Blog

Fem en fredag v44: Successivt

Fredag, och vart försvann denna veckan? Helt galet, men jag var ledig några dagar, har har fyllt år, vi har äntligen varit på Hey Lucy och dagarna bara springer iväg. Så det är kanske inte så konstigt att det känns som att veckan bara försvunnit! Hur som hur!

Vackert med träd och dimma tycker jag!

Men fredagar betyder som ni vet, Fem en fredag hos ElisaMathilda och veckans tema är lite klurigare än vanligt, Successivt! Men vi kör på som vanligt och hoppas att vi får till det bra ändå!

Dimma är förföriskt och väldigt tacksamt att fotografera.

1. Vad börjar svårt men blir lättare? Det mesta? Det är ganska sällan jag tycker att jag känner att jag är en “natural” på något… Man behöver ju alltid testa sig fram, öva och bli bättre. Men utan övning blir man oftast inte bättre. Jag tycker det är ganska vanligt att folk tycker att något är svårt, men samtidigt så lägger de inte ner någon tid på att öva för att bli bättre. Ja, då är det ju svårt! Det är ju nån som har sagt att för att bli bra på något behöver man öva i 10000 timmar… Vem gör det? Ja, inte är det många i alla fall tycker jag! Mitt största övande är nog fotograferingen som jag ofta och mycket och jag försöker hela tiden komponera vackra bilder som jag kan visa upp på bloggen. I inlägget finns ett axplock av härliga bilder.

Dubai – från mamma och pappas lägenhet, riktigt vackert!

2. Vad är spännande i början men tråkigt i slutet? Många projekt på jobbet kan vara väldigt spännande och roliga i implementeringen men sen när allt har börjat rulla på, så är det inte riktigt lika roligt längre. Då försvinner spänningen och trädan faller in. Vissa filer och böcker kan också vara så, och sånna vill man helst undvika!

Östergötland är inte så otrevligt det heller. Det är inte alltid så lätt att få till vidderna som finns dock och här ser man ju att Östergötland inte är helt slätt i alla fall =)

3. Vad är först riktigt gott men smakar värre under tiden du äter? Kyckling! Jag tycker det är jättegott med kyckling och lagar det ofta men ibland växer det i munnen på mig och jag kan inte tugga det. Det är verkligen supermärkligt, jag kan vara så sugen, men när jag väl börjar äta det är det något som inte smakar gott. Om jag är hemma slutar jag bara att äta kycklingen, äter sås och tillbehör. Men om jag är ute på restaurang så väljer jag oftast inte kyckling då jag vet att det kan bli så. En favoritpizza är ju en Larssons på Campino i Söderköping, den har kyckling på men jag brukar plocka bort minst hälften av kycklingen alternativ ber dem att göra pizzan med skinka istället. Pizzan är fantastisk och det känns verkligen som att jag är gnällig, men jag vill inte ha 2-3 kycklingbröst (i småbitar) på min pizza, det är för mycket!

Här lekte jag lite med den digitala zoomen i kameran, vilket gjorde bilden lite grynig, men jag tycker att det gav bilden struktur, men inte tekniskt bra. Öresundsbron från Höllviken.

4. Vad känns jobbigt under tiden du gör det men toppen när du är klar? Oj, det är nog ganska mycket skulle jag tro, städning, tvätt, träning, allt som är tråkigt och måste göras 😉

Skogspromenad med vilden!

5.Vad gjorde du snabbt en gång i tiden men numera gör långsamt? Mitt jobb 😉 En gång i tiden så var mitt ansvarsområde ett liten del av mitt arbete, ca 25% av min arbetstid skulle läggas på just denna kunden. Numera har vi 3 heltidstjänster på denna samt min tjänst som till stor del, 80-90% bara fokuserar på denna kunden 😉 Så egentligen är det väl bara att kunden har växt hos oss på företaget men det känns som att allting tar mycket längre tid nu när så mycket mer tid spenderas med det som förr gick så fort!

The road not taken…

Du kanske också gillar…

17 kommentarer

 1. orkar jag inte äta upp maten på restaurang, ber jag få doggy bag hem, gjorde det igår på indisk restaurang (med Butter Chicken, lunch idag 😊

  1. Karoleen säger:

   Smart! Butter chicken är väldigt gott!

 2. Blev impad av utsikten i Dubai! Så häftigt!

  1. Karoleen säger:

   Jo du, den är fin!

 3. PS dimstråk blir verkligen vackert på bild!

  1. Karoleen säger:

   Tack! =)

 4. säger:

  Fina bilder! Kyckling har jag ätit någon enstaka gång, men nja det var inte något som föll mig i smaken, men kanske var jag vegetarian redan då, varit det i decennier 😉 trevlig helg!

  1. Karoleen säger:

   Förstår, ibland är det ju så, man gillar inte det som man egentligen inte kan äta eller väljer att inte äta. Jag har aldig varit förtjust i nötter (bara cashew, pistach och makadamia som gillats) och för 10 år sedan blev jag superallergisk mot nötter, bara så där…

 5. säger:

  Her har det også vært tåke de siste dagene, gir en fin effekt på bilder, men ikke fult så hyggelig om man skal ut på tur.

  1. Karoleen säger:

   Tackar!

 6. kyckling har jag lite svårt för, men åt det nyligen med god aptit på en indisk restaurang. Dubai – bilden är särskilt fin, tycker jag. ser ut som något ur Tusen och en natt. på något sätt

  1. Karoleen säger:

   Tack tack, den är väldigt drömsk, förstår vad du menar =)

 7. säger:

  Du måste verkligen ha övat på att fotografera, för dina bilder är otroligt bra.
  Visst är det så att viss mat växer i munnen på en, och mycket beroende på hur den är tillagad.
  Det där med Doggy-bag var smart. Trevlig helg!

  1. Karoleen säger:

   Tack du, det var väldigt snällt! Jag har spenderat många timmar med att försöka få till bilder och misslyckas mycket! 😉 Men det är så man måste göra!

 8. säger:

  Jag blir alldeles lugn, från magen och ut, när jag ser dina skogsbilder. Tack för dem!

  1. Karoleen säger:

   Oj, vilket fantastiskt bra betyg, tack! ❤️

 9. […] Susanne, BP, Janerik, Paula, Kina, Klimakteriehäxan, Hannele, Mrs Calloway, Robert, Susie, Petra, Karoleen, Gerd, […]

Kommentarer är stängda.