Brain · Mom-Dad

Hos mamma och pappa

I fredags efter jobbet tog vi vårt pick och pack och styrde bilen norrut, mot mamma och pappa. De har nyligen kommit hem från en längre vistelse i Egypten och vi tänkte försöka fira mammas och min födelsedag. Wilderbeast är i Miami så han kunde tyvärr inte vara med. Hur som helst, mörkret omslöt oss såsmåningom men först fick vi en härlig biltur i solnedgången medan vi körde Movie-Music-Quiz.

Hemma hos mamma och pappa var alla ljusen tända och maten stod redo för att innjutas. Mammas middag är ju alltid supergod så magen kurrade! Ett härligt återseende och sen var det dags att äta!

Middagen bestod av massor av egyptiska godsaker som mamma lagat under dagen, trots att hon var både trött och lite hängig. Hon är otrolig min mammma!

På bordet fanns Mahshi (kåldolmar), Kofta (avlånga köttbullar med persilja, granatäppelsirap och vitlök), Bamja (okra i tomatsås), Batis fil tamatem (ugnsbakad skivad potatis i tomatsås), lammkotletter, kyckling drumsticks, cigarrer/mahshi (små vita avlånga augerginer stoppade med en risröra) och ris.

Behöver jag förklara att vi blev mätta? Tur att man behöver rester ibland 😉😂

Efter middagen, fick Max massor av kött av mamma, hon rensade alla lammkottletterna och gav Bullen. Han var såååå nöjd! Sen hamnade pappa, Adde och Max i soffan framför TVn och kolla nöjda gullhunden!

Vi passade på att byta lite presenter, mamma och jag fick födelsedagspresenter, pappa fick en farsdagspresent och så fick Adde och jag presenter från Egypten. Trevligt när alla får paket 😂 Jag fick massor med bra Clinique-produkter samt en jättefin Cashmere-halsduk. Så mjukt! Tack snälla!

Till efterrätt blev det en Tryffelkladdkaka med pistachnötter. Så gott och perfekt med starkt kaffe!

Sen blev det en ganska tidig kväll, då alla var ganska trötta redan vid 22. Otroligt blåsigt ute, så det knakade i huset medan vi gick, den inte så långa vägen till en säng, en trappa upp 😉

Morgonen efter vaknade vi upp till en vacker soluppgång, svalt och skönt i sovrummet (fönstrena öppna) och ”stormen” hade mojnat.

Adde tog en morgonprommis med Max och jag bäddade och plockade ihop i vårt rum. Mamma och pappa hade vaknat där nere och strax stog Egyptisk frukost på bordet, en riktigt favorit! Mamma hade kokat foulen hela natten, så ingen burkfoul har inte! Hon är som sagt grym!

Vi åt frukost länge och pratade om Egypten, Den Osannolika Mördaren och allt annat som hade hänt sen sist.

Vi passade på att spela ett parti Plump och JAG VANN! Mohahahahah, det händer inte ofta! 😂

Innan vi lämnade Barndomshemmet fikade vi och planerade lite inför kommande tiden. Sen rullade vi hemmåt och kom hem precis som mörkret la sig kring Linköping. En trevlig snabbvisit! ❤️

4 thoughts on “Hos mamma och pappa

 1. Wow – vilken härlig och vacker biltur och vilken fantastisk middag (men hur 17 orkade ni äta chokladkaka efteråt) – och vilken frukost! Har ätit Kofta en gång men eftersom jag inte gillar vitlök så var det ingen hit. Jag skulle önska att man hade chili i istället, då skulle det nog bli jättegott!!
  KRAM och TREVLIG HELG/Susie

  1. Hahaha, om jag ska vara helt ärlig så orkade jag inte chokladkaka, bilden är faktiskt från dagen efter 😉 Hahaha, nån tog en liten bit men det var mycket mat! Kofta är min favorit och det är för att jag älskar vitlök 😉 Chili hade varit supergott, ska be mamma testa det någon gång =)
   Kram

 2. Vilken mysig helg hos din mamma och pappa, och maten, mums så spännande och gott det ser ut! Men vad är det man äter till frukost i Egypten?
  Ha en fortsatt fin helg!

Comments are closed.