Allmänt

Fem en fredag 2022 v27: Dubbelt upp

Sommaren har tagit lite semester och ack så skönt det är att det är svalt på nätterna och lite mer drägliga temperaturer ute. Det är trevligare med sol, men vi behöver ju ha regnet också, så klart! Men idag är himlen grå och det känns som att regnet hänger lite i luften men än är det torrt och svalt. Det är fredag, veckans bästa dag och om en vecka går jag på semester, så det är lite av en nedräkning nu, jag ska inte hymla med att jag går verkligen på sparlåga just nu… Förr om åren gick jag på semester v30 eller 31, snacka om att jag hade gått sönder om jag gjort det i år, orken är slut nu… men men, vi kämpar på en vecka till…

Frukost! Avokadotoast med “sunny side”-ägg – nomnomnom.

Svärmors födelsedag idag! Grattis finaste A! <3

Och idag kör vi en Fem en fredag så får vi se vad helgen har att bjuda på. Veckans tema är Dubbelt upp och hos ElisaMatilda kan du se fler som svara på frågorna.

Idag gick Max och la sig i vår säng och när Max går självmant och lägger sig i våran säng, vet man att han vill sova och att han vill att vi ska lägga oss och vakta honom för att han är riktigt trött! Lilla bullen!

1. Vad har du två av, för att du alltid tappar bort den ena? Jag har nog inte två av något för att jag tappar bort den ena, jag har två av saker för att jag tycker det känns tryggt att ha två samt att jag HATAR att kuska runt på saker. Jag brukar inte tappa bort saker över lag. T.ex. jag vill ha 2 laddsladdar i vardera bil så att Adde och jag kan ladda telefonerna samtidigt. Det innebär ju att vi har 6 laddsladdar bara för bilarnas skull…. Och i huset har vi nog minst 10 till på olika ställen i huset, 2 i sovrummet, 2 i vardagsrummet osv…

Min orkidé är enormt vacker just nu…. den blommar massor på vad som blir en väldigt tung gren!

2. Vad har du inte som du istället lånar från någon? Hmmm…. svårt… jag har det mesta jag behöver. Jag lånar väldigt sällan saker från andra, det skulle kanske vara att jag lånar personers kunskaper… t.ex. mammas sykunskaper 😉 Och när det varit så att vi har lånat något, t.ex. svärföräldrarnas cementblandare så har den blivit “våran” 😉

3. Vad äger du något gammalt av för att det fungerar bra? Hmmm… våra bilar? Ookami är yngst från 2011, Kujira är från 2006 samt gammelgubben Monstaa som är från 2000. Men de funkar finfint än så länge och är riktiga arbetshästar.

4. Vad är något du har på flera ställen? Massor med saker!

När man jobbar hemma kan man göra en Laxbowl med sushiris, strimlad gurka, rödlök, räddisor, avookado, Sirachamayo, Kewpiemajo och Furikake – så gott!

5. Vad är något du gärna vill ha det senaste av? Jag skulle vilja köpa en ny mobil! Min iPhone X (10) är lite seg och har sämst batteri. och kameran (när jag jämför med Addes 12:a) är usel! Men jag tycker att en mobil för 15-ish tusen är mycket när man egenteligen inte behöver en ny. Visst jag kan köra via abonemang men det tar fortfarande emot 😉 Men det blir nog att slå till snart då batteriet blir bara sämre och sämre på min nuvarande.

Du kanske också gillar…