Blog

Fem en fredag v. 23: Subjektivt

Kvällsbilder från trädgården

Idag har dagen gått i ett! Det är inte lätt ibland, fredagar brukar annars vara relativt lugna på möten, men idag hade jag 5 st innan lunch, och en dubbelbokning så det var lite körigt. Men men ingen har dött av lite mycket att göra. Men som ni vet betyder fredagar Fem en Fredag hos ElisaMatilda och veckans tema är Subjektivt.

1 Vad är något andra troligtvis inte vet om dig? Att jag pratar nästintill flytande Egyptiska (dvs arabiska med egyptisk dialekt). Jag är inte lika bra på att läsa och skriva men kan ljuda mig fram i böcker, det som är svårt är att skriftspråket är arabiska och det är så pass olika ord att det är svårt för mig att förstå ibland. Men visst jag förstår arabiska också, men pratar det inte själv.

2 Vad om dig brukar ofta komma upp i mingelsituationer? Att jag bodde utomlands större delen av min barndom. Jag föddes i Egypten 🇪🇬 och flyttade efter tre månader till Libyen 🇱🇾, där bodde vi i två år. Sen flyttade vi ”hem” till Sverige 🇸🇪 men vi blev bara kvar i tre månader innan vi flyttade tillbaka till Egypten 🇪🇬 tills jag skulle fylla 7 och min lillebror Wilderbeast föddes. Då flyttade vi ”hem” till Sverige 🇸🇪 igen. När jag slutade femman flyttade vi till Malaysia 🇲🇾 och bodde där i 4 år, sen vidare till Ungern 🇭🇺 i ett år och därefter flyttade vi tillbaka till Egypten 🇪🇬 i två år. Där tog jag studenten och sen valde jag att flytta ”hem” själv, medan mina föräldrar och lillebror stannade utomlands. Det blev seb ytterligare 15 år utomlands för föräldrarna innan de flyttade ”hem” för några år sedan. Lång historia, lång 😂

3 Hur skulle du beskriva din fritid? Varierad! Vi har många fritidsintressen och det är knappt att vi hinner med alla. Mina största intressen är fotografering och matlagning, men fotografering kombinerar jag gärna med alla andra intressen. Pistolskytte, geocaching, odling, fyrhjulingen, resor, inredning är några av grejerna jag spenderar min fritid med.

4 Vad undviker du att prata om med nya bekantskaper? Religion och politik brukar väl vara standard svaret, men jag brukar undvika sånt som att jag är jägarhustru med allt det innebär med hemmaslakt osv samt information som kan innebära en säkerhetsrisk för mig eller min familj.

5 Hur skulle du beskriva dig själv? Omtänksam, nyfiken, hjälpsam och driven.

Du kanske också gillar…

15 kommentarer

 1. Så häftigt att du kan egyptiska så bra, har du härstamning därifrån eller har du bara lärt dig det ändå?

  1. Karoleen säger:

   Min mamma är från Egypten, men min pappa är ju svensk, så jag är väl en blandning ☺️

 2. Kul att kunna ett språk som många kan.

  1. Karoleen säger:

   Ja, det är faktiskt väldigt praktiskt!

 3. arabiska! så spännande. språk är så roligt. så härligt med så många intressanta fritidsintressen. jakt är ocksåett samtalsämne att undvika, ja. är också av jägarfamilj

  1. Karoleen säger:

   Man bara vet att det är bäst att hålla tyst om jakten, det kan leda till många onödiga diskussioner. Trots att man själv vet att jakten är väldigt stillsam och naturlig.

 4. säger:

  Vilken fantastisk uppväxt! Vet inte om du uppskattade uppväxten och kringflängandet just då, men som vuxen gissar jag att det livet gav dig många erfarenheter som du kan dra nytta av nu. Språk är dessutom makt. Är mäkta impad måste jag säga. Det är jag förresten även över att du är pistolskytt. Coolt!

  1. Karoleen säger:

   Ja, jag uppskattar verkligen min barndom, också eg gjorde jag väl då också egentligen. Men att få vara hemma i Sverige och göra svenska grejer var ju lite lockande också. Men det är ju något som jag kan tycka nu bara var en ”gräset är grönare grej”. Smet ju hem illa kvick är när jag tog studenten, men jag undrar om det inte varit häftigare att läsa på universitet utomlands också. Då kanske jag aldrig kommit hem iofs 😉

 5. säger:

  Väldigt behändigt att kunna tala ett så stort språk och att vara praktiskt taget tvåspråkig. Bra tänkt av dina päron!

  1. Karoleen säger:

   Absolut, är iofs fyraspråkig men ändå 😂😉

 6. säger:

  For en utrolig opplevelsesrik barndom du har hatt.

  1. Karoleen säger:

   Absolut, berest och välfylld 😂

 7. säger:

  Jösses så många fritidsintressen du hinner med1 Men jo, jag tror faktiskt att man kan dö av för mycket att göra. Åtskilliga är de som jobbat för mycket och fått en stroke eller hjärtinfarkt. De jag träffat är förstås inte döda, men deras liv är för alltid förändrat. Så glöm inte att ta dte lugnt på jobbet ibland. 🙂

  1. Karoleen säger:

   Haha, ja, det blir mer eller mindre av dem i olika perioder men ja =) Visst är det så och det är väl inget att skoja om egentligen. Tack, det ska jag försöka! <3 Tänkte bara säga att jag ibland har jättesvårt att kommentera hos dig, för den godkänner inte mina kommentarer, men det är inte alltid, med då vet du varför jag inte kommenterar tillbaka ibland =(

 8. […] veckan var: Boklysten, Klimakteriehäxan, Madeleine, Susanne, Mrs Calloway, Susie, BP, Monika, Karoleen, Lillian, Bokdamen, Janerik, Gerd, Teskedsgumman, Hannele, Lena, Ejmis, Michaela, Debutsky, Paula, […]

Kommentarer är stängda.