Blog

Fem en fredag v22: Upprepning II

Finaste sommarblomster

God morgon! Idag gick jag upp när klockan ringde vid 05:30 och gjorde mig i ordning och var på jobbet 45 minuter senare. Jag är tröttare än tröttast, men tänker mig att jag tar en kort dag idag och så är det långhelg, så jag kämpar mig genom dagen helt enkelt! Det är ju fredag, och då har man kanske liiiite mer energi att ta av, det gör inget om man övertrasserar energidepån för den kommer ändå fyllas på. Jag kan krascha ikväll i soffan 😉

Men först kör vi som vanligt fredagsfrukost och sen är det ju även Fem en fredag hos ElisaMatilda, och veckans tema är Upprepning II.

Bullen är så söt när han sover!

1. Vilket ord eller fras upprepar du ofta? Haha, många fraser som går varmt hos mig. “Vi sa svinskiten, när han låg bland päronen“, “Det tar sig sa mordbrännaren“, “Det löser sig, sa han som sket i vasken“, “Stora Makaroner“, “Lennart, saknar du en buss?“. Vissa är då ordstäv som min farmor och farfar sa, och då också min pappa men andra är sånt som har hänt, berättats, hörts eller bara blivit roliga historier. Älskar dem alla!

2. Vad är ett album du kan lyssna på om och om igen? Bruce Springsteen The River. Kan vara världens bästa skiva och den enda vinylskivan jag har kvar. Det är en skiva som jag lyssnade på i mitt studentrum i Uppsala på repeat hela nätterna… Det finns ju många album, men detta har en väldigt speciell plats i mitt hjärta.

3. Vad är en historia du berättat flera gånger? Oj har många historier jag berättat om flera gånger, har ju haft ett ganska händelserikt liv. Men kanske är det historien om den där gången barndomsvännerna åkte till röda havet och bodde på ett 22 kr-natten-hotell, eller är det den om när vi blev hotade med pistol av en kompis ex som blev väldigt arg efter att ha blivit dumpad, eller är det den där om när Adde och jag åkte till vita öknen och halsade Laphroaig i öknen, eller den där gången jag och Adde tog en “snabbvisit” till Niagara Fallen på 27 timmar… Ja, det finns väldigt många historier…

Regnovädret i veckan

4. Vad är något du alltid beställer på ett visst ställe? Hmmm svårt… jag beställer väldigt ofta samma sak när det kommer till mat, just för att jag har svårt att inte välja något jag vet att jag kommer tycka om. Jag blir lätt VÄLDIGT besviken när det kommer till mat, men jag kan inte komma på något speciellt, förutom att jag nästan alltid har svårt att välja något annat före Hamburgare om det finns på menyn. Ja, på ett ställe som har många olika maträtter så att säga, jag tycker så mycket om hamburgare att jag nästan blir lite förblindad, men det gör ju också att man åker på nitar ibland, för alla kan inte göra en god hamburgare.

Eken är fin!

5. Hur hoppas du helgen blir som den förra? Att vi får vila lite, men samtidigt vill jag inte att energinivån är mycket bättre denna helgen så att vi hinner/orkar med lite mer!

Du kanske också gillar…

23 kommentarer

 1. väldans många fraser, maken säger nåt ibland, sett Bruce Springsteen när han var i Göteborg, hit kommer ju alla, vilka historier du har att berätta!

  1. Karoleen säger:

   Haha, jo du, många historier finns det i mitt huvud, både mina egna och andra, jag är ganska bra på att komma ihåg historierna.

 2. En bra hamburgare är aldrig fel! Sen är det förvisso så att man har rätt många stories att dra … fast man får passa sig för att göra det alltför ofta!

  1. Karoleen säger:

   Jo, det gäller ju att inte tjata sönder sina medmänniskors öron 😉

 3. fraser och ordstäv som en minns från äldre människor känns ofta värdefulla. jag är nog inte värst i familjen med att berätta samma sak om och om igen. maken är värre. barnen skriker

  1. Karoleen säger:

   Man får vara bra på att läsa folks ansiktsuttryck när man berättar historier, så att man ser när man har berättat dem förr =)

 4. säger:

  Vist är det lätt att berätta om och om igen!
  Dina fraser var roliga. Jag försökte mig på en gammal fras när en 9-åring ringde upp mig: Jaså, det är du som är på tråden? Sa jag och det blev helt tyst i luren😄 det kunde jag ju begripit.
  Trevlig pingst!

  1. Karoleen säger:

   Haha, ja du, det där med tråden är svårt att förstå om man aldrig suttit på en trådad telefon. Ha en fin helg!

 5. Violen säger:

  Härlig variation på dina fraser! En del känner jag igen men några var nya för mig. Du har så mycket att berätta att du inte lida brist på samtalsämnen.
  Trevlig helg!

  1. Karoleen säger:

   Jasså! Kul att vissa fraser var nya, älskar dem! Trevlig helg!

 6. säger:

  Fina foton! Och så många roliga uttryck du skrev! Å vilka historier du har varit med om, kul att berätta, och ja, man får fråga om de har hört den förut 😉
  Trevlig helg!

  1. Karoleen säger:

   Visst är det så, det gäller ju att vara lyhörd när man berättar. Ha en fin helg!

 7. säger:

  Ja Bullen är verkligen söt! 🙂 tufft att gå upp så tidigt. Ha en skön helg!

  1. Karoleen säger:

   Bullen är det finaste jag har! Sötkorven!

 8. Åh The River ja. Den är riktigt bra. Och det finns verkligen olika kvalitet på hamburgare.

  1. Karoleen säger:

   Visst är det så! Men oftast är det svårt att helt misslyckas med hamburgare… om man restaurangen bara kör prefab… då kan det bli trist!!

 9. Visst har jag en otroligt många historier som hänt att berätta när man är i min ålder, så en del av dom ska jag nog skriva om på bloggen. Men då gäller det att inte nutiden – alltså det man har på hjärtat just då – kommer före…..
  KRAM/Susie

  1. Karoleen säger:

   Så är det, nutiden är alltid lite mer krävande/påträngande 😉 ha en fin helg!

 10. säger:

  Oj vad du verkar ha gjort många roliga saker! Såna historier kan man som lyssnare också höra om och om igen! Visst är det härligt med alla dessa “ordstäv”! Min mamma var en baddare på det. En variant på svinskiten är “Vi sa svinskiten när han kände sig ensam”. Ha en fin helg!

  1. Karoleen säger:

   Den hade jag inte hört, tackar! Ha en fin helg!

 11. […] förra veckan var: Monika, BP, Janerik, Hannele, Mrs Calloway, Susie, Bokdamen, Paula, Kina, Karoleen, Madeleine, Hanna, Violen, Klimakteriehäxan, Kenneth, Gerd, Susanne, Teskedsgumman, Lotten, […]

 12. säger:

  Hej, jag kommer aldrig till ditt senaste inlägg, jag har en brandvägg som vägrar låta mig passera. Däremot kan jag läsa äldre inlägg. Himla mysko är det, o kan inte avhjälpa felet. Du har verkligen levt ett spännande liv och fartfyllt liv, men dina uttryck och ordfraser var helt nya för mig! Uppvuxen med min mormor tycker jag mig ha bra koll på gamla uttryck, men här gick jag bet! Ha en fin helg, nästa vecka kan jag se vad du skrev denna fredag….

  1. Karoleen säger:

   Helt knasigt det där, jag vet verkligen inte varför det inte fungerar. Det känns så märkligt! Hoppas du har haft en underbar dag!

Kommentarer är stängda.