EFIT

EFIT 2021.07.23 och Fem en Fredag v29: Tröttsamt

God morgon och välkommen till min sista arbetsdag innan semestern! The Final Countdown har börjat… Och vad kan vara bättre än att följa dagen med ett EFIT-inlägg! Och ett Fem en Fredag-inlägg!

04.03 Vaknar till och har svårt att somna om, kanske hörde jag något ljud, kanske är det den stundande semestern som spökar 😉
06.55 Då kör vi frukost! Det blev lite mer sömn i alla fall!
07.25 Dricker kaffe och svarar på ElisaMatildas ”Fem en fredag”-frågor, idag på temat Tröttsamt! (Screenshot av ElisaMathildas blogg.)
08.02 Knapp, knapp, knapp…

Tema för dagens Fem en Fredag hos ElisaMatilda denna vecka är Tröttsamt:

1. När tröttnade du senast på något? Just nu, veckan innan semestern är tålamodet tunt, man är tröttare än tröttast och det känns som att det är ett år kvar trots att det bara är några timmar kvar. Så tyvärr har jag varit lite extra trött på mänskligheten på den senaste tiden, att folk inte förstår sin roll eller sitt jobb.

2. Vad håller dig vaken om nätterna? Det finns en löptik i byn och Max vankar av och an och piper dagarna som nätterna. Så just nu är det det som håller mig vaken om nätterna. Han är väldigt billig just nu! Men också värmen, det är jobbigt att sova när det är så varmt och trots att vi kyler ner sovrummet med ACn till 17 grader innan vi lägger oss, så blir det snabbt varmt när man stänger av den.

3. Hur bryter du en ovana? Tvärt! Annars kommer jag aldrig bli av med den. Och ja, det är väldigt jobbigt ett tag men lättare sen, tycker jag!

4. Vad har du gjort för mycket av i veckan? Avslutat saker inför semestern. För trots att det varit en relativt lugn period har mycket behövts rättas, lösas och förberedas. Men nu ska det mesta vara klart och det som inte är helt klart blir klart innan jag går i eftermiddag. Så jobbar jag i alla fall, avslutar så mycket jag kan och försöker lämna över så lite som möjligt till andra.

5 Vad har du inte fått göra hittills i sommar? Bada och plocka svamp. Men hoppas semestern bjuder på båda!

09.32 Dagens första möte avklarat och Bullen fortsätter pipa, han är ju så söt men enerverande deluxe!
10.41 Uppdaterar siffrorna så att det är så uppdaterat allt kan vara inför semestern.
11.32 Tar ett telefonsamtal och passar på att vattna blommorna!
12.47 Efter ett samtal med chefen inför hennes återkomst nästa vecka och min semester, blir det lunch – avocadosmörgås med ägg. Oh my god, sååå gott!
13.42 Eftermiddagskaffe!
14.00 Dagens sista möte…
15.05 Frånvaromeddelande aktiverat, datorna avstängda och numera bortplockade från vardagsrumsbordet. Semester! Halleluja!
16.09 Har åkt in till stan för några ärenden, bland annat hämta paket.
17.12 En sväng till CG för att handla plock till kvällen. Men om man tittar i påsarna ser det mest ut som Hundpinnar och glass 😂
18.23 En matlagningsöl… en öl jag drack väldigt mycket av när jag pluggade i Uppsala, men då på fat!
19.45 Plockmiddag med extra allt – vi firar ju trots allt in min semester! Nomnom! Och rött såklart!
20.48 Med mycket god mat i magen njuter vi av solnedgången. Vackert!

Du kanske också gillar…

25 kommentarer

 1. vilken smaskig frukost.

  1. Karoleen säger:

   Mycket gott, gäller att fira in semestern 😉

 2. säger:

  Lycka till med sista arbetsdagen och ha sen en underbar semester! Det är ändå det bästa med att jobba, att man får vara ledig 🙂

  1. Karoleen säger:

   Tack tack snälla! Visst är det!

 3. Skönt att du får gå på semester nu. Jag har redan haft mina fyra veckor och det gick alldeles för fort. Kul att få följa din EFIT i realtid så här.

  1. Karoleen säger:

   Åh, hoppas du har fått en riktigt härlig semester! =)

 4. Önskar dig en fin semester! Bad hittar du säkert, mer tveksamt med svamp, tror det varit lite i torraste laget.

  1. Karoleen säger:

   Tack snälla, det ska jag försöka! Yes, bad kanske jag lyckat med, men jag är som du ganska säker på att svampen kommer utebli!

 5. det var ett intressant schema och ett vackert palettblad. hemskt när en inte kan sova p g a värmen. hoppas att du får en härlig semester!

  1. Karoleen säger:

   Haha, ja kan tyckas vara bara siffror men det betyder mycket 😉

 6. säger:

  Hoppas tiken löpt klart snart.

  1. Karoleen säger:

   Ja gärna det!

 7. säger:

  Tur att du lyckades somna om, trots eventuell resfeber. Härligt med semester!

  1. Karoleen säger:

   Verkligen, så skönt!

 8. säger:

  Härligt att veta att det är sista dagen före semester, själv är jag mitt i och börjar redan få gå-tillbaka-till-jobbet-ångest
  Ha en riktigt skön semester

  1. Karoleen säger:

   Usch, inget bra med gå-tillbaka-ångesten så tidigt. Släpp det tycker jag 😉

 9. säger:

  Vilka härliga mackor 🙂

  1. Karoleen säger:

   Tackar, lite av favoriterna!

 10. säger:

  Spännande schema, hunden är ju för söt. Inte dumt med semester, min andra omgång infaller snart. Hoppas du får det riktigt skönt!

  1. Karoleen säger:

   Haha, jo du, han är söt och bortskämd 😉 Ha en härlig semester du med!

 11. säger:

  Herregud vilken fotograf du är. Absolut älskar dina bilder. Tror jag har dagt det tidigare, men det tål ju att upprepas.
  Håller helt med dig och svaret på fråga 3. Excel-arket ger mig bara rysningar. Tror jag har berättat förut att jag gått minst 10 Excel-kurser, men ingenting fastnade;-)
  Har förstått att 2021 är ett bär- och svampår. Så vilken tur att du har hela semestern framför dig:-)

  1. Karoleen säger:

   Du är som vanlig så snäll, tack, jag älskar ju att fotografera och hoppas så klart att jag lyckas! ☺️ Mmm… excel kan verkligen vara jobbigt och ibland går det bara inte in, men jag försöker lära mig mer och mer varje dag och eftersom det hjälper mig så i jobbet, förenklar det mesta så blir det väldigt behövligt! 😉

 12. säger:

  Det finns andra som börjar jobba nu efter 4v.. Men haft det bra dessa veckor.

  Plockmiddagen såg mer än smarrig ut!

  1. Karoleen säger:

   Snacka om att du haft fantastiskt väder under semestern! Hoppas det håller i sig 😉 Jo, den var väldigt god och lite väl mycket, så är det när man handlar på hungrig mage.

 13. […] som länkade förra veckan var: Boklysten, Klimakteriehäxan, Madeleine, Mrs Calloway, BP, Monika, Karoleen, Bokdamen, Janerik, Gerd, Teskedsgumman, Hannele, Paula, Susie, Ejmis, Debutsky, Hanna, Ingrid, […]

Kommentarer är stängda.