Blog

Fem en fredag 2023 v47: Tacksam

God morgon i mörkret! Oj vad mörkt det är just nu. Stjärnklart idag men mörkt så in i bomben. Men det är ju som vanligt så här års innan snön kommer…

Tacksam för den här söta killen! <3

Idag kör vi som vanligt hemma, torsdagar och fredagar kör jag hemma numera. Och idag vaknade jag med migrän men det känns som att tabletterna har tagit udden av huvudvärken, men vi får väl se hur det går under dagen. Orkar faktiskt inte ha både Ischias och Migrän just nu 😉 En tom helg väntar, det ska bli väldigt väldigt skönt! Kanske mer bak och matlagning får stå på listan, förra helgens Kärleksmums var väldigt goda!

Tacksamhet – veckans Fem en fredag tema hos ElisaMatilda – Inte alls lika stort så här års i Sverige som det är i USA. Men svenskarnas individualism är inte riktigt kompatibel med tankarna av Thanksgiving tycker jag. Men om jag ska vara helt ärlig, är den moderna USA inte heller så himla kompatibel med tanken heller. Men självklart kan vi tänka oss tacksamhet och känna det, men kanske inte riktigt så som tanken var från början. Och historiskt är ju Thanksgiving ganska hemsk egentligen, så det är en väldigt kontroversiell högtid. Men det är alldeles för tidigt på morgonen att vara så här pessimistisk 😉

1. Vad är något du tar för givet men är tacksam för? Oj, otroligt mycket i dagens moderna samhälle. Vatten i kranen, värme i rören, mat i kylskåpet, en mobiltelefon jag kan bära på som innehåller allt jag behöver – id-kort, betalkort, “nyckel”, hela internet osv

2. Vilken tradition under årets högtider betyder mest för dig? Julen tror jag, en otroligt mysig högtid!

3, Vilken upplevelse under det gångna året uppskattar du mest? Får nog bli vilka, kan inte välja bara en…Springsteen i somras, Tjejhelgen i höstas och Helgen i Västerås med Adde och ÖMDK.

4. Vilken utmaning under året är du glad att du tog dig an? Jag har blivit bättre med kvällspromenaderna (eller promenader överlag) tillsammans med Adde och Max. Ett otroligt sätt att varva ner och sen fortsätter vi ofta med att laga mat tillsammans. Det är otroligt mysigt.

5. Vad är du mest tacksam för i år? Som alltid Adde och Max <3 Glädjen jag haft och hälsan för mina nära och kära.

Du kanske också gillar…

15 kommentarer

 1. Skoj att läsa dina svar, och kärleksmumsen så jätte goda ut.
  Dina svar på nr 1 var jätte bra, dom är så självklara att man inte ens tänker på dessa saker.
  Och visst är hundar ren glädje.
  Ha en fin helg

  1. Karoleen säger:

   Tack tack =) Ja, hundar ger mycket glädje och kärlek! =)

 2. Skönt att ha möjlighet jobba hemma. Springsteen lyssnade jag för längesedan, en upplevelse!

  1. Karoleen säger:

   Ja, verkligen, när migränen slår till är jag väldigt tacksam för det! Ha en fin helg!

 3. Himmel så goda de ser ut. Nu blev jag jättehungrig.

  Ja, hundar ger otroligt mycket kärlek och glädje. Jag var precis ute med min nu och han höll på att dra omkull mig pga så isiga gator. Men annars är han toppen 😀

  1. Karoleen säger:

   Vår guldklimp behövde ut mitt i natten inatt för en väldigt lös mage. Så man älskar dom trots sina ”jobbigheter”. Ha en fin dag.

 4. hälsan är verkligen något att vara tacksam för. jag är också tacksam för sophämtarna och tidningsbärarna. jag tänker ofta på dem. förstår att du är tacksam för Adde och Max. ni verkar ha så trevligt tillsammans.

  1. Karoleen säger:

   Det har vi, tack du! 😊

 5. säger:

  Visst har vi mycket att vara tacksamma för! Hoppas din migrän släppt. Hade migrän under min yrkesverksamma tid i livet, men endast en gång efter pension. Skööönt! Kärleksmumsen ser mumsiga ut! Ha en fin helg!

  1. Karoleen säger:

   Tack tack!

 6. säger:

  Jag är lite avundsjuk, inte på pandemin, men på att den ledde till att man började jobba på distans när nu ändå tekniken liksom redan fanns. Själv fick jag vackert sätta mig på t-bana, buss, eller ta apostlahästarna beroende på var jag jobbade. Mysigt med gemensamma promenader, då hinner ni både varva ner och kanske ventilera vad som hänt under dagen. Ha en riktigt skön helg, Thanksgiving är en helg jag inte alls är bekant med varför man egentligen firar men jag vet vad amerikanerna äter då!

  1. Karoleen säger:

   Mmm… pandemin hade inte bara dåligt med sig. Tacksamheten för att de hittat en bördig jord osv, men det är en väldigt blodig historia som är intressant att läsa på om.

 7. Konstaterar att vi som rankar julen högst är i klar majoritet! Önskar dig en fin helg!

  1. Karoleen säger:

   Ja, det brukar väl vara så 😊

 8. […] Klimakteriehäxan, Kina, Debutsky, Susie, Nilla, Paula, Monika, Ingrid, Boklysten, corkystyle, Karoleen, Susanne, Anette, Tant Augusta, […]

Kommentarer är stängda.