Food

English Muffin

English Muffin är ett stekpannebröd som egentligen är amerikansk och inte brittiskt som namnet påstår. Bagaren som skapade brödet var dock en brittisk immigrant till USA. Brödet är ett tunt bröd som används till frukost och kan fyllas med det mesta, vanligast med ägg och någon sorts skinka. Som svenskar kommer vi nog bara i kontakt med det på McD och deras McMuffins.

Bröden är superenkla att göra själv och blir trevliga egna McMuffins!

 • 3 1/2 dl standardmjölk
 • 2 msk honung
 • 1/4 paket färsk jäst (12,5 g)
 • 1 liter mjöl
 • 2 tsk salt
 • 2 msk mjukt smör
 • 1 dl polenta

Värm mjölken tills den är fingervarm, 37 grader och häll den i en stor bunke. Blanda ner honung och jäst så att de löses upp i mjölken. Sikta mjöl och salt och tillsätt smöret i klickar ner i blandningen. Bearbeta ingredienserna till en deg. Plasta in bunken och låt degen jäsa minst 45 minuter på ett varmt ställe. Stjälp upp degen och dela den i fyra delar. Kavla ut varje del på ett bakbord mjölat med polenta. Använd ett lock eller stort glas, 75 mm/diameter, som mått och stansa ut sexton rundlar. Vänd dem i polenta och låt jäsa under bakduk i ytterligare 45 minuter. Grädda muffinsen i lätt smord stekpanna på svag värme i tio minuter. Vänd dem och grädda i tio minuter till. 

Du kanske också gillar…

2 kommentarer

 1. Mums!

  1. Karoleen säger:

   Mmmm… mycket gott!

Kommentarer är stängda.