Blog

Fem en fredag 2023 v25: Mitt i sommaren

En kväll i veckan… så vackert!

Glad Midsommar! Nu är sommaren officiellt här och nu när kollegorna börjar gå på semester känns det verkligen som sommar för mig. Idag ser det ut som att det blir vackert väder, till skillnad mot tidigare midsomrar, det brukar alltid regna en skvätt på midsommar. Men fint väder är ju trevligt också trots att det är ovanligt 😉

En väldigt vanlig syn hemma hos oss på eftermiddagarna. Max ligger i skuggan från Sparbankseken och jag sitter i solen.

Sovmorgon idag, vaknade vid fyra men somnade snabbt om och vaknade på riktigt strax efter sju! Trots att det fläktar lite är det varmt i huset, men det är ok. Killarna ligger och småsnarkar bredvid, mysigt, och jag lyssnar på en ny podd. Vi får se när vi går upp, Maxen säger nog till när han måste ut… 

Bakade ett italienskt bröd i veckan med parmesan och vitlök. Mums! Älskar brödmaskinen, enkelt och känner mig husmorig 😉

Innan vi börjar denna midsommar kör vi Fem en fredag hos ElisaMatilda som vanligt. Veckans tema är givetvis Mitt i sommaren

Gårdagens grilllunch på La Fontana med kollegorna, en avslutslunch innan många hår på semester. Detta är i stort sett vad jag vill äta varje fag från och med nu, gbs något grillat och sallad, grillade grönsaker och sås. Så gott!

1. Hur spenderar du midsommar i år? I värmen med god mat, umgänge med de jag gillar/älskar och med solsken i blick. 

Maxen! ❤️

2. Vad gör du helst på midsommarafton? Umgås lättsamt med några jag gillar, äter gott, badar och njuter. Ett äventyr till något nytt ställe är också väldigt kul! 

I veckan när jag jobbade hemma så satte jag mig i sängen i arbetsrummet/gästrummet under lunchen och när jag skulle sätta mig och jobba igen och ta ett möte var det inte helt lätt… Max tyckte jag var väldigt elak när jag försökte ta min plats. Knasbollen!

3. Har du någon gång plockat 7 sorters blommor och stoppat under kudden? Nån gång under tonåren tror jag att vi gjorde det, men jag kommer inte ihåg ett specifikt tillfälle. 

Penséerna fortsätter vara otroligt vackra! Överfyllda krukor, i år växte de rejält, så jag kunde ha haft färre plantor i varje kruka. Men man vet ju aldrig det, vissa plantor växer ju aldrig. Men dessa är väldigt fina, färkombon kanske inte blev helt bra, men de gör mig glad!

4. Vilken är din favoritsommarsång? Kanske inte en typisk sång men jag gillar verkligen Thomas Ledins Midsommarafton i Himalaya – den är så vacker! Annars är ju Idas sommarvisa väldigt fin och Blomstertid med Bianca Ingrosso gör mig tårögd. 

Perfekt avkylning en kväll i veckan! Vackert också!

5. Vad har varit bäst under första halvåret av 2023? Oj, svårt. Det har varit en ganska tuff vår med både det ena och det andra. Om jag får ha med hela juni, dvs även nästa vecka så tror jag att det bästa med första halvan av 2023 är Bruce Springsteen på Ullevi 26 juni. Som jag sett fram emot den! 

Du kanske också gillar…

13 kommentarer

 1. Förstår att du ser fram mot Bruce, det är en artist jag hade velat se!

  1. Karoleen säger:

   Han är fantastisk! Har du möjlighet så se honom ☺️ Ha en fin dag!

  2. säger:

   Max en ❤️ vilken bild! Glad midsommar.. Ska vila efter sill o före grill nu 😅

   1. Karoleen säger:

    Ha en fantstisk dag! Hahha, sill och grill! kör hårt!

 2. Mums med hembakat, bakade mycket förr, Bruce Springsteen härligt, såg honom i Göteborg 1981

  1. Karoleen säger:

   Mmm… mycket gott! Visst är han, ska bli väldigt kul, har sett ett par konserter och alla är väldigt härliga! Trevlig midsomma!

 3. jag bakade igår. skulle gärna lyssnat på Bruce Springsteen. det där du har i glaset ser både vackert och svalkande ut. Max är en härlig hund

  1. Karoleen säger:

   Tack så snäll du är!

 4. Älskar framför allt bilden på hundens nos!!!!
  Njut i vädret, njut av maten, njut av sällskapet, njut av helgen!

  1. Karoleen säger:

   Tack, jag är rätt nöjd med den!

 5. Men så härligt att ha en ek så där på gården. Jag har en kärlek till ekar, kanske mycket för att de tidigare varit sällsynta här I Dalarna.

  1. Karoleen säger:

   Vi har många ekar, vi bor på Eknäs 😊 Älskar dom men sparbankseken är favoriten!

 6. […] Anette, Hanna, Teskedsgumman, Hannele, corkystyle, Paula, Nilla, Debutsky, Susanne, Jeanette, Karoleen, Kerstin, Anna, Nina, Ingrid, Birgit, Lotten, Klimakteriehäxan, […]

Kommentarer är stängda.