Blog

Fem en fredag v16: Ysch

Kaffe som behövs för att klara dagen!

Fredag! Jag är så trött att jag knappt vet vad jag heter. Jag förstår dock inte varför, jag somnade kring 23 igår och har sovit dock med avbrott från en pipig (läs kåt) Max. Nån av tikarna i byn löper och Max vill såklart ut och hitta henne. Suck!

Lilla bullen (Max) är väldigt lugn och mysig om han bara får ligga på bron hela dagen just nu, så idag har han fått ligga här hela förmiddagen så jag har fått sitta ifred med mina möten. Sötkorven!

Men för att låtsas att jag inte är trött och för att fokusera på något annat så tar vi och svarar på ElisaMatildas Fem en fredag frågorna! Dagens tema är Dagens Ord och gårdagens ord var Ysch!

uppmaning l. utrop varigenom man söker dämpa l. nedtysta mer l. mindre starkt ljud som i en viss situation uppfattas ss. farligt l. olämpligt l. obehagligt: hysch, sch.

SAOB
Vackra Krokusar i trädgården!

1. När blev du senast störd av ljud? Det måste ha varit igår på jobbet när det spelades musik från någonstans i byggnaden. Det var inte så mycket att ljudet var dåligt utan mer att det bara lät som ett dovt mummel och blev ganska jobbigt för hjärnan att försöka ignorera. Ja, förutom då att Max piper i tid och otid då 😉

Dagens frukost! Jag älskar grilled cheese-mackor och tycker att alla bröd funkar som GC, så idag blev det tunnbröds-GC. Nomnom! Maxens ost vid sidan av 😉 Det är nästan det enda han äter just nu när han är pilsk.

2. När senast höll du något hemligt? Oj, det känns som att jag gör det hela tiden i jobbet. Det är alltid något som är lite hemligt och inte kan delas med övriga i gruppen eller andra anställda. Vet inte om det är så mycket hemligt annars, men visst jag talar ju inte om allt för alla… Adde är väl den som vet allt, men sen är det nog många som vet lite om lite och så =)

Tulpaner som är så vackra på våren!

3. Vad är den längsta period du inte pratat? Hmm…. jag kan faktiskt inte komma på en period då jag inte pratat, förutom när jag varit sjuk och inte haft någon röst och då har jag ju ganska svårt att hålla käft 😉 När jag är ensam hemma, dvs om Adde är bortrest så pratar jag ju med Max, precis som vanligt. Kommer ihåg en period för ca 6 år sedan när jag tappade rösten i 2 veckor, det var väldigt tufft, och då var min omgivning ganska nöjda 😉 Eller när jag opererade bort halsmandlarna för 17-ish år sedan och hade så ont att jag var illa tvungen att vara tyst.

Vadstena och Vättern! Vackert som en dröm!

4. När är du som mest högljudd? När jag är glad! Då kan jag nog vara lite för högljudd, men jag skrattar mycket och berättar nog mycket roliga saker. Det märks väldigt tydligt på mig när jag inte är glad eller mår dåligt, för jag blir väldigt tyst. Åldern har lugnat mig en hel del, men jag är ju ganska glad av mig, och skämtar gärna mycket och ofta. Mina kollegor på IT (vi sitter i samma öppna landskap) kan nog tycka att Cabe och jag kan bli väldigt högljudda ibland när vi är på det humöret, men uj vad vi kan komma igång! 😉

VÅREN!

5. Vilket ljud ger dig mest obehag? Ljudet när man tar i eller bryter sönder Frigolit. Usch!

21 thoughts on “Fem en fredag v16: Ysch

 1. Det här med frigolit var intressant, ja – det gnisslar och har sig 🙂
  Roligt att läsa andras svar i denna utmaning.

  1. Visst är det, det är intressant när man får veta vad andra stör sig på =)

 2. Jag är nog egentligen aldrig högljudd, har väldigt svårt för höga röster. Eller höga ljud överhuvudtaget 😬

  1. Mmm…. det finns höjdljudd och så finns det högljudd, jag väljer att säga att det finns många som okynnes låter och då är det irriterande. Men om någon skrattar och har det roligt, brukar man oftast inte störas på det, tror jag i alla fall

 3. Fina bilder, och en god! Många ljud kan irritera, men man får vara glad så länge man KAN höra! Och glada skratt och samtal kan man väl inte bli trött på, eller.. . . . . . . Ha en fin helg

 4. Det är som du säger, så länge hunden fortfarande också är hemma så pratar man med den. Bra feedback får man också – alltid positiv sådan 😀

  1. Ja, jag pratar nog mycket med hunden. Visst, alltid glada heja rop och så 😂

 5. Ljudet av frigolit är nästan lika otäckt som det gnissel jag tänkte på! Vilka fina bilder du visar, blir riktigt sugen på en grillad macka!

 6. Intressant att läsa dina svar. Hemligheter ja, det är nog en fråga om vad en menar med hemligheter. Tror det finns lite runt en på olika sätt. 🙂 Ha en skön helg!

  1. Visst är det så, hemligheter finns det ju många, sen är det väl olika vad man ser som en hemlighet. Detsamma!

 7. är inte heller speciellt högljudd i något sammanhang. jo, förreste, om jag blir rasande på någon kan det hända att jag tar till brösttoner. tänkte inte på frigolit, men det stämmer. myggor, grästrimmer, tandläkarborr är ju andra ljud som en kan gotta sig åt👀

  1. Myggor är så hemska! Det kan få mig att rysa, vill inte ha myggor! Har man sett Jurassic Park vet man ju att myggor är viktiga 😉men förutom som mat till andra djur, vad är de bra för 😉😂Ha det fint!

 8. Skrattade gott åt sisat svaret. Det har jag aldrig tänkt på – att det låter när man bryter frigolit. Ska tänka på det nästa gång jag får en sändning där varorna är “inslagna” i frigolit.
  Att du är så trött kan ju vara ren vårtrötthet som var helt “normalt” bara för 10 år sedan. Nu nämns den inte ens längre.
  Stackars Max. Tycker lika mycket synd om honom som om er som måste lyssna på honom. Är han inte kastrerad – för då spelar det ju ingen roll om han skulle “ha samlag” med tiken;-) Å inte visste jag att hundar äter ost – hahaha! Det var nåt nytt.

  1. Nope, han är inte kastrerad, så vi försöker undvika valparna 😉 iofs är ju valpar något underbart, så vi kanske inte ska undvika det 😂 Jo, vårtrötthet kan det absolut vara, vi säger det! Ost är det bästa Max vet, iofs är det det bästa jag vet också 😉 kanske har det någon koppling! Ha en fin helg!

Comments are closed.