Blog

Fem en fredag 2022 v35: Minne

Lyckades inte posta inlägget igår, med det skrevs igår!

Vart tog den här veckan vägen? Herregud, den bara susade förbi och jag vet knappt vad jag har gjort med min tid. Det enda jag vet är att jag är trött, väldigt väldigt trött och med det så har jag huvudvärk och migrän. Det blir nog en lugn helg!

Men ikväll blir det en sista kväll med Gänget från jobbet! Vi har haft två kollegor som slutat på en vecka, Aleez och Betty, och ikväll ska vi träffas på Mad Dog, äta lite gott, spela Shuffl. (Shuffle board) och klackarna i taket 😉 Det ska bli kul och jag hoppas att huvudvärken har släppt lite tills dess. Men först, som alltid på fredagar kör vi en Fem en fredag hos ElisaMatilda med temat Minne!

20 Augusti 2022

1. När var sista sommarkvällen? För mig betyder sommarkväll att man spenderar kvällen ute och njuter av värmen och sommaren, och tyvärr har det varit få sådana kvällar i sommar. Vi firade in vår semester inomhus p.g.a. regn och vi firade inte Hanssons semester, p.g.a. regn. Vi firade inte “ut” semestern heller p.g.a. andra anledningar, så det är få kvällar som verkligen var “sommarkvällar”. Men kvällen jag minns var för 20 augusti när Adde och jag satt ute i trädgården och tittade på solnedgången. Det var mysigt!

2. Vad minns du av din barndoms somrar? Eftersom vi bodde utomlands så var besökte vi alltid Sverige och Egypten (om vi inte bodde i något av länderna just då). Vi var “hemma” i Sverige i 4-5 veckor och under den tiden umgicks jag så mycket jag kunde med mina barndomskompisar Berget, Fritch och K2 (och Tesa när vi var lite yngre). Vi hittade på så mycket och jag var så tacksam att de ville hänga med mig trots att vi “bara” träffades under somrarna då. Och nu känns det som att vi har varit vänner för alltid, sen Öppna Förskolan, det är snart 40 år!

15-16 år gamla och så glada! ❤️

Och i Egypten var vi i 2 veckor och umgicks med mina släktingar. Och det har jag också väldigt härliga minnen av, vi besökte också Pyramiderna och andra historiska siter och det skapade min förkärlek för det gamla Egypten.

Några av mina kusiner i Egypten på min älsta kusins förlovningsfest. Jag sitter på golvet i mitten.

3. Hittar du tillbaka dit du sällan varit? Nej, jag har ett väldigt dåligt lokalsinne och är väldigt dålig på att följa en GPS eller karta. Mina minnen ser jag som bilder i huvudet, väldigt visuell och jag är mycket bättre på att hitta om någon skulle säga, “Sväng höger vid det vita fina huset” än “Åk 300 meter på vägen och sväng höger”. Eller om jag letar efter något så ser jag bilder av bänken, hyllan osv i huvudet och så vet jag var jag ska leta eller har sett saken senast.

På rull!

4. Vad är något du ofta har i huvudet? Ganska mycket, allt för det mesta skulle jag tro! Allt på jobbet håller jag i huvudet till mina kollegors förtret för de vill ha/behöver nedskrivna rutiner och jag tycker mest att det är svårare för då låser man sig och kan inte tänka när det skiter sig…. 😉


5. Hur kommer du ihåg vad du ska göra? Har ett bra minne och jag minns det bara, eller så skriver jag listor. Det går av sig självt för det mesta…. Jag försöker bli bättre på saker som att man inte lägger ifrån sig saker, utan att man lägger dem på rätt plats direkt och det hjälper ju så klart man ska göra saker. Ligger mobilen i närheten av laddaren så kommer man ihåg att ladda den…. Lägger man saken man måste ha med sig till jobbet, i väskan eller bredvid så kommer man ihåg det. Det är ju ganska logiskt!

3 thoughts on “Fem en fredag 2022 v35: Minne

  1. alltid roligt med vänner som följer en genom livet. så roligt att ha kusiner i Egypten. vi har haft många solskensdagar från slutet av juli och hela augusti. hopas på lite brittsommar innan det blir höst på riktigt

Comments are closed.