Blog

Fem en fredag v47: Kvalitet

På kontoret har det pyntats inför första advent! Mysigt!

Studsade kanske inte ur sängen idag, men kände i alla fall att det skulle bli en bra dag, jag har så mycket kul att se fram emot i helgen. Idag åker jag till mamma och pappa, imorgon/i helgen ska jag hänga med Grevinnan och se Pernilla Wahlgren har Hybris, ska äta middag med resten av Tjejgänget, det är första advent på söndag! Wohoo!

Ny julgran till kontoret! Fint ska det vara!

Men först tar vi en Fem en Fredag hos ElisaMatilda med temat Kvalitet!

Pepparkakor och ädelost till Fredagsfrukosten! Ja, inte bara det då, det fanns även Risgrynsgröt, Saffransbröd, Vörtbröd, Kavrig och Skinka och senap! Perfekt julfrukost!

1. Vad slösar du tid på? TV-tittande. Det är så skönt att sätta sig i soffan och beta av några avsnitt av någon ny serie, eller allra helst något True Crime, men jisses vad tid man slösar bort egentligen. Jag tycker inte om det men det är svårt att bryta mönstret tycker jag, eftersom jag inte riktigt hittar motivationen till att göra något annat.

Spontan lunchdate med Hansson till lunch idag, och jag åt Ryggbiff med picklad rödlök, rostad potat och bearna.

2. Vad slösar du pengar på? Oj, slösar pengar tycker jag inte jag gör, men jag tror nog Adde tycker nog att jag köper lite för mycket inredningsprylar. Men det är inte ett slöseri tycker jag 😉 Jag gör det ju bara fint hemma =)

Strax efter 17 svängde jag in på uppfarten hos mamma och pappa. Ljusen tända och tomtarna framställda, även här har det pyntats inför första advent!

3. Har du gjort något fynd på sistone? Jag har köpt en sak som jag har önskat mig länge, för födelsedagspengar som jag fått från Svärföräldrarna <3 Denna fantastiska Edberg Väggstol som jag tittat på i fler flera år. Jag köpte den på rea, och kunde då köpa ytterligare 3 saker som jag spanat in, FYND! Tyvärr har den ännu inte kommit men snart har jag den förhoppningsvis i mina ägor.

Mammas Pad Thai med kyckling och räkor till middag! mums!

4. Vad har du hemma som håller år ut och år in? Oj, massor med saker. Jag har tofflor från tidigt 2000-tal. Möbler som har gått i arv från mina föräldrar och farföräldrar.

Och dumplings! Älskar dumplings! Perfekt att ha vid sidan av nudlar!

5. Vad tummar du aldrig på? Jag vill säga kvalitet! Det spelar mig ingen roll om det är något dyrt eller billigt, “bra eller dåligt märke”, är det av bra kvalitet väljer jag det varje gång.

Och denna vackra adventsstjärna får bli inläggets och dagens sista bild! Har en likadan hemma som jag tycker hemskt mycket om! Och jag hoppas jag hinner fixa med mitt adventspynt på söndag när jag åker hem igen. Men vi får se om jag är helst slut efter helgens eskapader! 😉

15 thoughts on “Fem en fredag v47: Kvalitet

 1. Fin stjärna. Det ätbara ser väldigt gott även om jag är vegetarian;)
  Låter som en händelserik helg, hoppas du får lite tid för vila också, så du inte blir helt slut. Slösar gör jag inte men blir ibland lite mycket tid på slösurfande…trevlig advent.

  1. Nej, så länge det känns som något som ger något så tycker jag det inte heller att det är att slösa…ibland behöver man slösurfa eller slötitta!

 2. Bra svar du har gett på veckans frågor. Är som du – behöver man något slösar man inte, o kvalitét är viktigare än priset.
  Så många bilder på god mat – nu blev jag sugen på något gott. Ha en fin helg

 3. Mammas mat såg verkligen läcker ut!
  Nej, dyrt eller billigt spelar ingen roll bara det är bra kvalité. Men ganska ofta har kvalité med priset att göra. Hoppas du får en fin helg!

  1. Precis, visst är det så, kvalitet kostar men inte alltid 😉 Ibland är det märket som driver priset, i alla fall med mycket produkter, speciellt när det är exakt samma produkt som levereras till olika leverantörer =)

 4. WOW! Vilket glädjespridande inlägg! Kontoret du jobbar på – WOW säger jag bara. Så himla snyggt och fint. Love it!
  Ryggbiffen hade jag kunnat tugga på direkt – MUMS!

  Ja hela ditt inlägg var aptitligt, var ken det var nåt ätbart eller inte:-)

  1. Tackar, ja, vi försöker hålla det snyggt och trevlig och inredningen är väl utvald =)

 5. Jisses det är inte tillrådligt att titta in här när magen kurrar, så mycket gott käk!
  Väggstolen var ju en himla behändig grej, tar ingen plats alls i en smal hall eller dylikt
  Trevlig första advent

  1. Visst är det så, älskar tanken av att ha en stol i hallen som inte tar någon plats! Detsamma!

Comments are closed.