Blog

Fem en fredag v33: Livsviktigt & Bloggutmaning Augusti, 2021: 20 augusti

Sista dagen på semestern och på måndag är det dags att återvända till jobbet och vardagen. Känns både kul och lite jobbig. Jag är inte färdig med semestern ännu, det känns inte som att det redan kan vara slut. Vi har hunnit med att umgås med familj och vänner, men vi har inte hunnit upptäcka så mycket nytt eller jobbat så mycket med våra projekt. Det har helt enkelt bara rullat på och jag har behövt vila mer än vad jag tidigare har gjort. Vad det innebär eller vad det säger är inte något som jag vare sig har kommit på eller förstått. Men, det är vad det är i alla fall och jag hoppas inte att det indikerar något dåligt i alla fall 😉

Idag är det Fredag och som vanligt på fredagar är det Fem en Fredag hos ElisaMatilda, och Bloggutmaning hos Orsakullan fortsätter så vi gör en repris från förra veckan med kombinerat inlägg. Dagens ämne är Livsviktig!

Mobilplånboken innehåller allt på ett och samma ställe!

Vad går du alltid utanför dörren med? Mobilen, leg och kort (pengar), samt min allergiväska som innehåller epipen, snabblösande antihistaminer samt vanliga antihistaminer. Men den senaste tiden har jag funderat mer och mer på en EDC, dvs en Every Day Carry och försöker skapa en sån som jag alltid ska ha med mig. Den ska innehålla några saker till som alltid kan hjälpa mig t.ex. laddare, powerbank, papper & penna, ansiktsmask, plåster & sårvätska osv men det blir väldigt fort en stor väska som inte är smidig att ha med och då blir det inte att man har med den. Men vi har en som vi tar med när det vi är iväg med Max ifall det händer något.

Max bekantar sig med Kujira

Vad inom teknik har förbättrat ditt liv? Internet är den bästa uppfinningen i vår tid! Och lite närmare mig så är det mobilen och digitalt lås på dörren. Jag behöver inga nycklar hem och jag behöver egentligen inte ha med mig några pengar, kan betala via swish och leg kan jag ha i en app. Egentligen är det bara världen som inte hänger med! 

Favoritformen på pasta!

Vilket livsmedel är ett måste i skafferiet? Pasta! Då kan jag alltid svänga ihop något gott.  

Att vakna gulligt är bara något M kan göra, en annan ser ut som ett troll!

Vad på morgonen gör så resten av dagen blir bra? Att jag vaknar utsövd.

Vatten lika gott i glas med is som utan!

Vad är livsviktigt för dig? Förutom familjen är det rent vatten! Livet är så mycket bättre om man kan dricka så mycket vatten man vill, laga mat och tvätta sig.


Orsakullan eller Madeleine har en bloggutmaning varje månad, som jag tänkte hänga på nu i augusti!

Djur är något som…

Fråga för 20:a augusti.
Maxen vid Järnlunden

förgyller livet! Så mycket villkorslös kärlek man kan få från ett djur är obeskrivligt för någon som inte har fått uppleva det. Ni vet hur mycket jag älskar min Max och hur mycket han har gett oss och fortsätter ge. Jag blev ganska ledsen i veckan när jag fick veta att Max mamma Luuma tyvärr lämnat oss, för det innebär att vår lilla gullegris har blivit äldre och som med alla djur innebär det att man behöver förbereda sig för att de inte kommer vara med för alltid. Men jag kan inte tänka på det, utan behöver helt enkelt bara njuta av varenda minut med min älskade fluffboll och ta all kärlek han vill dela med sig av <3.

Vackraste Max! <3

Du kanske också gillar…

13 kommentarer

 1. visst är det häftigt att allt man äger får plats i fickan 🙂

  1. Karoleen säger:

   Ja, det är häftigt och smidigt!

 2. vatten är livsviktigt, det har du alldeles rätt i. och det är vi bortskämda med. Max är verkligen en fin hund. pasta klarar jag mig utan. rotsaker känns viktigare

  1. Karoleen säger:

   Rotsaker önskade jag att jag gillade mer, det hade varit smidigt och nyttigt! Tackar!

 3. säger:

  Snyggt illustrerat med bilder!
  Den där appen med leg måste jag också skaffa.
  Ha en fin helg!

  1. Karoleen säger:

   Gör det, Freja ID heter den! Tackar ☺️

 4. säger:

  En sån fin hund!
  Ja, självklart är vatten livsviktigt, det har du rätt i. Tyvärr inte självklart för alla i världen.
  Nyckelknippan med tagg och min mobil räcker gott. Ibland har jag med mig leg och ett betalkort.

  1. Karoleen säger:

   Visst är det, vi är ju väldigt lyckligt lottade som har vatten men också gott vatten! Tackar!

 5. säger:

  Hunden är jättefin. Vakna utsövd är guld värt, gör inte det så ofta som jag skulle önska. Men men det funkar ändå.

  1. Karoleen säger:

   Visst är det så, livet kommer i vägen för att vakna utsövd!

 6. säger:

  Vatten, ja du har så rätt! och vakna utsövd. Tänkte inte på det för tänk vad mycket man tar för givet.
  Underbart fin vovve du har (+gillar din blå sänglampa).

  1. Karoleen säger:

   Ja visst är det så, vi tar mycket för givet =) Tack tack!

 7. […] som länkade förra veckan var: Klimakteriehäxan, Madeleine, Mrs Calloway, BP, Monika, Karoleen, Bokdamen, Janerik, Teskedsgumman, Hannele, Susie, Ejmis, Lena, Robert, Susanne, Lillian, Gerd, […]

Kommentarer är stängda.