Allmänt

Fem en fredag 2023 v22: Accessoarer

God eftermiddag hörrni! Dagen har gått i ett och jag har inte hunnit med Fem en fredag tills nu. Sen är det ju första gången jag är med på ett par veckor då jag inte riktigt känt att jag velat vara med de tidigare fredagarna. Men nu är jag tillbaka och vi kör på direkt tycker jag! Dagens tema hos ElisaMatilda är Accessoarer. Dagens bilder får bli växter som jag fotat den senaste tiden. ❤️

Vackraste äppelträden!

1. Vilka kläder skulle du kunna gå i en hel helg? Hmm…. helg som vardag går jag nästan alltid omkring i ett par kortare leggings (typ capri), ett linne eller T-shirt och om det är kallt en tröja över. Gärna i modell lång. Ja, om jag är hemma eller åker och handlar, om jag inte gör något speciellt.

Kastanjeblommor!

2. Förutom solkräm, hur skyddar du dig mot solen? Alltid solglasögon, vinter som sommar. Men mot huden, hmm…. jag gör nog inget speciellt, dock har jag oftast med mig något långärmat i något lättare material som jag kan ta på mig om jag känner att jag behöver. Oftast är en keps med också!

Björkarna! Djävulsväxten men ack så vacker!

3. Vad bär du med dig varje dag? Hmm… oj, ganska mycket skulle jag tro i väskan men ibland är man ju väsklös och då har jag alltid med mig min vigselring, min Apple-klocka och mina Airpods. Resten varierar nog. Då kan jag både ringa, betala för mig och lyssna på ljudbok. Mer behövs inte.

Ja, jag vet, invasiv art men jag älskar Lupiner! De är så fina!

4. Har du klocka på vänster eller höger arm? På vänster, dock vill jag helst ha den på höger eftersom jag växte upp som ambidextrös. Så ibland känns det som att klockan är på “fel” hand…

Och syrener, älskar, men doften är såååå stark!

5. Vilken typ av accessoar bär du oftast? Hmm…. oj, vad är det som klassas som accessoar egentligen? Och oftast? Om det inte är samma som svar på fråga nummer tre. Hmm… det är nog väskor som är mina accessoar av “choice“. Jag tycker ju väldigt mycket om handväskor, om man har läst min introduktion på Bloggen så är det ju ganska tydligt 😉 Handlar mycket lite om priset eller märket och mer om hur den känns och hur mycket jag älskar den. Favoritväskan råkar vara en Mullberry Bayswater i Oak men de väskorna jag använder mest är faktiskt i messenger/crossbody-varianter – och där har jag favoriter som jag köpt på Ullared i en väldigt härligt mjukt läder.

Och strax slår Rododendron ut!

Du kanske också gillar…

11 kommentarer

 1. säger:

  Underbara bilder, och lupiner är jättevackra! Nu ska jag googla på ambidextrös! Ha det gott!

  1. Karoleen säger:

   Dubbelhänt, jag kom inte på vad det hette på svenska 😉

 2. keps har jag bara i trädgården så håret inte fastnar i grenar…

  1. Karoleen säger:

   Ganska skönt vid vandringar osv, men du kanske har annan hatt då?

 3. säger:

  Tack för underbara blommor, jag har senaste veckan beundrat alla träd och buskar och tänkt att NEJ snart är det slut! Det går ju så himla fort nu…
  Nu har du lärt mig ett nytt svårt ord också, orkar inte stava det igen, men det lät spännande, att vara lika bra med bägge händer!Skriver du också med bägge? När jag hade långtråkigt i plugget satt jag och lärde mig skriva skrivstil med vänster hand. Numera går det inte lika bra, tränar ju inte på det. Praktiskt om man bryter en arm…
  Jag hade en period då jag köpte väldigt många väskor, men faktiskt de allra flesta på loppisar! Gillar fortfarande väskor, varierar nu med lite olika storlekar beroende på vad jag behöver ha med mig. Ha en skön första sommarhelg

  1. Karoleen säger:

   Det har blivit sämre med åldern såklart… men när jag var liten så skrev jag med vänster på vänster sida av pappret och sen bytte jag hand på högra sidan av pappret 😉 Var superbra för några år sedan när jag fick karpaltunnelsymptom i högern, hade inga problem att byta till musen till vänstern, och kunde därmed undvika att det blev värre, det blev till och med bättre!

 4. Syrendoften känns ända hit, bara av att se på ditt foto! 😉 Jag älskar syrener men här växer de inte så jag njuter lite extra när jag ser dem på foton just nu . Lupiner är också fina, vi hade en stor del av vår stora trädgård full av gammaldagslupiner..de är invasiva men lätta att hålla efter, bara att klippa av dem innan de går i frö och börjar skjuta ut sina frön.
  Ha det gott!

  1. Karoleen säger:

   Låter som musik i mina ören, skulle gärna vilja ha lupiner. Men du menar att om jag klipper av dem när innan de vissnar så ska de inte sätta frö?

 5. säger:

  Härliga bilder, fasnade på dem en stund, somriga och fina. Själv önskar jag att jag mer som du kunde använda smycke, assocearer mm men i vårdyrke som blir det sällan och glöms av på fritiden – för min del alltså 🙂 Ha en fin solig dag!

  1. Karoleen säger:

   Tack tack! Förstår dig, det går i vågor för mig, glömmer bort ibland och sen kommer jag på det igen =)

 6. […] Paula, Nilla, Gerd, Susie, Debutsky, Susanne, Violen, Tant Augusta, Mia, Jeanette, Sara, Karoleen, Anna, Kerstin, Ingrid, Angelica, Susan, […]

Kommentarer är stängda.