Blog

Fem en fredag v. 42: Rutiner

Veckorna springer verkligen förbi just nu. Jag hinner knappt blinka så har hela veckan gått. Jag mår lite kymigt (som Adde och mina svärföräldrar) skulle säga, känner mig trött, febrig och bara “off” och känner inte riktigt att jag har ork för något alls. Vilket gör mig lite stressad då jag har hundra saker som ligger och väntar. Det är tröttsamt att inte må bra, för det bryter aldrig ut, utan jag bara mår sämre och sämre…

Rutinerna är dagens tema på Fem en Fredag hos ElisaMatilda och just nu under Corona känns det verkligen som att rutinerna har minskats ganska mycket. Men vissa har man så klart kvar, men vissa har man ju skapat nu för dessa förhållanden.

Espresso
Espresso med Crema! Mums!

1. Hur ser din morgonrutin ut? Morgonrutinen just nu är ju lite annorlunda från vanligtvis då både jag och Adde jobbar hemifrån. Under icke-Corona-tider ringer klockan 0430 och då tar Adde Maxen på en morgonpromenad och sen tar vi en Espresso och vitaminer samtidigt som Max får frukost och gör oss i ordning. Lämnar huset 0545 och A släpper av mig vid bussen och han åker vidare till Vikingstad för att ta pendeln till Norrköping. Men i Corona-tider ringer klockan senare, kl 0530-0600 och då tar A Max på en morgonprommis (längre om det är ljust ut, vilket det inte är just nu) och jag fixar frukost och gör mig i ordning. Vi äter frukost framför TV:n och oftast någon serie vi följer och sen börjar jag jobba nån stans mellan 0645-0715 beroende på om vi tittar på ett helt eller ett halvt avsnitt.

Max the Laika
Kolla lyckan på den lilla gulliga och förväntansfulla vovven!

2. Hur ser din kvällsrutin ut? Vi äter middag ganska sent i vårt hushåll och det brukar innebära att vi oftast äter middag sent och sen tittar vi på lite TV. Vi tar Max på en kvällstur och så försöker vi alltid städa undan i köket och sätta igång diskmaskinen så att det är rent när man vaknar och ska göra frukost. Vi tömmer kompostlådan (där vi slänger matrester/snuttar under dagen) i komposten, vi fyller på vatten i fontänen till Max, vi fyller på våra Glacial-flaskor och gör sånt som man gör av bara farten, borstar tänderna, går på toa, osv. Sen går vi och lägger oss i sängen, jag tar min astma-medicin och Max hoppar upp och väntar på sin DentaStick. Han får oftast leta efter den under täcket (vilket han älskar) och sen när han har ätit upp den hoppar han ner och går och dricker vatten och sen går han och lägger sig i sin säng, gästsängen eller i soffan och sover. Adde tittar oftast på något på YouTube (något “Träd-fäll-igt”) och jag fipplar lite med mobilen innan jag lägger ifrån mig den på sänggaveln (för att ladda) och somnar inom kort.

3. Vad måste du göra varje dag? Hmmm, jag tror inte det finns något JAG måste göra varje dag. Men ja, jag måste ju ta ut Max på promenader, det går ju inte att skippa det en dag. Men det är inte så mycket JAG. Jag är tyvärr ingen vanemänniska på det sättet, hade gärna varit någon som var tvungen att träna eller någon som är tvungen att städa, men jag är inte riktigt det. Något jag verkligen känner att jag behöver göra för att må bra är att prata med Adde, det är något jag saknar väldigt mycket när vi inte pratar eller ses, det kanske är det enda?

Globalkniv

4. Har du någon rutin som andra troligtvis inte har? Troligtvis finns det ju alltid någon i världen som gör allt jag gör, men just DentaStick leken med Max tror jag är ganska ovanlig. Eller att vi alltid diskar av våra knivar noga direkt efter användning. Vi har en ganska gedigen uppsättning av Globalknivar som vi har haft länge och som kommer hålla länge om man bara tar hand om dem.

