Blog

Fem en fredag v24: Antingen eller…

God morgon världen! Solsken, fredag, hemmajobb, Sommarfest och nästa vecka är 4-dagarsvecka. Jag tror nog att det kan bli en riktigt bra dag. Wohoo!

Först ut kör vi en Fem en fredag hos ElisaMatilda med temat “Antingen eller…” nu kör vi!

1. Äter du hellre pinnglass eller mjukglass? Jag är egentligen inte en glass person, jag är nästan aldrig “sugen” på glass, men självklart kan det vara väldigt gott med glass. Men jag tycker mjukglass är mycket gott, dock räcker det med kanske en varje sommar, då med lakritsströssel eller kolasås, och alltid bägare. Mums!

2. Väljer du en fysisk bok eller ljudbok? En fysisk bok går aldrig att slå och det är en favoritsysselsättning på sommaren, i en hängmatta i solen. Förr plöjde jag flera böcker i veckan, men jag har gått över lite till ljudböcker. Jag lyssnar ju på ljudböcker mycket när jag jobbar, så det blir nog fler ljudböcker i dagsläget.

Biblioteket tar form… men vi har helt enkelt lite för mycket böcker för bokhyllorna. Och ska göra mig av med MASSOR med böcker som jag inte vill ha kvar och kanske inte har utrymme för, tyvärr. Vi får ev inse att vi kanske behöver ytterligare bokhyllor någon annan stans i huset också, eller så så rensa ut böckerna igen…

3. Vara för kall på vintern eller för varm på sommaren? För kall på vintern ALLA gånger, det finns inget värre än att vara för varm. Urk! Vi har ju alltid ganska svalt inne, så vi kör svalt och tröja samt sofflor för att det både inte ska bli för varmt för Max men också för att vårt hus kan bli sååå varmt och då är det svårt att kyla ner det när det väl är varmt.

I vintras när det var -12 C ute hade vi kring 18 inne… som vanligt.

4. Bada i pool eller hänga på strand? Hänga på stranden. Älskar stränder och att vara vid öppet vatten, gärna ett hav. Jag älskar havet och vågorna. Jag har spenderat många många timmar i pooler, så för mig är det mer träning, från när jag tränings/tävlingssimmade i min ungdom.

Höllviken
Dubai-viken

5. Vakna till solsken eller somna till regn? Att vakna till solsken gör mig alltid glad, förutom om jag vaknar med migrän. Eller förresten, jag är ganska glad ändå då, men jag har ont och jag vet ju oftast att det är på grund av just ljuset.

En mjuk soluppgång…

15 thoughts on “Fem en fredag v24: Antingen eller…

 1. Det är väldigt svårt att skydda sig från värme, tycker jag. Det går liksom inte att ta av sig mer än kläderna 😰

 2. är inte heller överdrivet förtjust i glass. men någon brukar det bli per sommar. en kula i strut; melon eller päron. väljer hellre kyla. då kan en dra på sig. värmen är svår att komma undan. havet är fint. gillar inte badhus och pooler. jag har också för många böcker men har svårt att skiljas ifrån dem.

 3. Fysiska böcker är ett måste för mig och det gör ont när jag ska rensa och göra mig av med några, vi har ett litet bibliotek i vår brf och där kan en del böcker mellanlanda en tid. Det är jobbigt när man blir för varm, bättre när det är kallt och man har något extra plagg till hands.

 4. Mjukglass blir det de få gånger jag äter glass. Avskyr att frysa (frusen av mig) och för varmt gillar jag inte heller. Har jämt både bok och ljudbok på gång. Bok är ju bok, ljudböcker är praktiskt.

 5. Vi tänker rätt lika, bortsett från det där med glass där är vi totalt olika. Jag äter glass så snart jag får en chans. Nästan varje söndagsmiddag avslutas med glass. Och glass ska ätas i rån! Två stora kulor, en romrussin och den andra kan vara choklad eller pecannötkola. Stora kulor ska det vara. Jisses vad gott det är.
  Ha en skön helg!

  1. Haha! Ja, det är väl ändå skönt att vi är olika 😀 Ha det så fint, glad midsommar!

  1. Ja exakt, går att äta men ingenting jag längtar efter. Ha en fin helg!

Comments are closed.