Blog

Fem en fredag v13: April

Solsken och 1 april! Kan det bli bättre? Att det redan är 1 april är otroligt, det har både gått väldigt fort men också känns som att det är LÅNGT kvar till sommaren, men ute skiner solen och det ser varmt och mysigt ut! April April! har ni gått på några aprilskämt idag?

Adde och jag jobbar hemma idag, och då passade vi på att luncha med Hansson, så vi har ätit Spaghetti och köttfärssås som har kokat i 6 timmar och som sig börs blev det också efterrätt, på fredagar bör man äta efterrätt 😉 En mousse med smak av vit choklad, nomnom!

Idag har vi släppt Sommarsemestern som jag har jobbat med från och till sen 18 februari. Så det är en otroligt skön känsla, igår firade vi lite på en AW, =) Nu hoppas jag att det inte blir allt för sura miner men vi har ändå lyckats bevilja 70% av alla första hands önskemål och det känns riktigt bra när vi har så strikta ramar att hålla oss inom. Men men, hur som helst jag har gjort det jag har kunnat och det känns bra. har sluppit mardrömmar i år, även om Öråds-utröstnings-mardrömmarna med PP var väldigt underhållande 😉

Som vanligt på fredagar är det Fem en fredag hos ElisaMatilda och dagens frågor har temat April. Då kör vi!

1. Är du lättlurad? Nej, verkligen inte. Eller det är inte sant, ibland kan Adde lura mig riktigt ordentlig, men jag tror att det är för att jag släpper garden när jag är med honom, men annars är jag svårlurad. Jag är oftast den som ser genom lögner och trick osv, och jag är för logisk och pragmatisk. Jag har blivit ORDENTLIGT lurad en gång och det var när min Möhippa planerades och hände. Då var jag otroligt lurad, men en stor del av detta var eftersom Adde var med på det. Men vilket underbart minne! <3

2. Att lura, eller bli lurad? Svårt, att bli ordentligt lurad som vid min möhippa, något positivt var underbart roligt, men är det något negativt så vill jag nog helst inte bli lurad. Så jag väljer att lura.

Den här lilla busen lurar vi ju ganska mycket, eller leker kanske, vi går och gömmer oss eller försöker lura honom på olika sätt som han får klura ut… Han älskar det!

3. Vad ser du fram emot med april? Att värmen återvänder till Sverige. Solsken och värme, växtlighet och grönskan. Sitta utomhus och dricka kaffe och inte frysa, och inte behöva jacka!

Svärmor kom med en hel kruka med fina snödroppar som jag kunde plantera om hos oss, gillar sånt här återbruk. Förra året fick jag liljor och jag hoppas verkligen de kommer i år!

4. Odlar du till sommaren? Ja, behöver plantera om mina paprikor, tomater och chilifrukter. Sen ska jag plantera ut grönsaker, och hoppas på att det inte att det blir allt för kallt framöver.

Dagens lunch-efterrätt – vit chokladmousse!

5. Är du beredd på aprilväder? Nej! Idag har det snöat, visserligen väääääldigt lite men ändå. Jag vill inte ha stormar och snö och sånt, men jag är förbered på att det kommer. Det ska ju komma 7 starur innan det är vår, så det är bara att inse att det kommer ta tid. Jag tror att detta är vårt 3:e starur men jag vet inte helt säkert….

Du kanske också gillar…

15 kommentarer

 1. kanske är jag lättlurad, tror på allt och alla.

  1. Karoleen säger:

   Jag kanske är misstänksam! 😉

 2. Jag vill luras idag och jag har ett för mig perfekt skämt. Tror dock att folk mest kommer bli provocerade så jag avstår. Behöver ju inte reta upp folk i onödan… 😛

  1. Karoleen säger:

   Hahaha, jag skulle tänka ”hur illa kan det bli?” 😉

 3. har inte lurat någon idag och vad jag vet har jag inte blivit lurad heller. de där chokladkulorna ovanpå moussen ser läckra ut. snödropparna är jättefina!

  1. Karoleen säger:

   En nyhet från KitKat, väldigt goda!

 4. säger:

  Jag blev riktigt ordentligt lurad vid svensexan. Det var riktigt roligt!

  1. Karoleen säger:

   Antar att man brukar bli det, men eftersom jag aldrig blir lurad kändes det både hårt och kul 😂

 5. säger:

  Gillar inte choklad, men vit chokladmousse ÄLSKAR jag:-) Å vi nollåttor har fåt vänja oss vid aprilväder med snöoväder hela veckan. Så vi är luttrade. Hela mars var annars en fantastiskt fin månad med sol och värme dagtid.
  Jag tycker också att det är roligare att luras, bara det är harmlöst och roligt:-)

  1. Karoleen säger:

   Jo du, som en företetta 08 vet jag hur illa det kan vara, men i Östergötland har vi njutit av en härligt solig mars, men det har legat på -10 många dagar… än så länge har vi i alla fall sluppit riktig snö. Det hoppas jag vi fortsätter att göra!

 6. Moussen såg riktigt gott ut. Det där du skriver om att man blir lättare lurad av vissa personer o att man sänker garden med dom personerna. Det stämmer otroligt väl, vissa litar man på mer helt enkelt.
  Snödroppar är ju så söta, önskar jag också kunde ha dom om så bara i en kruka, men har inget ställe att ha dom på .
  Ha en fin helg

  1. Karoleen säger:

   Visst är det så, men determinerat också då det kan bli så fel! Att man blir helt grundlurad!

 7. säger:

  Sådana lurigheter som vid din möhipp är bara roliga, om de inte hittar på allt för tokiga överraskningar. Fast det är nog lättare att bli lurad av någon som står en närma, vilket är på båda gott och ont i vissa fall. Våren lurar oss i alla fall alltid, och det gång på gång. Men snart så! Ha det gott!

  1. Karoleen säger:

   Så sant, men samtidigt hör jag hela tiden folk som blir lurade att tro både det ena och andra, det är ju sånt jag knappt förstår! Men det kanske inte är bara lurendrejeri… VÅren är den lurigaste av dem alla 😉

 8. […] Monika, BP, Janerik, Hannele, Mrs Calloway, Anette, Susie, Bokdamen, Susanne, Paula, Kina, Ejmis, Karoleen, Madeleine, Gerd, Hanna, Violen, Tant Augusta, Klimakteriehäxan, Robert, Evelina, […]

Kommentarer är stängda.