Semester The Crazy Three

Att fira in semestern 2021 del 2

Då var det dags för att fira in semestern igen, och denna gången var det Addes tur! Tidigare år har vi gått på semester samtidigt, men i år går jag en vecka efter Adde. Och vi har alltid valt att fira in Hanssons semester, och vissa år är det långt innan vår semester och inblandat är det närmare vår semester, så beroende på blir firande väldigt tidigt. Men i år tänkte vi att det är ju kul att fira, så varför inte firan även vår semester, och då fick det bli en gång till igår! Denna gången blir det även ett farväl för Hanssons semester, för på onsdag börjar han jobba igen, det har gått så fort 😉

När termometern krupit ner till varma 27 grader, värmeslag deluxe, så kom Hansson ut med en iskall Prosecco från Pasqua som korkades upp och vi skålade för Adde. Alltså färgen på ettiketten, love!

Till Prosecco blev det lite tilltugg. Denna har ju blivit sommarens klassiker, Lantchips med löjrom och smetana. Missade rödlöken denna gången, men det gick bra det med 😉

Rödbetor med chèvre och honung samt Chili Cheese krustader blev det också. Dessa krustader är så enkla, så goda och varierbara så det borde vara något alla testar! Så goda!

Och till sist hade vi Vitlöksbröd. Klassiker, alltid!

Och till allra sist, 😉 tog vi även fram lite Oliver och fetaost. Sälta behövs när det är så varmt!

Tur att Adde och jag skippar lunchen idag 😂 vi vart mätta ändå, och då hade vi ändå huvudrätten och efterrätten kvar. Som tur var Hade vi ingen brådska och kunde njuta av värmen och maten i godan ro!

Mycket dricka behövdes det för att svalka sig. Tur att vi har mycket kallt i kylen 😂

Till huvudrätten blev det en Rostas som gått i sous vide i 10 timmar och sen grillats, potatisgratäng, koreans Chili Cheese Corn (wow), grillade champinjoner, vitlökssås och mammas tahina.

Koreanska Chili Cheese Corn var fantastiskt gott! Jag har sett massor med recept överallt på SM och äntligen fick jag testa det. Perfekt för alla ostsbitat jag fryst in när osten inte går att skiva längre. Mums! Detta blir en standard hos oss från och med nu, tänker mig att den blir god till taco också!

Min tallrik såg inte mycket ut för världen, så jag fotade Hanssons istället 😂 Så mycket gott!

Maten avnjutes medan granntonåringarna har fest, och det var härligt att höra att de hade en riktigt härlig kväll, man får ju flashbacks till sina egna tonår! Historierna flödade om både det ena och det andra, som inte får berättas här 😂😉Solen var på väg ner och vi fick avnjuta ytterligare en vacker solnedgång.

Vi plockade undantagen, och jag satte in Hallonpajen medan killarna tog ett varv med Housewolfen Max. Sen fixade jag vattenpipan med kiwitobak och ställde fram Termacellen för myggens skull och avnjöt en Smirnoff medan jag väntade på killarna.

Camilla Hamid Knäckiga blåbärspaj användes somminspiration till Hallonpajen och den blev riktigt god! Älskar paj, och denna var verkligen supergod! Med glass denna gången, bra för värmens skull!

Sen började temperaturen falla och tyvärr blev luftfuktigheten högre och högre. Dynorna blev blöta direkt där vi inte satt, men vi hade det så skönt och kul att vi satt långt in på natten med vattenpipan.

En martini! Mums!

Sen vid två gick vi in och satte oss inne, jag höll på att förfrysa, så jag tvingade in killarna. Max vart överlycklig för han tyckte att det varit sovdags länge… 😂 Knäppisen! Vi gick och la oss vid tre tiden, medan världen utanför höll på att vakna. Men med en riktigt härlig kväll i bagaget. ❤️

Du kanske också gillar…