Blog

Fem en fredag v5: Vardagsliv

God morgon! Vilken fart denna vecka har haft och om man skulle säga något beskrivande om veckan är det Extremt Mycket Möten…. herregud, det har gått från ena mötet till nästa möte till nästa möte… Och knappt att man kan ta lunch utan mobilen då man svarar på mejl och andra meddelanden via teams. Det har varit full rulle helt enkelt!

En av veckans luncher – Spaghetti Bolognese med sallad

Eftersom dagen också innehåller möten och en full dag av “måsten” på jobbet så drar vi igång dagen tidigt. Men först Fem en fredag hos ElisaMatilda med veckans tema Vardagsliv!

Skönaste stilen på Max! Och säga vad man vill men han är lits stökig, bäddar man sängen så river han upp det och boar in sig i “sin säng” och fyller utrymmet med diverse ben och gossedjur. Nyaste leksaken Octopussy ser ni i bilden.

1. Vilken aktivitet utför du varje dag? Oj, det lär ju vara hundra stycken aktiviteter som man utför varje dag? Vakna, kliva ur sängen, gå på toaletten, kolla mobilen för något viktigt, ta allergitabletter och astmamedicin, gosa med Max, få en morgonpuss av Adde, klä på mig. Och dessa saker gör jag inom 30-45 minuter efter jag vaknat, varje dag… Men jag vet inte om det är något intressant med det egentligen. Jag skulle vilja ha en bättre rutin på att läsa några sidor i någon kriminalroman varje dag, för att jag tror att det skulle ge mig ett lugn, men det är inget jag gör i dagsläget tyvärr.

Böcker på min “att läsa lista”…. Spännande!

2. Vad gör du enbart på helgen? Jag stressar inte vid frukosten! Jag har inga som helst problem med att frukost äts sent, tar LÅNG tid att laga och LÅNG tid att äta… Att vi är klara med Frukost innan 12 gör mig inget på en helg!

Köks-whiteboarden med magneter som är souvenirer samt fiskar (jag hade en tanke om att det kunde se ut som ett akvarium).

3. Har du, eller har du inte magneter på kylskåpet? Nej, jag har inga magneter på kylskåpet men vi har flera whiteboards (bla en i köket) med massor av magneter, fotografier, bilder, Polaroidbilder och papperslappar osv. Jag gillar Kylskåpspoesi men har inte detta framme för jag tycker det ofta ser rörigt ut. Men jag ska ta fram det och ha det på Whiteboarden i köket.

4. Vad för något går mest på automatik i din vardag? Att fylla och tömma diskmaskinen när jag har någon minut över eller i ett “lyssnamöte” på jobbet, både när jag jobbar hemma och på jobbet.

5. Vad kallar du spontanitet en vanlig tisdag? Att skicka ett meddelande till Adde och Hansson om att jag bokat bord för en AW samma kväll. Det är oftast jag som gör sånt, planerar eller bestämmer men jag tror att de är ganska tacksamma för att jag gör det, för vi har alltid kul när vi är ute och käkar! Det var länge sedan nu pga Covid men förhoppningsvis kan vi börja snart igen!

En AW från 2019 på Angry Bull!

19 thoughts on “Fem en fredag v5: Vardagsliv

 1. Ibland blir jag riktigt avundsjuk på er som jobbar! Det är rytmen i livet som jag saknar, och kanske mera just nu i pandemitider. För annars är det ju underbart att vara ledig och spontant kunna göra precis vad man vill av sin dag. Ha en bra helg!

  1. Det förstår jag, jag önskar att jag var ledig oftare, kanske jobba mindre eller bara vinna på lotto 😉 Så att man kan göra lite mer som man vill 😉

 2. Lästid får man när man stänger av mobilen och tv:n, en liten stund varje dag, om man nu tycker det är roligt med böcker. Vi har ätit ute, jag mest lunchtid för att slippa laga mat… hoppas på lite mer uteliv nu, ha en fin fredag.

  1. Visst är det så, jag har börjat läsa när jag går och lägger mig, och det är så härligt. Problemet är att jag oftast är trött men boken är spännande 😉 Men men, jag ska se till att läsa mer =) Ha en fin vecka!

 3. Ja, diskmaskinen ja. The never ending story…

  Spontan AW var verkligen inte igår, det vore mysigt. Nästa AW för mig är på onsdag – planerad i två veckor i förväg så föga spontan 🙂

  1. Verkligen, det skulle bli ett himla liv om man inte hade en diskmaskin dock, så det är ju lite av en love story också =) Ha det så mysigt på din AW!

  1. Diskmaskinen går av bara farten för mig och jag hatar att tvätta mer! Du det är han verkligen!

 4. Du beskriver mycket väl hur många saker man egentligen gör varje dag. Det summerar sig om man säger så.
  Spegelmannen har jag läst. Den lär du gilla. Har läst Keplers alla böcker och inte blivit besviken.
  Att äta frukost på helgerna – ja, brunch är det i vårt fall. Helt underbart – en riktig lyx:-)

 5. Vilken mysvovve! Väldigt fin! Jag har inte löst The Witcher men sett TV-serien, de säsonger som kommit ut hittills. Den är bra så boken är garanterat bra.

 6. Kul att läsa dina svar! Helgen ska vara skön och stressfri, det tycker även jag som panschis, så lätt att rusa iväg annars.
  Om jag stressar så är det för att jaga bort molnen 😉 Jag vill ha fint väder då jag går ut!
  Trevlig lördag!

  1. Så är det, jag vill gärna att det ska var lugnt och skönt! Vädret ska alltid vara bra tycker jag 😉

 7. Det bästa med pensionärslivet, det är att vi har helg-frukost varje dag! Lång frukost där vi äter sakta och hinner läsa hela morgontidningen och lösa både korsordet och sudokut.
  Spagetti Bolognese, en favorit!
  AW är suveränt, om några veckor har vi bokat bord på PM & Vänner innan vi ska gå och lyssna på Tommy Körberg på Konserthuset i Växjö. Det är bra med stadsbusshållplats några 100 m från lägenheten och 3 busslinjer där som går till centrum.

  1. Det är ju väldigt härligt att kunna ta sig tiden varje dag, jag gillar frukosttiden =) Låter som en trevlig kväll, njut! =)

Comments are closed.