Bästa saffransskorporna du kan baka är Leila Lindholms mammas saffransskorpor, så goda! Jag har ändrat receptet lite…
Ingredienser:
- 100 g smör
- 2 g saffran
- 2 ägg
- 1 ½ dl strösocker
- 5 dl vetemjöl
- 1 ½ tsk bakpulver
- Mandelflan/spån – ca 1-2 dl (beroende på hur mycket du vill ha)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 C.
- Smält smöret tillsammans med saffranet, häll över i en bunke och rör ner äggen.
- Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i bunken.
- Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite socker.
- Grädda längderna i mitten av ugnen cirka 25 minuter.
- Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader.
- Skär längderna med en sågtandad kniv i 1-2 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten.
- Torka skorporna i mitten av ugnen cirka 15 minuter.