Recipe

Leilas mammas Saffransskorpor

Bästa saffransskorporna du kan baka är Leila Lindholms mammas saffransskorpor, så goda! Jag har ändrat receptet lite…

Ingredienser:

  • 100 g smör
  • 2 g saffran
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • Mandelflan/spån – ca 1-2 dl (beroende på hur mycket du vill ha)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 C.
  2. Smält smöret tillsammans med saffranet, häll över i en bunke och rör ner äggen.
  3. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i bunken.
  4. Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite socker.
  5. Grädda längderna i mitten av ugnen cirka 25 minuter.
  6. Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader.
  7. Skär längderna med en sågtandad kniv i 1-2 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten.
  8. Torka skorporna i mitten av ugnen cirka 15 minuter.

Du kanske också gillar…