After work

Smaksak

I torsdags var det dags för en AW! Jag vet inte när vi var på en AW senast men det var väldigt länge sedan, i alla fall. Denna gången var det AW med mina fina kollegor och vi bokade bord på Smaksak.

Domkyrkan på ena endan av Ågatan…
… och St. Larskyrkan på andra “ändan”…

Några av oss, eller rättare sagt folk droppade in allt ifrån 1,5 timme innan till några minuter innan, träffades för en drink innan. Och medan jag väntade på Jojo och Cabe fotade jag runt Ågatan och Stora Torget, det är vackert därikring tycker jag. Trots att det ser ut som att det är soligt och skönt, var det väldigt kallt, så det blev ingen uteservering för oss.

Vi hade tänkt att ta en drink på Hörnan, men det var reserverat på alla större bord, så vi fick hitta något nytt. Vi gick till Smaksak och frågade om vårt bord (som hade beställts till ca 1 timme senare var ledigt.) och fick sätt oss direkt. Bra service!

Smaksak öppnade i slutet på pandemin och är helt nytt för mig, men jag har hört mycket gott om dem. Smaksak ligger på Stora Torget (i lokalen där Yellow Fellow låg) och serverar svensk husmanskost med en modern touch.

Jag beställde en drink (SURPRISE 😉 ) en Basil Smash Soda med en gin-bas. Riktigt god, rekommenderas varmt!

Inredningen är väldigt mysig, det känns som en engelsk herrgård möter modern touch. Jag vill ha dom där stolarna, i just den där färgen… så fina en perfekt petroleumblå.

Jag hade beställt Smaksaks Oxfilé som serveras med sauterade grönsaker, rödvinssky, bearnaisesås och pommes. Köttet var grymt och jag som oftast inte är så förtjust i rödvinssås, var väldigt imponerad, det var riktigt gott! Rekommenderas varmt!

Min andra drink var en Guava me up som har en tequila-bas och guava som är en av mina favoritfrukter. Så gott! En riktigt bra drink!

Mer inredning… känns som någons vardagsrum, jag gillar sånt!

Till efterrätt blev det en Irish Coffee, klassisk och god!

Kvällen rundades av och jag bad Adde komma och hämta mig. Och vi mötes upp på vårt vanliga ställe, utanför Hemmakväll! Perfekt pick-up-ställe och om man känner sig sugen så har man ju en grym godisaffär i närheten. Men det blev inget sånt denna gången 😉

Och varje gång jag är här tänker jag på hur det ser ut innanför det där tornet, om det är någon som bor där längst upp och om de har det som en liten mysig alkov, för det skulle jag, om jag bodde där…

Och på vägen hem hittade vi givetvis Hjortarna… vi sa godnatt och de fick fortsätta smaska i sig gottis från åkrarna…

Du kanske också gillar…

2 kommentarer

 1. säger:

  Men, var bor du?? Krogen såg väldigt familjär och trevlig ut. Jag har inte varit ute o käkat sedan innan pandemin, till våren ska det ske, helst på uteservering.
  Vet du, jag har problem med din sida. jag kan aldrig komma in och läsa ditt senaste inlägg, blir direkt nekad av något säkerhetssystem i min dator! Däremot kan jag klicka på tidigare inlägg och läsa…helt knäppt, men inget jag kan göra något åt. Så där har du anledningen till att jag aldrig kan kommentera inläggen samma dag du skriver…får titta in en annan dag o läsa fem-frågorna, “ler” Trevlig helg

  1. Karoleen säger:

   Jag bor utanför Linköping! Ja, Smaksak är väldigt trevlig! Hoppas du passar på så fort solen är framme och värmer på uteserveringen!

   Men va konstigt, tack för att du säger till. Måste kolla upp det, det är flera som säger att de har problem. Men jag ”hittar” inte felet själv… så störigt!

Kommentarer är stängda.