5. Vad gör du sällan som andra gör? Att ha en hel ansiktsprocedur, tvätt och smörjning dagligen. Jag använder inte så mycket smink och då blir det inte riktigt ett behov av att hålla på så mycket med sånt där, men det är härligt att göra det. Jag tvättar såklart ansiktet varje dag med ett ansiktsskum osv men jag skulle vilja ha en bättre rutin där jag tar hand om min hy bättre. Smörjer in och så, det gäller hela kroppen. Jag är helt enkelt superdålig på sånt, trots att det vore bra för min torra hy och jag älskar The Body Shops Mango eller Mandarin Body Butter. Vem vill inte lukta som en mango, mums!

Du kanske också gillar…

14 kommentarer

 1. säger:

  Jag måste smörja mig annars får jag eksem.
  Härligt att vi har olika rutiner!
  Trevlig helg.

  1. Karoleen säger:

   Tack tack!

 2. smink och krämer använder jag inte heller

  1. Karoleen säger:

   Mmm… men det kanske är bra?

 3. säger:

  Krämer använder jag för min hud behöver det, men smink orkar jag inte hålla på med.

  1. Karoleen säger:

   Mmm… inte jag heller, sminkar mig nästan bara med ögonskugga och mascara.

 4. det var tidiga morgnar! kul lek med den fina hunden.

  1. Karoleen säger:

   Tack tack!

 5. Paula Merio säger:

  Mango, vill du dofta mango? Jag har aldrig smort mig efter dusch eller bastu. Numera är jag dålig på att använda ansiktscreme också.. Här får också jycken en tuggpinne på kvällen, dock innan vi går till sängs. Att sitta och titta på någon serie direkt på morgonen har jag aldrig ens prövat på, känns väldigt främmande. Tur att vi alla är olika! Ha en skön helg, hoppas du piggar på dig

  1. Karoleen säger:

   Ja, mango, fantastiskt gott! Eller är du en sån som inte gillar mangodoften? Vissa tycker tydligen att det doftar ruttet. Jag förstår inte det.

   Visst är vi olika och det är ju det som är kul med dessa frågor. Vi lär känna varandra ?

 6. säger:

  Säger bara The Body Shops Mango Body Butter. Yes! Det är den enda “lotion” jag använder. Den luktar ju så himla gott:-) Annars använder jag bara fuktkräm i ansiktet och mascara.
  Tycker dina morgonrutiner har ju blivit aningen mänskligare. Nu när ni jobbar hemifrån slipper ni ju gå upp mitt i natten. Inget ont som inte har nåt gott med sig. Speciellt om man har lån resväg till jobbet är det ju riktigt skönt att kunna jobba hemifrån.
  Har också Globalknivar, och du är inte ensam om att rengöra dom direkt efter användning. De är ju inte billiga direkt, så dom knivarna är vi rädda om.

  1. Karoleen säger:

   Jag vet! Den luktar så gott! Har testat de flesta frukiga men mango slår alla!

   Jag tycker det är jätteskönt att jobba hemma så jag tycker nästan det bara är positivt. Att inte träffas är så klart jobbigt!

   Smart, då är vi fler, jag har flera vänner som inte genförändrade dem direkt och jag är lite förvånad över det.

 7. […] veckan var: Monika, Paula, BP, Mrs Calloway, Boklysten, Klimakteriehäxan, Hannele, Anette, Ingrid, Karoleen, Bokdamen, Madeleine, Susie, Kina, Evelina, Efwa, Robert, Marianne, Musikanta, […]

 8. […] Hur ser din morgonrutin ut? Den rutinen beskrev jag för inte så länge sedan i en annan Fem en Fredag v42 Rutiner och den har ju inte ändrat sig så mycket sen dess, förutom att vi i dagsläget inte sover […]

Kommentarer är stängda.