är så illa tvungen att dammsuga VARJE dag. Jag skulle bli galen om jag ska vara ärlig;-)
  Men däremot skulle jag väldigt gärna komma hem till dig på ett oväntat besök – med den blandningen av gobitar – mums:-)

  1. Ja, det gör vi ibland med Max, men det är såååå mycket så det går inte att få bort allt. Men det är så det är 😉

Comments are closed.