Blog

Fem en fredag v21: Prestation

God eftermiddag! Ja, idag fick det blir det bli ett eftermiddagsinlägg istället för det vanliga morgoninlägget. Ibland blir det så också, ibland vill helt enkelt inte allt klaffa och då får det bli såhär. Men i morse när jag vaknade var det soligt ute, ni förstår inte hur mycket jag har saknat solen. Tyvärr vaknade jag också med migrän, så det var ju mindre bra och det innebär att jag inte kan vara ute och njuta av solskenet. Det är väl lagen om allt djävulskap eller hur 😉

Men som vanligt på fredagar så kör vi en Fem en fredag hos Elisa Mathilda, denna veckans tema är Prestation.

1. Vad bidrar du med lite mer än vad dina grannar gör? Oj, detta var en riktigt svår fråga, och när man bor i villa är man kanske inte så himla “ovanpå” sina grannar på det sättet, men jag har ju fantastiskt härliga grannar och numera också några helt nyinflyttade att lära känna! Men något som vi bidrar med är nog helt enkelt mängden bilar, verktyg och prylar på tomten tror jag! Men vi har också alltid en hjälpande hand och en stor stark karl att bistå med om det behövs. Adde och jag hjälper gärna till och tycker bara det är roligt att få frågor om hjälp, såga ner något träd eller om något kan lånas, det gör goda grannar tycker vi. “Good fences make good neighbors” heter det ju på engelska, och det finns något i det, att respekten för sina grannar är viktig, men att be sina grannar om hjälp tycker jag bara är bra! =) Sen om jag ska vara ärlig så är det nog våran trädgård som är mest skräpig med renoveringsgrejer och prylar överallt, förlåt alla grannar som har så fina trädgårdar! <3 😉

2. Vad senast gjorde du som du blev stolt över? Kan faktiskt inte komma på något speciellt att känna mig stolt över, men det kanske är för att jag inte känner stolthet över typ “vanliga” saker, utan att det kanske behöver vara något lite större. Så jag kan nog inte komma på något faktiskt! =(

3. Vad gör andra bättre än du? Massor med saker, idag känns det som att de flesta gör allt bättre än jag. Vet inte om det är att jag är inne i en liten deppig period för att jag är galet trött och allmänt sliten eller om jag bara behöver rycka upp mig. Men om jag ska vara konkret är tycker jag att andra är bättre än mig på träning, på att lägga på snyggt smink, att blogga och att inte förhala sånt som måste göras.

4. När presterar du som bäst? Under lite press men gärna med en del förberedelser. Det heter ju så fint “If you fail to plan, you plan to fail” och det ligger väldigt mycket i det. Tänk bara hur mycket som faktiskt går att göra bara man planerar in allt, t.ex. om man har tusen saker att göra på jobbet, skriver man upp allt och planerar in när allt behöver vara klart och när man ska jobba med det så löser det sig ju galant. Om man bara oj-ar sig över att man har mycket så skiter det sig direkt.

Jag, till vänster i mittersta raden.

5. Vilken idrottsgren presterade du bäst i under skoltiden? Jag höll ju på med det mesta, Fotboll, Basket, Simning, Softball, Volleyboll, Tennis och så var jag domare när jag själv inte spelade och till yngre årsgrupper. Men det som var mest kul var helt klart lagsporterna och då mest Basket! Började spela i SBBK (Södertälje Basketbollklubb) när jag var 8-9 och tyckte det var jättekul, har fantastiskt roliga minnen från den tiden. Jag blev längre än mina kompisar ganska tidigt, 173 cm när jag var 13-14, och då blev det naturligt att vara en bra Center (alltså den som står under korgen). Men sen började de andra växa och jag blev tillslut Pointguard dvs den som driver upp bollen. Basketen står mig väldigt varmt om hjärtat!

Du kanske också gillar…

9 kommentarer

 1. säger:

  Fina bilder och minnen. Ser så skönt ut för hunden 😉 Migrän är inte kul, hoppas den ger med sig. Ha en skön helg!

  1. Karoleen säger:

   Detsamma! Tack!

 2. säger:

  Nydelig blomsterkasse hos deg. Her har ikke et eneste frø spiret som jeg har sådd i blomsterkassene, så jeg må vel kanskje kjøpe meg noen blomster isteden…

  1. Karoleen säger:

   Våren har varit väldigt kall och blöt här så det är lite som tagit fart, förutom potatis! Denna har jag köpt, så tyvärr kan jag inte ta cred för det 😉

 3. säger:

  Jag förstår att du har fina minnen från din skoltid och att idrotten varit viktig för dig. För min del var just gymnastik och idrott något jag försökte komma så lindrigt och snabbt undan som möjligt.
  Ha en skön helg!

  1. Karoleen säger:

   Tack detsamma!

 4. säger:

  Det är mycket viktigare att vara hjälpsam och öppen än att ha en perfekt trädgård. Det tycker jag du ska vara stolt över att du/ni är! Men ibland ÄR det svårt att se bra saker hos sig själv! Ha det gott!

  1. Karoleen säger:

   Det var snällt sagt, tack!

 5. […] Paula, Boklysten, Klimakteriehäxan, Madeleine, Susanne, Mrs Calloway, Susie, BP, Kina, Monika, Karoleen, Robert, Lillian, Bokdamen, Janerik, Gerd, Teskedsgumman, Hannele, Lena, Saija, Hanna, Emilie, […]

Kommentarer är stängda.