Festivities, Food

Halloween 2021 – Spooky Halloween!

I kväll blev det Halloween-middag med Consid-anda! Vi lagade mat hemma och fick tips från Consid på mat och dekorationer och kunde tävla om en resa till Transylvanien! Spooky! Menyn som tipsades om var Löjromspizza till förrätt, Svamprisotto till huvudrätt och en Pumpapaj till efterrätt. Vi var inte riktigt sugna på denna meny så vi labbade fram en egen! Men först fick vi besök av läskiga grannarna 😉 Min nya söta fladdermusväska var fylld med godis!

Vi hade tänt en brasa utomhus, det ska man ju ha utomhus på Halloween, det är sen gammalt tycker jag! Älskar att elda utomhus. Perfekt att göra det i en eldkorg som man kan flytta på och hålla koll på!

Medan vi lagade maten serverade vi Löjromschips med smetana, rödlök och rom. Fick denna skål av Hansson efter våran loppis i September och den är ju perfekt till detta tilltugg!

Till förrätt blev det en svamprisotto med stekta kantareller! Oh my god så gott! Älskar risotto, till och med en svamprisotto!

Pumpor och ljus, det är ju sen gammalt!

Till huvudrätt serverades sous-vide:ad Älgstek med Hasselbackspotatis och ugnsgratinerade champinjoner med vitlökskräm samt en Whiskeysås som var så god! Mums!

Bullen höll verkligen inte låda utan låg och sov i soffan medan vi åt och umgicks!

Fick tillfälle att använda mina Döskalleskedar till efterrätten! Mohahahahaha!

Till efterrätt köpte vi helt enkelt en PrincessPumpa 😉 Gott och väldigt Halloweenig!

En mysig och härlig höstig Halloween! Spooky halloween!

Du kanske också gillar…

3 kommentarer

 1. […] bilder 2021 – v43 Snabblunch hemma – färsk pasta med korv och oliver Brasa till Halloween det är sen gammalt! Ks kaffe? Spenatstuvning, såå gott! Trappen! Ljung och betongpumpor! […]

 2. Det var en väldans massa gott du har ätit! Fast vi har gjort det också så jag ska inte klaga. Jag var dock så trött igår när jag kom hem efter besöket på höstmarknaden att jag fick hjälp av min käre gubbe som knappt kan koka ägg, men han är fantastiskt bra på att både plocka fram och ta bort.
  Och visst är tvättmaskinen hemma och stampar och går för fullt. Fat “stampar” kanske man inte ska säga, den hörs knappt när den går. Man måste gå in i tvättstugan och kolla….. 🙂
  KRAM/Susie

  1. Karoleen säger:

   Väldigt skönt med tysta maskiner! Skönt att den är igång! Jo du, mycket gott blev det, men fick ta en doggy bag med pizzan 😉

Kommentarer är stängda.