Blog

Bloggutmaning Augusti, 2021: 19 augusti

Orsakullan eller Madeleine har en bloggutmaning varje månad, som jag tänkte hänga på nu i augusti!

Äta bör man annars?

Frågor för 19:e augusti.
Chipmunk-kinder!

dör man, heter det ju… men jag tror att jag hellre vill säga… Äta bör man annars är livet väldigt väldigt tråkigt! Bland det bästa jag vet är att botanisera i nya maträtter och nya smaker. I vuxen ålder älskar jag mat, testa nytt och njuta av saker som gör en lycklig i själen.

Men jag har inte alltid haft det så, jag var extremt kräsen som liten och yngre. Jag kunde inte äta saker med en konstig konsistens, tex svamp eller skaldjur. Räkor var bland det äckligaste jag visste för att de var gummiaktiga och gjorde mig illamående. Det tog tills jag var kring 25 tills jag började äta räkor och idag älskar jag det, men svamp har jag fortfarande problem med och äter nästan bara färska eller svagt tillagade champinjoner.

När jag var liten så hade mina föräldrar det väldigt svårt med att få mig att äta, det finns många historier om att jag tog timmar att äta en smörgås och att jag motvilligt tog en tugga och lagrade sen maten i kinden som en liten Jordekorre. Och när vi åkte förbi en viss Ramses-staty (när vi bodde i Egypten) så lurade alltid mina föräldrar mig med att Ramses minsann åt sin smörgås eftersom det såg ut som att han höll en toast i handen (något fyrkantigt). =)

Inte just denna staty, för denna står i Luxor, men den högra har något i händerna, och liknar Ramses-statyn i Kairo.