Adde, Festivities, Food, Me

Att fylla 39…

Så blev det dags att fylla år igen, denna gången 39… Ja, vad ska man säga, kanske inte den mest upphetsande åldern, men den finns 😉 Hur som hur, hade jag fått instruktioner från Adde om att kvällen skulle hållas öppen och jag är ju inte den som är olydig när det gäller kvällsaktiviteter. På jobbet skickade kollegorna en kallelse till Krismöte och när jag loggade in så stod ett gäng och sjöng för mig ❤️ Som present hade Adde fixat en ny iWatch till mig, en gen7! Jag blev väldigt överaskad då jag helt glömt bort att vi pratar om det, älskade Adde! Och hela dagen fylldes med grattismeddelande från hela världen, inte alls tokigt! Har så många underbara människor i mitt liv ❤️

Efter jobbet blev det till att byta om från mjukiskläderna till något anständigt och rulla in mot Linköping, för sötis-Adde hade bokat bord på Hey Lucy! Äntligen! Vi skulle ha gått dit strax innan Corona för min födelsedag, men sen kom Corona och de kursade. Hade hört då mycket gott om dem, men trodde jag missat chansen. Men som tur är öppnade de igen och nu var det äntligen dags!

Here you will experience an extraordinary innovative fusion of cuisines, in an atmosphere combining old and new. A restaurant unlike anything you’ve seen before. It’s imperial, funky, extravagant, atmospheric and vibrant – all at once.

Hey Lucys hemsida

Visst låter det Nice?! Asiatisk mat och med en fusiontwist är ju något som låter brilliant! PP rekommenderade Hey Lucy varmt så jag var väldigt pepp! Bilderna i inlägget blev tyvärr lite mörka då det var en väldigt mysig och halvmörk atmosfär inne på restaurangen, men jag hoppas ni ser lite av hur vackra godsakerna ändå var!

Menyn är uppdelad på tre olika par av länder Vietnam/Thailand, Kambodja/Loas och Japan/Korea. Varje landspar har fyra rätter och är typ tapasstorlek, så rekommendationen är 4-5 rätter per person. Så vi tog ett gäng olika rätter och delade på, som vanligt 😉

Men först beställde jag in en Lucy Collins, som var supergod, tror det var en persikopuré som gjorde en frisk och god drink! Rekommenderas varmt! En av oss var ju tvungen att köra bil och födelsedagsbarnet fick ta en drink 😉

Vår första rätt valdes från Thailand/Vietnam: GOI CUON – VIETNAMESISK VÅRRULLE som innehöll sojamarinerade glasnudlar, avokado, papaya, inlagd gurka, mangokräm & mandeldipp. En riktigt god liten munsbit! En bra start, med många härliga smaker!

Vår andra rätt valdes från Kambodja/Laos: DUMPLINGS som innehöll couscous, inlagd rättika, kimchi, thaibasilika, sötsur jordnötssås. Oj, vilken smakbomb och riktigt klockrena dumplings! Supergott med jordnötssåsen till!

Vår tredje rätt valdes från Japan/Korea: TONFISKTACO so innehöll tonfisk, timutpeppar, picklad gurka, salladslök, furikake, yuzudressing. Oh my god! Perfekt syra, perfekt tonfisk och pepparn var grym!

Vår fjärde rätt valdes från Kambodja/Laos: FISH AMOK – LAOTISK FISKGRYTA som innehöll lax i kokosgrädde, ingefära, gul curry, galangal, kaffir. Serveras i bananblad. Ok, detta är helt klart favoriten! Denna skulle jag kunna äta varje dag till min död och krämigheten är bara helt galen! Ge mig mer! Lite hetta och perfekt tuggmotstånd på fisken.

Vår femte rätt valdes från Thailand/Vietnam: SOFTBUN – KYCKLING som innehöll pankopanerad friterad kyckling, kimchi, dashi- & svart vitlöksmajonnäs. Guld! Fint friterad kyckling och härlig syra från både kimchi samt vitlöksmajonnäsen.

Vår sjätte rätt valdes från Japan/Korea: LUCYS “KING”-TACO innehöll kungskrabba, friterad Black Bun, avocado, mango, maché, honung- och wasabimajonnäs. Jag hade väldigt höga förväntningar om denna och tyvärr blev jag extremt besviken, den smakade nästan ingenting. Och det kändes märkligt när den hade så otroligt många goda element. Kvällens besvikelse, tyvärr =(

Vår sjunde rätt valdes från Thailand/Vietnam: GYOZA innehöll lamm, chili, vitlök, ingefära, sesam. Chilismetana, soya- & ingefärsdressing. Top Notch! Så väldigt bra Gyoza, riktigt underbart goda! Jag har tidigare bara ätit Japanska Gyoza och dessa var inte så bra, men dessa Thailänska/Vietnamesiska är grymma, härlig styrka och degen var spot on när det kom till tuggmotståndet! Perfekta!

Vår åttonde valdes från Kambodja/Laos: LARB MOO innehöll fläskfärs, chili, solrosskott, gemsallad, granatäpple, cashewnötter. GAAH, grymt! Så himla bra syra med de sprängande granatäpplena, lite styrka från chili och lime som pressades på. Mums!

Vår nionde och sista rätt valdes från Japan/Korea: JAPANSK RÅBIFF innehöll oxfilé, sojagravad äggula, nashipäron, miso- och wasabidressing, sotad pak choi, friterad rispapper. Kvällens vinnare – 100 poäng av 10! Vilken rätt, de olika delarna är helt galna och tillsammans sjunger rätten. Äggulan….detta kallas ju Drug eggs och det är fan helt sant det är knark! Den finhackade oxfilén var så mör och så otroligt fin. Den sotade pak choien smakade nästan bara aska och det var guld. Lotusfruken som friterats, var första gången för mig, men oh my, ge mig mer Lotusfrukt! Älskar’t! Som sagt, kvällens vinnare!

Ni ser ju hur mycket gott vi fick smaka! Vi fick trevliga diskussioner med servitrisen och tips om hur tex Fish Amok kan vara så krämig 😉 Garanterat att jag försöker efterlikna den hemma!

Adde, du är bäst och tack för en underbar kväll, tack för den bästa presenten <3

Och Hey Lucy, 1) vi kommer tillbaka, grym mat! 2) ge mig receptet till Fish Amok, vad kan jag muta med? =)

Du kanske också gillar…

3 kommentarer

  1. […] och vart försvann denna veckan? Helt galet, men jag var ledig några dagar, har har fyllt år, vi har äntligen varit på Hey Lucy och dagarna bara springer iväg. Så det är kanske inte så […]

  2. PP säger:

    Kul att middagen blev så lyckad! Blev så himla hungrig nu. Måste boka bord så snart Mats kan äta vad han vill igen. Det är ju såå bra där!

    1. Karoleen säger:

      Ja det tycker jag verkligen, fira när Mats är klar! ☺️😂

Kommentarer är stängda.