Adde, Food

Consid kräftskiva 2021

För några helger sedan var det dags för årets första Kräftskiva (vi har hunnit med ytterligare två) och denna bjöd Consid (Addes företag) på, de hade skickat ut en inköpslista, sånghäfte och kräfthattar och vi fick samla ihop ett gäng för att umgås med. Inte så svårt och riktigt kul!

Inbjudan!

Kvällens bilder blev inte så många, det blev mest skratt och nubbevisor och det räckte gott! ❤️

Dekorationen är viktig!

Innan det var dags fixade jag inköpen, desserten och dukade fint. Gästerna dök upp fram åt kvällen och Adde som hade ett Trädjobb sladdade in när matlagningen började.

Kräftan Kalle som får vara med varje år!

Dukningen var inte speciellt avancerad men en hel del verktyg och porslin behövdes för förtäringen av kräftorna. Och flera glas såklart 😉 Gillar också smådekorationerna av kräftor som jag hittat, lite trevligare än girlanger och sånt.

Många prylar behöver man

Matlagningen gjorde vi tillsammans och det är ju alltid trevligt tycker jag. Och det var egentligen inte så mycket som skulle lagas, en Västerbottenostpaj, några krossade potatisar med västerbottenost och löjrom, en sallad med fetaost, soltorkade tomater och pumpakärnor. Recepten fick vi till oss med inbjudan.

Vi la upp den svenska kräftorna på ett fat med lite dillkvistar. Fint ska dt vara…
Krossad potatis med västerbottenost, löjrom, gräddfil, dill och röd lök. Riktigt gott! Lyxar till vilken tråkig potatis som helst!
En blandad salad med majs, sockerärtor, rödlök, fetaost och solrosfrön.
En gedigen ostbricka med både det ena och andra, St. Agur, Brie, Gruyère, choklad från Jolla och fikonmarmelad.
Hattarna!
Massor av godsaker och nån stans där ser ni också västerbottenpajen samt 3 olika aiolisorter och ett surdegsbröd.

Vi åt länge och gott och drack nubbar och sjöng nubbevisor, som sig börs. En riktigt härlig kväll! Kräftorna var goda, och det är ju alltid ett plus, även om de skulle vara lite större så var det så klart så att vi fick lika många kräftor som det största spannet… Är det någonsin så att man får 10 st om spannet är 10-18/kilo? Det har i alla fall aldrig hänt oss!

Och till efterrätt blev det en superhärlig Pavlova med jordgubbar! En otroligt underskattad dessert tycker jag, favoriten är med lemoncurd och passionsfrukt så att toppingen blir lite syrlig mot den söta marängen, men detta var väldigt gott också! Men hade inte gjort något om man hade med något syrligt! Otroligt gott med en rykande varm och stark Espresso.

Tack Consid för en superhärlig kväll! <3 #considskräftskiva

Du kanske också gillar…